Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH

#376 Příspěvek od pepin »

YenyaKas píše:Potenciometr není dobrý v tom, že hodnota není uložená u modelu (na rozdíl od trimu a subtrimu).

ale mě je ta uložená hodnota u gumoidního epp letadla který se poruznu kroutí stejně v podstatě k prdu a tímpotenciotrimem pro křidélka/výškovku to v letu přenastavím znovu a znovu raz dva.

samozřejmě si musím ohlídat před vzletem, že jsou ty potenciotrimy tak nějak v nulových polohách.

já to ted hlavně řeším pro větrunka epp, kde jsou křidélková serva v trupu , křídlo se jen nasunuje a přez kulové čepy jsou tam připojená ty křidélka, takže stačí nepatrný pohyb křídla a je to rozhozený, ale dávat serva do křídla a zapojovat v trupu konektory by byla zbytečná komplikace.
pepin

#377 Příspěvek od pepin »

YenyaKas píše:Potenciometr není dobrý v tom, že hodnota není uložená u modelu (na rozdíl od trimu a subtrimu). Ale jo, zálet Kaze jsem dělal stejně. Ale na běžný provoz pak už používám trimy.

takto jsem to v podstatě myslel, na trochu chytřejším vysílači mám právě z boku otočný potenciometr kterým si mohu při záletu dostat výškovku do neutrálu, aniž bych vubec musel něco ladit na trimu, kde to jde pomalu a v malém rozsahu--tím bočním potákem hlavně mohu velice pohodlně a v reálném čase třeba vzpínající se model potlačit a v zápětí přitáhnout-a dostat do vulového letového seřízení- mohu tu výškovku řídit tím potákem a vubec neřešit řízení výškovky pákovým ovladačem--ten poták se mi ale na rozdíl od páky nevrací do neutrálu, takže tímto zpusobem jsem si při záletu dostal mimo klasický trim výškovku do neutrálu a pak se už mohl rozhodnout, jestli přistát a měnit těžiště, nebo létat dál a po přistání jen přepsat výškovku upravenou tím potákem do nulové paměti vysílače a ten mix --přiřezení toho potenciometru k výškovce definitivně vypnout, Ale to jsem pak vypínal pro větší modely z klasických materiálu, u epp modelu by se mi hodilo tam mít ty potáky pro křidélka a výškovku aktivní pořád---ten rozsah je zbytečný aby byl o stejném rozsahu jako na klasických pákách, poloviční by stačil uplně v pohodě ---nějak se napíchnout paralelně těmi potáky na potáky výškovky a křidélek---jít to musí, jen já vím prd jak.

Přez volný mix to tady bohužel nejde , bo první mix padne na druhé křidélko, druhý mix , na ovládání těch dvou křidélek co by klapky a třetí mix na eliminaci výškovky k té odtokovce.

Ale jinak opravdu spokojenost.

ještě mi není vubec jasný, kdybych koupil vario

https://www.rc-levneji.cz/flysky-teleme ... de-sensor/

jestli mi bude akusticky pípat, nebo pouze zobrazovat hodnoty na obrazovce

vysílač mám turnigy TGY I 6

firmware 1.1 9- Nov 2015.
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od YenyaKas »

Pípání na základě senzoru výšky/tlaku jsem dodělával do FlyPlus firmwaru. Původní firmware myslím ani neumí 32-bitové senzory, jako je TGY-CAT01, zpracovávat. Ale teda TGY-CAT01 nemám, nemůžu vyzkoušet. Na různých stránkách prodejců píšou, že funguje i s i6, tak třeba to aspoň něco dělat bude. Ale pípat určitě ne.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
leve89

#379 Příspěvek od leve89 »

Koukám, že FlyPlus firmware toho bude umět opravdu dost a rozšíři podstatně moznosti vysilace. Vysílač je zatím v záruce, tak se mi do toho nechce moc šťourat... výškové čidlo by se opravdu hodilo
Baron

#380 Příspěvek od Baron »

Zdar kolegové,
používám vysílačku FLY SKY i6 (přijímač FS-iA6B) na ovládání lodního modelu - vše běží OK.

:arrow: Začal jsem stavět další model a abych nemusel stále přehazovat přijímač a zapojovat serva, koupil jsem druhý přijímač FS-iA6B.

Problém je ve spárování - napáruji jeden přijímač pro jeden model - uložím - vše v pohodě.
Ale po napárování druhého přijímače (další model) se ten první "ztratí". Takže musím spárovat vždy přijímač pro loď se kterou chci jezdit.
Je to sice jednodušší (spárovat znovu), než přehazovat serva a příjimač do druhé lodí, ale i tak se mi to nelíbí ... :?

