Kouřící směsi na trhu ČR.

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Kouřící směsi na trhu ČR.

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, co se dá aktuálně koupit v Česku za kouřící směsi a kde? Zatím vím jen o 3W u Trpkoše. Náhražky typu nafta a bednící olej prosím vynechte, zkoušel jsem a již nikdy více, smrad na věky a zašmírováno. V nouzi bych sáhnul po oleji do zahradních lamp ale kdo to má potom čistit?
Díky!
vitaa

Re: Kouřící směsi na trhu ČR.

#2 Příspěvek od vitaa »

Tak mě napadá,nevyzkoušel již někdo z vás náplň do vyvíječe kouře pro muzikanty ?,tam je to taky na principu vysoké teploty a je to relativně čistý,kanystr se kupuje v hudebninách,(sám zatím hulení nemám,takže neodzkouším..)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od blesk »

vitaa píše:Tak mě napadá,nevyzkoušel již někdo z vás náplň do vyvíječe kouře pro muzikanty ?,tam je to taky na principu vysoké teploty a je to relativně čistý,kanystr se kupuje v hudebninách,(sám zatím hulení nemám,takže neodzkouším..)

Pokud vím, tak tam je to glycerol s vodou.
Karel Charlie

#4 Příspěvek od Karel Charlie »

Dalsi prodavanou kourici smesi je Optismoke. Mam ho doma, ale zatím jsem ji nevyzkoušel. Na etiketě je napsáno, ze obsahuje petrolej.
dudaj

#5 Příspěvek od dudaj »

Kouření je v podstatě nedokonalé spalování. Asi něco bude smrdět míň a něco víc, ale tipnul bych si, že je to vypouštění škodlivin do vzduchu.
Pokud je to jinak a jsou směsi, které nejsou škodlivé a fungují třeba jako vodní pára, docela by mne toto zajímalo.
Kouření se mi líbí, ale zněčišťovat ještě více životní prostředí nehodlám :D .
vitaa

#6 Příspěvek od vitaa »

Proto mě napadlo to kouření pro muzikanty,tam se toho zpěvák z rockové kapely i dost nadýchá,akorát kytarysta si vždycky stěžoval,že má trochu mastné kabely :)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

dudaj píše:Kouření se mi líbí, ale zněčišťovat ještě více životní prostředí nehodlám :D .

Ty jseš nějakej ekolog, či co? :roll: Kdyby ty hulisměsi škodily nějak zásadně životnímu prostředí, tak by to asi nemělo certifikát EU a nesmělo se to prodávat.
Ty ekologové to maj stejně nějaký pomotaný, za odstavený uhelný Tušimice 1 uvedli letos jen Indové a Číňani v uhelných elektrárnách 6 x větší výkon, takže i 6 x víc hnoje do vzduchu.
Jedna cesta tankeru z Kuvajtu kolem Afriky do Rotterdammu pošle do vzduchu víc hnoje, než všechny auťáky u nás v Česku za celej rok. Víš, na co ty tankery jedou a kolik je lodí s podobným pohonem? Na nerafinovanou ropu, takže pálí vše, co v ní je od rozpuštěnýho metanu až po asfalt. A já to tak zachráním se svým hulením. :roll: Svět jde globálně do kelu i kdyby se EU s emisema rozkrájela, tak to Ázie, Afrika a Amerika násobně řádově zasviní a s tím naprosto nic nenaděláme.

Díky Karel Charlie za ten Optismoke. Trpkoš s 3W na email dosud nereagoval a u Powerboxu Blue Max 5L stojí vlivem blbýho kurzu kačky k ojru bez dopravy skoro Palackýho.
guchar

#8 Příspěvek od guchar »

Scénické efekty (hudba, show byz, ,..)vedle celé řady věcí (světlo, zvuky, pyrotechnika,..) patří i mlha, kouř, ...

Používají se k tomu vyvíječe a patřičné náplně. Kdysi jsem se v tom vrtal a porovnával Model, eCigar
a "Umění" neuložil jsem si to. A vykouřilo se to z hlavy. Nemusí hořet stačí zahřát. Na rozdíl od dýmu
z hoření stačí když tepelný kontakt s dost ohřátým tělesem.
(U plynových sporáků třeba tuk na jemné kovové síťce - rozptylovače plamene. A kuchyň je nejlépe vyklidit.)

Ani cesta kontaktu s horkým tělesem není jediná. Jemné kapičky - aerosol vyrobí i sprej. A existuje tedy i
KOUŘ VE SPREJI SMOKY https://www.flash-sfx.cz/eshop-pujcovna/specialni-efekty/interierovy-kour/kour-ve-spreji-smoky/

Ne nutně vždy potřebujeme efekt mlha-kouř ve vnitřních prostotách (interiér).
Např filmové scény mnohdy mohou být točeny ve volném prostoru.
Exteriérový kouř, (Interiérový kouř, Mlha, Nízko ležící mlha, Pára (= opar, zamlžení, obláčky lehké mlhy))
(V exteriéru (pro kratší expozice osob) hygienici zmírní nároky na míru potencionálních škodlivých účinků)
což se pak může promítnout do ceny (zde už to často bývají i oleje.

