Futaba T18SZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MomoBrut

Re: Futaba T18SZ

#421 Příspěvek od MomoBrut »

LV píše:Tak. V dielni mam jeden prijimac a ked robim nieco s kridlami roznych modelov, nepotrebujem k tomu trup a skladat model. Pripojim iba kridlo k prijimacu zo suflika a nastavujem. S model ID tato moznost pada. Teda ak nechcem pokazde nanovo parovat.

Prave ze nepada, tohle bude fungovat stale.
graup15

#422 Příspěvek od graup15 »

MomoBrut píše:Prave ze nepada, tohle bude fungovat stale.

Tak , funguje to.
Musíš to slinkovat a pak restartovat rejdio.
Poté na slinkovaném přijímači k modelu vše funguje.
........................................................................
Pak jsem vypnul rádio a RX v modelu.
Zapnul jsem rádio a navolil jiný model (naprosto stejný typ přijímače- s jiným ID, jen jiný model )
Pak zapnul rx v modelu, nic se nehýbe, model nejde ovládat.
Nic nevypínám,jen zvolím v paměti T18SZ správnou pamět k modelu a vše okamžitě běží.

Tož tak
MomoBrut

#423 Příspěvek od MomoBrut »

Tak si zkus tohle, k prijimaci linkovanemu k nejakemu modelu ve vysilaci, ktery mas uz linkovany, si linkuj dalsi prijimac, normalne v rezimu single a pak mudruj ... muzes ho mit linkovany z drivejska, at uz vedome nebo nevedome a pak se budes divit ...

Funguje to proste blbe - nebezpecne, kdyz das aktualni link k nejakem prijimaci, probehne link, vse je v poradku, bude ti to fungovat, for je ovsem v tom, ze se nesmazou predchazejici linkovane prijimace !!!!!!!!!! Tzn. kdyz mas drive linkovany predchazejici prijimac jinde, treba v jinem modelu, model bude riditelny !!!! I s uzasnou ficurou Model ID!!!!

Jsou to mamlasove.
A kdyby chtel nekdo prijit na to, jak zrusit predchazejici linkovane prijimace k modelu ve vysilaci, tak na to panove od Futaby nejak nemysleli. Rx ID se daji smazat pouze prepnutim na jiny system prenosu, dokud se neprepnete, nesmazete stare linky u aktualniho systemu prenosu. Takze Model ID vlastne nefunguje.

Pacient nic nepozna, tedy ze tento problem je, jen v pripade, ze ma novy Rx s novym ID, pak nemusi nic resit. Pro lidi, kteri meni prijimace mezi modely, at uz casto nebo mene casto, je tohle celkem masakr.
LV
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše:To nestaci, zkus si to. Ale uz jsem na to prisel ... a k tomu dodam, ze nemam slov.

Mne to tak funguje. Na troch eFkách.
A spešl fo ju, ani jeden z linkovaných predtým, ani ten v dielni už na ten model nereagujú. Odskúšané. Preto som písal to vyššie.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše:Jsou to mamlasove.
A kdyby chtel nekdo prijit na to, jak zrusit predchazejici linkovane prijimace k modelu ve vysilaci, tak na to panove od Futaby nejak nemysleli. Rx ID se daji smazat pouze prepnutim na jiny system prenosu, dokud se neprepnete, nesmazete stare linky u aktualniho systemu prenosu. Takze Model ID vlastne nefunguje.

