Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
honzis píše:Zeptám se na jednu věc. Pokud použiji brzdy za letu - vrátí se zpátky do křídel i když je rychlost malá? Vidím, že není páka spojena s klapkou (brzdou). Je možné ji použít tedy v termice při případném zpomalení letu? Nebo ji používáte pouze při přistání. A ještě jak máte nastavení na vysílači. Plyn je brzda-nahoru či dolů. Dík
Páka plynu nahoře brzdy zavřeny, plynová páka dole brzy vysunuty.
Funguje to stejně jako vztlaky na módu 1. Tedy od sebe zavřeno a páka k sobě otevřeno - model brzdí. Logika je podobná jako u druhého kniplu. Dopředu tlačím a letadlo letí rychle a k sobě tahám - letadlo zpomaluje.
Spoiler u Kiwi, když je šachta pro spoiler a samotný spoiler pečlivě potažen, tak se zavírá sám i když model leží v klidu na zemi. Ve vzduchu se to tedy spolehlivě zavírá i při jakkoliv minimální rychlosti a magnety to drží navíc dost silně.
honzis píše:Zdravím pánové, chci se zeptat kde budde nějaká RES soutěž v nejbližší době v okolí Prahy. V této době nevím jestli se konají. Dík
Kalendář najdeš na svazových stránkách, jinak další víkend bude podle všeho pěkně obsazená soutěž v Havlíčkově Brodě. To sice není úplně okolí Prahy, za to cesta po dálnici rychle uteče..
TomHlavinka píše: Kalendář najdeš na svazových stránkách, jinak další víkend bude podle všeho pěkně obsazená soutěž v Havlíčkově Brodě. To sice není úplně okolí Prahy, za to cesta po dálnici rychle uteče..
O víkendových RES soutěžích se KIWIkům opět dařilo!
Já jsem vyhrál v H.Brodě a Jarda Bartůněk v Mělníku. Počasí v Brodě bylo každé kolo jiné. Ráno to začalo úplným olejem a zadekovanou oblohou, vítr byl takový variabl 1-2m/s a občas se startovalo se slabým větříkem do zad. Já lítal všechny základní kola s lehkým 400g a díky tomu byly výšky po startu jakš taktš a dalo se něco naklouzat a "nanulkovat". Plných časů bylo ze začátku obecně poskromnu, 3 a 4 základní kolo termika však už fungovala.
Před startem finálových kol se však vítr otočil o 180st a zesílil. Bylo tedy potřeba přepíchnout gumicuky. Trochu jsem v přestávce laboroval s hmotností a na finále si s sebou vzal oba modely. Lehký dovážený na 450g a těžký 500g. S radičem jsme se dohodli, že poletíme první kolo s lehkým a když bude vítr zesilovat vezmeme na druhé kolo těžké éro případně ještě dovážíme. Než první finálové kolo odstartovalo, byl pytel vodorovně! Letěl jsem nakonec rovnou s těžkým. První finálové kolo přišla termika dne, někde mezi 4-5minutou odhaduji výšku min. 300m, nalétali všichni! Druhé kolo přesně naopak, všichni překvapivě dost rychle dolů. Já vydržel nad hranou menšího stromořadí 4 a půl minuty a přistál vcelku obstojně. Kromě mě všichni opakovali, ale výsledky již nevylepšili. Při vyhlašování pálilo slunce, při balení solidní sprška! Díky pořadatelům za opět perfektní soutěž!
Otazka na konstruktera, pan Hlavinka, cim mate prosim potianute svoje posledne 2 modely? Je to biely oralight transparent? Pretoze mne sa moc transparentny nezda..
Ano je to bílý Oralight, je takový spíš polotransparentní. Řekl bych o dost méně průhledný než ostatní transparentní barevné folie. Dělá se i čirý, ale ten je úplně bezbarvý, průhledný jak sklo.