Můj dotaz
:arrow: Vysílačka má paměť pro 20 modelů, ale NEVÍM jak zajistit, aby si vysílačka FLY SKY i6 "pamatovala" dva popř. více přijímačů, bez nutnosti opětovného párování. Nikde jsem tuto informaci nezjistil proto se dotazuji tady mezi zkušené.
děkuji za reakce
Nejhorší rada, je špatná rada...
milagros

#381 Příspěvek od milagros »

no nevim zda to delas dobre....ale pokud uz jako prvni model naparujes lod tak pokazde kdyz zapnes vysilac tak je tam prvni model.
Musis zapnout vysilac,pak zvolit dalsi(druhy model) a az pote znovu parovat a dalsi prijimac naparujes zrovna na tento druhy model.
Az budes mit toto,pak muzes v menu prehazovat modely.
pepin

#382 Příspěvek od pepin »

YenyaKas píše: Ale pípat určitě ne.

ok díky.
Baron

#383 Příspěvek od Baron »

milagros píše:no nevim zda to delas dobre....

Velice děkuji :
ANO dělal jsem to špatně :x dle tvé rady jsem napároval 3 modely a vše funguje k mé spokojenosti... :) :) :)
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od YenyaKas »

leve89 píše:Koukám, že FlyPlus firmware toho bude umět opravdu dost a rozšíři podstatně moznosti vysilace. Vysílač je zatím v záruce, tak se mi do toho nechce moc šťourat... výškové čidlo by se opravdu hodilo

Jako já asi nejsem ten pravý na toto doporučení, nicméně prozatím nevím o nikom, kdo by si při upgradu vysílačky z ní udělal cihličku. Ale je taky pravda, že nevím ve svém okolí o nikom, kdo by vysílačku musel reklamovat. Dal bych tomu dva tři týdny, ať se projeví případné výrobní vady, ale víc bych to nezdržoval.

Ještě by šlo vyrobit nějaký postup pro nahrání původního FW zpět, ale nevím, jestli to updater nějak umí vyčíst.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
pepin

#385 Příspěvek od pepin »

Tak jsem si ještě dodělal mikrospínač plynu pro start, to přidávání pusou při startu mi moc nevzalo.

mám to připojené k potenciometru plynu-- přez dvě diody mi ten spínač dává něco přez pul plynu a pak si mohu ještě bud ubrat nebo přidat už v menu vysílače v křivkách plynu.

P1100705.JPG
pepin

#386 Příspěvek od pepin »

tak dnes jsem si trochu zamodelařil a principu mi to už funguje i přez vario jeti, respektive přez komplet vysílač a přijímač jeti .

jediný co mi prdí, že musím být jetiboxem až před tou antenou --pindíkem Flysky, dnes už to nedám ale zítra ten pindík uříznu a origo antena flysky se přestěhuje bud do madla, nebo tak nějak někam.Ale je fakt, na pultovce jsewm to tak nevnímal, ale na palcovce je každý další gram otravný

jasně ,dá se na to zvyknout, ale tou překopávkou jsem vyskočil o cca 200g a znát to v ruce už je , což se mi moc nelíbí, na druhou stranu ale uhlík na stromech neroste tak si ho snažím šetřit až na jistý řezy a ty pokusy omyly obcházet spíš přez překližky,

no v každém případě zítra toho pindoura pro flysky anténu fiknu, jen mě prdí, že jsem někam zabordelařil jetibox mini a vyplaval mi v modelářském harampádí jen klasický jetibox, který je zbytečně veliký .

skládám to ze šuplíkových zásob

P1100714.JPG

P1100716.JPG
pepin

#387 Příspěvek od pepin »

Tak jsem toho pindoura řezat nemusel, on i ten z vrchního dílu stačilo jen vysunout a díru zepředu zaslepit vsunutou destičkou .

zespodu na tom modulu duplex mám přepínač na zapínání napájení modulu a páčkovým přepínačem mohu zapnout, vypnout reproduktor toho modulu---třeba abych mohl vypnout pípání vária.
P1100726.JPG

P1100727.JPG
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od YenyaKas »

Netušíte někdo, kde by se dal sehnat ten mini-DIN konektor, co má FS-i6 vzadu? V GME mají jen na kabel, což strašně moc trčí dozadu, a když tu vysílačku s konektorem pak položím, tak jednak ničím kabel, a jednak vyviklávám konektor. Čili ideálně něco do plošňáku nebo teda zalomený o 90°.
pepin

#389 Příspěvek od pepin »

https://www.ges.cz/cz/kabely/audio-tv-v ... /SDPZ.html

když ten kabelový --super VHS rozchroustneš tak je tam tady to

P1100729.JPG

hledej jako konektor-- SUPER VHS--
Baron

#390 Příspěvek od Baron »

Zdravim
potřebuji objasnit následující.
:arrow: 1 Po zapnutí vysilačky se objeví na displeji údaj Tx 5,19V co je to za údaj (je to napětí acu ve vysilačce)?
:arrow: 2 Po připojení napájení modelu před regl. se objeví tento údaj Tx V1 5,2V a InT V1 4,17 V tento druhý údaj znamená
stav acu (LI-Pol v modelu)? Pokud poklesne napětí na 4V spustí se akustický signál - pípání
Používám příjímač Fly Sky iA6B.
:arrow: A pokud je tento udaj napětí acu Li-Pol tak proč je ukazuje vysílačka 4,17V a měřák 8,5V (stav po vyjmutí z nabíječky raytronic c14)
diky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“