A pokial ti to nefunguje, tak si holt nabinduj všetky prijímače ku konkrétnym modelom a máš po probléme.
www.elektromodely.sk
MomoBrut

#426 Příspěvek od MomoBrut »

Lacko, precti si to jeste jednou pomalu, vyzkousej to a napis, jak jsi dopadl. Problem je v tom, ze Futaba automaticky nemaze predchazejici linky, kdyz davas link novy a to je nebezpecne ... Klidne muzu mit jeden prijimac nalinkovany na vsechny modely a ten mi bude fungovat vzdy. A rad toho vyuziju, ale principialne je to proti smyslu Model ID, tak jak se mu dela reklama a hype kolem.
Smyslem je upozornit, aby si nekdo nemyslel, ze to funguje, jak si on predstavuje. Tedy pokud neprovede to, co jsem popsal, nesmaze stara ID prepnutim na jiny system prenosu.
zdzd

#427 Příspěvek od zdzd »

MomoBrut píše:Lacko, precti si to jeste jednou pomalu, vyzkousej to a napis, jak jsi dopadl. Problem je v tom, ze Futaba automaticky nemaze predchazejici linky, kdyz davas link novy a to je nebezpecne ... Klidne muzu mit jeden prijimac nalinkovany na vsechny modely a ten mi bude fungovat vzdy. A rad toho vyuziju, ale principialne je to proti smyslu Model ID, tak jak se mu dela reklama a hype kolem.
Smyslem je upozornit, aby si nekdo nemyslel, ze to funguje, jak si on predstavuje. Tedy pokud neprovede to, co jsem popsal, nesmaze stara ID prepnutim na jiny system prenosu.

Nemyslím že je to špatně - umožňuje to více přijímačů v jednom modelu. Podobně to bylo i u SPCM, kde šly přiřadit dva k jednomu modelu.

Špatně ovšem je, že to explicitně nenapsali a ani neudali jak "odpárovat" předchozí.
MomoBrut

#428 Příspěvek od MomoBrut »

zdzd píše:
Nemyslím že je to špatně - umožňuje to více přijímačů v jednom modelu. Podobně to bylo i u SPCM, kde šly přiřadit dva k jednomu modelu.

Špatně ovšem je, že to explicitně nenapsali a ani neudali jak "odpárovat" předchozí.

Ano máš pravdu Zdeno, rád tu možnost použiju. Ale roky lžou u FASSTest, že v režimu Single máš jen jeden přijímač, můžeš jich mít ale kolik chceš současně. Tohle byla od začátku fela, ale nevadilo to, protože nebylo Model ID. Měli by zobrazovat seznam všech linkovaných přijímačů, jejich Rx ID a současně možnost ty linky mazat.

Takhle je to prasárnička ... pacient si prostě řekne mám Model ID a nemůže se nic stát, no může ...
LV
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše:Lacko, precti si to jeste jednou pomalu, vyzkousej to a napis, jak jsi dopadl. Problem je v tom, ze Futaba automaticky nemaze predchazejici linky, kdyz davas link novy a to je nebezpecne ... Klidne muzu mit jeden prijimac nalinkovany na vsechny modely a ten mi bude fungovat vzdy. A rad toho vyuziju, ale principialne je to proti smyslu Model ID, tak jak se mu dela reklama a hype kolem.

Skúška správnosti a máš pravdu. Nefungujú iba prijímače ktoré už boli prebindované k iným. A ja som ten šuflíkový už mal medzitým pripojený k dráčikovmu modelu a preto už nešiel s mojim, ale po znovu nabindovaní mi idú oba. V mojom prípade + pre iného to môže byť nebezpečné, lebo sa môže spoliehať...
www.elektromodely.sk
MomoBrut

#430 Příspěvek od MomoBrut »

LV píše:Skúška správnosti a máš pravdu. Nefungujú iba prijímače ktoré už boli prebindované k iným. A ja som ten šuflíkový už mal medzitým pripojený k dráčikovmu modelu a preto už nešiel s mojim, ale po znovu nabindovaní mi idú oba. V mojom prípade + pre iného to môže byť nebezpečné, lebo sa môže spoliehať...

Tak jistě ...
A ještě doplním, i když sis je už linkoval s jimým modelem ve vysílači, můžeš je linkovat k dalšímu a budou fungovat u obou, pokud to předcházajicí linkovaní nesmažeš! A jak mazat, to jsem popisoval, standardně to nejde, pacient nic nesmaže.
LV
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše: Klidne muzu mit jeden prijimac nalinkovany na vsechny modely a ten mi bude fungovat vzdy.

