Kiwira píše: Takové kraviny já nečtu. Každý ví, že tady jsme na modelářském webu a ne v knihovně. Každý modelář ví co znamená EPP. Pro vysvětlenou - u mě je Epépé modelář ten , který létá s modely zhotovenými z extrudovaného polypropylenu, jako jsou například zde : https://www.jino.cz/epp-modely-arf_799 ,to jsou modeláři , kteří nic nepostavili, ale prohlašují o sobě , že jsou modeláři. A vůbec dnes budu automodelář - koupím si autíčko v Tescu a zítra si koupím vláček , tak budu železniční modelář a pozítří si koupím lodičku , tak budu lodní modelářOno vlastně v současné době je letecký modelář i ten , který dovede udělat papírovou vlaštovku a létá s ní.
Nechci se nikoho dotnout, každý ať si létá s tím co mu vyhovuje. Jen mě to připadá divné, možná je to tím , že pamatuji doby , kdy na přihlášce na soutěž bylo napsáno : Prohlašuji , že jsem model zhotovil vlastnotručně sám . Podpis. Ale vývoj jde kupředu. A když tak sleduji věk modelářů na modelářských akcích , tak modeláři vymřou po meči. Mé osobě je už 63 let. Modely s přestávkou dělám od 10 roků mého věku. Tak že stavím už více jak půl století.
No jo, jenže když chtěl někdo před 30-40 lety lítat, tak si to éro prostě postavit musel.
To dneska neplatí a lítat můžou i ti, co si éro nevyrobí. Třeba proto, že na to nemají prostor, nebo nejsou tak šikovní, ale piloti to můžou být skvělí. No ne?
A modelář může být i ten co model řídí, ne? Je to jen otázka definice. Motorkář si motorku taky nejspíš nevyrobil sám.
Dalo by se jim říkat RC piloti?
Když lidi baví lítat a ne stavět, tak bych jim v tom nebránil, ne?