TEXACO - MINERÁLNÍ OLEJ 1 LTR
https://www.flash-sfx.cz/eshop-pujcovna/specialni-efekty/exterierovy-kour/texaco-mineralni-olej-1-ltr/
)(Bílý farmaceutický olej. Bezbarvá, čirá a nefluoreskující tekutina bez zápachu. Náplň do exteriérového
mlhostroje (např. Burgess, Igeba, Medium). Při správném používání a při dodržení dostatečné
průmyslové a osobní hygieny by nemělo dojít k ohrožení zdraví nebo k jinému nebezpečí.
Manipulaci provádí poučená osoba.)
)

K výčtu prodejců se někdy mohu vrátit, ale náplně zkoušet nejspíš nebudu.
Taky se zkusím porozhlédnout na RCManii zda jsem tak už k tématu, v minulosti už nějaký odkaz neuložil.
guchar

#9 Příspěvek od guchar »

Na MO-NA-KO je směs glycerin 4 díly + alkohol 1 díl. (Jinak jsem na webu zahlédl glycerin a glycerin+voda)
Je libo kouř? Levné čudítko pro lodní model
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/view.php?nazevclanku=je-libo-kour-levne-cuditko-pro-lodni-model&cisloclanku=2014100007

Zajímá mne to, ale k praktickým zkouškám se hned tak nedostanu. Snad po dezinfekci rukou snad něco zbylo
KOSMETICKÝ GLYCERIN 99,6%
https://www.kutilov.cz/kosmeticky-glycerin/kosmeticky-glycerin-99-6--60-ml/
Glycerín, 99,5% 1,25 kg (glycerínový olej), Pharma
https://fichema.cz/glycerin-glycerol/446-glycerin-995-125-kg-glycerinovy-olej-pharma-8592861510030.html
Glycerín 99,5% F (1 l)
https://www.oleje.cz/p/glycerin-99-5-f-1-l--18689?gclid=EAIaIQobChMIpN3m_JH_6QIVUO7tCh2n_wjzEAQYASABEgIzCfD_BwE
RadekH
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RadekH »

Celeron píše:Vážení, co se dá aktuálně koupit v Česku za kouřící směsi a kde? Zatím vím jen o 3W u Trpkoše. Náhražky typu nafta a bednící olej prosím vynechte, zkoušel jsem a již nikdy více, smrad na věky a zašmírováno. V nouzi bych sáhnul po oleji do zahradních lamp ale kdo to má potom čistit?
Díky!

Zkuste kontaktovat pana Dašovského z czechheaven nabízí různé vůně kouřící směsi
viita

#11 Příspěvek od viita »

Kouřící směs made in Czech Republic prodává Profimodel. Balení po 1 litru , vůně vanilka, malina.Používám už několik let a max. spokojenost.Používá ji většina v republice.
S-Bach 300 ,2,75,DLE 111 , S-Bach 342 RC Pilot 2,7,GP123, PA Extra, Edge a Extra RC Fact.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Celeron »

Díky za tip na Czechheaven i Profimodel. Poslal jsem jim poptávku.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ufon13 »

guchar píše:Na MO-NA-KO je směs glycerin 4 díly + alkohol 1 díl. (Jinak jsem na webu zahlédl glycerin a glycerin+voda)
Je libo kouř? Levné čudítko pro lodní model
http://www.mo-na-ko.net/php/portal/view.php?nazevclanku=je-libo-kour-levne-cuditko-pro-lodni-model&cisloclanku=2014100007

Zajímá mne to, ale k praktickým zkouškám se hned tak nedostanu. Snad po dezinfekci rukou snad něco zbylo
KOSMETICKÝ GLYCERIN 99,6%
https://www.kutilov.cz/kosmeticky-glycerin/kosmeticky-glycerin-99-6--60-ml/
Glycerín, 99,5% 1,25 kg (glycerínový olej), Pharma
https://fichema.cz/glycerin-glycerol/446-glycerin-995-125-kg-glycerinovy-olej-pharma-8592861510030.html
Glycerín 99,5% F (1 l)
https://www.oleje.cz/p/glycerin-99-5-f-1-l--18689?gclid=EAIaIQobChMIpN3m_JH_6QIVUO7tCh2n_wjzEAQYASABEgIzCfD_BwE

propylenglykol nebo glycerin pokud ho chci draze , pak z lékárny a pokud levně , tak všude na netu, bez směšování s čímkoli . Kouření ale jen odpařováním z knotu což nejspíše moc pro poletuchy nebude tam je na t příliš ,,rychlý vítr,, ten článek na monaku je jen obdoba všech čudítek z netu používám stejný systém ale vzduch beru z chlazení reglu , knot mám ze skelné šňůry a žhavím žhavícím páskem z e-cigarety.
Zde je ukázka činnosti
PICT0018 (2).JPG

Navonět se to dá aromatem pro kuřáky a též se dá použít již hotová kuřácká směs.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Celeron »

Máš pěknej pracovní bordel na stole. :) Ve čtvrtek mám něco v Krakovanech, tak se stavím. Buď kolem 9 hod nebo až po 12. Budeš?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

Celeron píše:Díky za tip na Czechheaven i Profimodel. Poslal jsem jim poptávku.

Hmm, dva dny uplynuly a na email poptávku reakce žádná. Asi mají pan Dašovský a Jarolímek spoustu jiný práce. Ten druhý mi dokonce vytípává telefon i když jsem s ním ještě nemluvil. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“