Spojka křídla na 2m termika?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
vasin
Kontaktovat uživatele:

Spojka křídla na 2m termika?

#1 Příspěvek od vasin »

Zdravím,

pořídil jsme z druhé ruky tento kousek a potřeboval bych poradit co bych měl použít jako spojku toho žlutého křídla (je dál) s křidélky.

V každé půlce je díra o průměru cca 10mm a hloubce 21cm.

Dnes sem se díval u Pecky v Průhonicích a průměr 10mm mají jen smrk, nebo uhlíkovou trubku slabostěnou a nebo kov.

Co ještě existuje jiného? A co by bylo nejlepší?

Díky
Obrázek
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marek71 »

A čo používa napr. Easy Glider ? By som sa inšpiroval u neho. Mám dojem, že je to buď uhl., alebo dokonca len laminátová trubka. Ja mám u Relaxa železnú (oceľ.) tyčku.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
vasin
Kontaktovat uživatele:

Ocel

#3 Příspěvek od vasin »

Hm u oceli s ebojím, že by děsně rostla váha.
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
teleke
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od teleke »

No ja bych tam hodil taky draty. Jinak moc pekne to mas
vasin
Kontaktovat uživatele:

Kluci

#5 Příspěvek od vasin »

Kluci umíte si představit co bude vážit kulatina o průměru 1cm a délce 40cm .. já tedy ne 8O
teleke
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od teleke »

no vsak si tu diru muzes upravit, vlepit tam treba nejake tluste pouzdro. 10 ocelovka je blbost - ja mam na 2,7m elektre drat 4, delka ohdadem 10cm + pozicni kolik z buku (prumer 3) a staci to
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Dal bych laminatovou kulatinu. Trubka (byt uhlikova a silnostena) mi prijde malo, precejen je to trosku tezsi kategorie nez EG nebo Relax. A predelavat to na nejakej 4mm drat mi prijde jako zbytecne pracne. Samozrejme 10ka ocel je nesmysl, jedine snad jako dovazeni na svah :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
vasin
Kontaktovat uživatele:

Nápad

#8 Příspěvek od vasin »

Mám nápad ale nevím co na to řeknete, teď sem šel vlepit do křídla mustanga 2mm uhlík a najednou mě napadlo dát do toho dvoumetra jako spojku několik 4mm a 2mm uhlíkových kulatin.

Udělat jakoby takovej svazek prutů a ten tam natěsno nacpat tak aby nekloktaly.

Vždyť už v čaských pověstech je o třech prutech co vydží víc než jeden.

Co vy na to?
vasin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vasin »

Abu píše:Dal bych laminatovou kulatinu. Trubka (byt uhlikova a silnostena) mi prijde malo, precejen je to trosku tezsi kategorie nez EG nebo Relax. A predelavat to na nejakej 4mm drat mi prijde jako zbytecne pracne. Samozrejme 10ka ocel je nesmysl, jedine snad jako dovazeni na svah :D

Když já nikde desítku laminát neviděl .o/
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Doktor »

Nejlepší řešení v poměru hmotnost/cena bude asi toto:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 861&styl=0
DAF
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DAF »

Ahoy, osobně bych si někde sehnal duralovou trubku 10x1,5(2) v příslušné délce, nebo jen 10 kulatinu. Průměr je stanardní a je v řadě, tak jen tu tloušťku stěny (pokud půjdeš do trubky). Jsi Libeňák, tak nebude problém přejet Vltavu a stavit se ve Feroně v Holešovicích. Když budeš mít stěští a nebudeš chtít nic dalšího, tak ten kousek třeba dostaneš (tedy nekoupíš). Taková velikost (malost) materiálu nejde skoro zvážit a psaní papíru je pro ně víc práce, než kolik to bude stát. Takhle jsem dostal 10 dural kulatinu, asi těch 400, na spojku křídla. Plný dural je cca 1/3 hmotnosti ocelové kulatiny.
Hitec Aurora 9X
vasin
Kontaktovat uživatele:

Díkes moc

#12 Příspěvek od vasin »

A kde je ta Ferona? Hm Libenak a vim prd .o)

A co je lepší duralová kulatina a nebo ta sklo laminátová?
SuPa

#13 Příspěvek od SuPa »

Nebo třeba Kondor s.r.o. a nebo některý z marketů. (baumax, obi, atd.)
meda

#14 Příspěvek od meda »

MéďaThe Folly - stále v plánuICHABODOhlson 1934AERBO 1941Urragan 2EZ400G
DAF
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od DAF »

Kondor je v Radotíně (sice barevné kovy, ale daleko) a v Kobylisích na konečné tramvají (jen Fe materiály), takže nebrat. Obimaxy a různé jiné hausy a bachy pokud tento sortiment mají, je na naše poměry předražený, navíc mívají většinou pouze hlínu (Al) nikoliv dural. Takže zpět k Feroně.
to VASIN: Když přejedeš most barikádníků (od Holešoviček), na Holešovické straně je vlevo benzina OMV (dříve bazar s tanky), tak za ní v těch blocích je Ferona. Nebo můžeš jet přes Libeňský most a hned na prvních světlech se dáš doprava a pojedeš tou ulicí až skoro nakonec, je tam vlevo NKÚ a hned za ním vedle je Ferona. Pokud bys měl přesto problém, dej vědět, já ti to ukážu. Zkus se ještě podívat sem: http://www.mapy.cz/#x=133133856@y=13602 ... _141969281 ten velký šedivý blok je Ferona
P.S. Medo nepředbíhej :twisted:
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Větroně“