Tak toto si zas pre zmenu vyskúšaj ty. Ak prijímač nabinduješ na dva modely tak ti pôjde iba s tým posledne bindovaným.
www.elektromodely.sk
aviatika
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od aviatika »

LV píše:Tak toto si zas pre zmenu vyskúšaj ty. Ak prijímač nabinduješ na dva modely tak ti pôjde iba s tým posledne bindovaným.

Zadal som Nový model 1 spároval s príjmačom 7008SB, potom vytvoril Nový 2 a spároval s tým istým príjmačom. Nový 1 už nefunguje. Potvrdené. Tak ako píše Laco. Tak isto to funguje aj u T-FHSS. Skúšal som s R3008SB. Výnimka je len príjmač R3004SB - pri tomto jedinom to nefunguje. Žiaľ. Je to môj obľúbený, mám ich už osem, aj keď ich používam hlavne s rádiom T12K pre vetrone a rôzne malé.
Luboš - www.aviatika.sk
MomoBrut

#433 Příspěvek od MomoBrut »

Otestuju pro jistotu znovu, jak se k tomu dostanu.
LV
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od LV »

MomoBrut píše:Otestuju pro jistotu znovu, jak se k tomu dostanu.

Na jeden model mozes naparovat X prijimacov. Jeden prijimac reaguje iba na jeden model, posledne naparovany. A takto mi to vyhovuje. Keby este dorobili alarm na "nesparovany" model.
www.elektromodely.sk
MomoBrut

#435 Příspěvek od MomoBrut »

Mno, tak jsem s tim strávil další hodinu a půl. A skutečně, teď to funguje krapet jinak, než to bylo bezprostředně po updatu, dokud se všechny modely alespoň jednou nerelinkuji, je tam asi nějaký problém, nedokážu ho teď reprodukovat. Tohle ale nejde zpětně ověřit bez downgrade firmware na verzi bez Model ID a následný upgrade, ale na to nemám teď čas.

Nicméně zásadní chyby tam jsou pořád a přímo souvisí s tím, co jsem psal dříve a dříve jsem si toho také všiml. Ono už to začíná být dost komplikované, možností kombinací přibývá.

Důležitá věc je ta, že opravdu není možné, aby jeden přijimač po prvotním relinku po update mohl fungovat s jiným modelem ve vysílači. A teď příjdou ale, testované pro FASSTest:

1. Futaba v menu System Type lže, když píše, že je spojení typu Single, může zde být nalinkováno k modelu klidně 5 přijímačů, více jsem neměl k dispozici, všechny budou spolu bez problému fugovat současně, telemetrie bude přijímána z posledně linkovaného přijímače. Bude zobrazeno Rx ID posledního linkovaného přijímače (z toho je přijímána telemetrie), ostatní linkované přijímače jsou utajeny, člověk tedy nemá potuchu, zda jsou nebo nejsou linkované další přijímače.

2. Pokud nějaký přijimač likovaný k modelu následně linkujete do jiného modelu, jeho Rx ID se objeví v menu System Type a bude fungovat společně s dříve linkovanými přijímači, jejich Rx ID je ale opět utajeno. Fór je v tom, že když se nyní přepnete do modelu, kde byl přelinkovaný přijímač původně linkovaný, jeho Rx ID tady bude stále zobrazeno, ale samozřejmě nebudete moct tento přijímač z tohoto programu modelu ovládat. Takže toto jest lež č.2. Tohle absolutně mate a člověk, který sám nepříjde na to, jak blbě jim to funguje, neví, která bije.

To menu System Type vyžaduje změnu, nevěřím, že to opraví ....

Zkuste to někdo ověřit, jestli Vám to funguje stejně ...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“