Ozón vs blechy

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
f4u

Ozón vs blechy

#1 Příspěvek od f4u »

Můj kocour mi přitáhl domu blechy a po neuspokojivých výsledcích se savem a vysavacem, jsem přistoupil ke generátoru ozonu, ještě nikdy předtím jsem to neměl a bláhově jsem si myslel ze je to zamorduje a .... ty potvory svi*ské to po 20 minutách nezabilo, jakto? Může být na zemi málo plynu? Ale mám zato ze ozón je těžší než vzduch tak nevím
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
kraro

Re: Ozón vs blechy

#2 Příspěvek od kraro »

Záleží, jakou kapacitu měl generátor ozonu. Po naplnění místnosti ozonem, nechat 90 min. ozon rozložit na O2 a pak min. 60 min. intenzivně vyvětrat.
Pokud je správná dávka, tak všechny viry, alergeny, roztoči a paraziti mají "smolíka". Dávka 1g ozonu na 10m3 je pro všechnu havět smrtící.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DAF »

Když náš pes slyší vysavač, bere kramle, to samé kočka. Ozónovač jsme nezkoušeli, protože nemáme. Ale zkoušeli jsme tzv. kapku, celkem funguje. Existují taky antibleší (resp antiparazitické) šampóny. Ale s těmi moc zkušeností nemáme. Obojky, ač výrobce deklaruje účinek třeba 3 měsíce, vydrží být opravdu funkční tak 3 neděle. Teď máme kapku, která se neleje najednou (na psa), ale naleju mu do kožichu tak půlku lahvičky a po nějaké (když mmáme pocit, že účinek slábne) době další část. Je to i proti klíšťatům. Ampulky tam jsou tři. Název nepíšu, protože to je na psa. Na kočku by ses musel zeptat ve zverimexu nebo na veterině.
Hitec Aurora 9X
f4u

#4 Příspěvek od f4u »

Číňan píše 10g/h. No fakt tomu věřím když to běželo půl hodiny a pak ještě 2 hodiny působilo. Místnost ma cca 35m2. A nic. Zapnul jsem to na hodinu, ucpal jsem klíčovou dírku a škvíry U dveří a nechám to přes noc :roll:
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Bál bych se o kočičáka. O blechy rozhodně ne...
Bildy

#6 Příspěvek od Bildy »

vobyčejnej Bio Kill a je po veškerý havěti na 1 měsíc. Je to ale toxický pro kočky (pro psy a lidi ne), tak jí musíš držet jinde. Kromě blech pochcípají mouchy, pavouci, švábi, moli, rybenky a jiná havěť. Z kožichu kočky dostaneš blechy nějakým mírnějším přípravkem a pak nasadit trvale obojek proti blechám kterej navíc funguje spolehlivě i proti klíšťákům. Ozon je jedovatej pro všechno živý....i člověka, tak na to majzla !
Lupac

#7 Příspěvek od Lupac »

Náš kocour nosi totok: https://antiparazitika-pro-psy.heureka. ... -8kg-38cm/
funguje perfektně a to lozí po venku každý den.
Vydrží obvykle dva roky s tím že mu ho na podzim sundám a zase na jaře nasadím a přes zimu schovám v utěsněném obalu no a když přinese klíšťáky tak dostane nový :D
P.S.Blechu jsem na něm ještě za těch 8let neviděl

Tož tak
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
DAF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DAF »

Foresto nám nikdy nevydrželo déle než asi měsíc. Dva roky by to nás čokl nosil jen jako parádu. A nebude to tím, že má 20 kg :lol: (vím, že jsou i pro větší hmotnosti). Máš asi speciální limitovanou edici :lol: . U kočičáka nám nejvíc fungovala zmíněná kapka.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kuba78 »

ze jsem tak smely, domaci zvireny nemaje, tudiz neznaly problematiky.. zaujalo mne "neuspokojive vysledky se savem a vysavacem" - to jakoze kocoura vyperes v savu a pak to z nej dostavas vysavacem?? :-)
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ufon13 »

ve zverexu ampulku pro kočky je to fiprist nebo tak nějak a je speciál pro kočky i psi a nelze zaměnit, na byt a vše zamořené biokil, kočka tam nesmí 48 hodin pak už ano.... zrovna to budu řešit .... stodola je zamořené území po 2 dospělejch a 6 malejch kočičácích....... holt jim nosili myši........
automet

#11 Příspěvek od automet »

My sme na blchy v pivnici použili roztok Karate. Nikdy nesklamal, je otázne, ako to uškodilo nám :D :D :D :D
f4u

#12 Příspěvek od f4u »

Kuba78 píše:ze jsem tak smely, domaci zvireny nemaje, tudiz neznaly problematiky.. zaujalo mne "neuspokojive vysledky se savem a vysavacem" - to jakoze kocoura vyperes v savu a pak to z nej dostavas vysavacem?? :-)

To ne, já ho mám rád :) To savo a vysavač beru na podlahu.
Jeti DC-16
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

Jednou jsem s tim taky zapasil. Doma pes a kocka. Na psa jde pouzit spray na kocku jsem koupil cosi co se ji kapne A vetre na krk za hlavu aby si to nemohla lizat. Zvirata mi ale lezou prez postel. Tu jsem musel taky vystrikavat. Akce tenkrat urcite minimalne na mesic. Stary blechy pochcipali vcelku hned ale pak se vylihnou mlady tak to bylo opravdu na delsi valceni.
Ja jsem postipany nebyl ale pod perinou mi to hopsalo opravdu docela dlouho.
Bildy

#14 Příspěvek od Bildy »

pepin píše:Ja jsem postipany nebyl ale pod perinou mi to hopsalo opravdu docela dlouho.

Bio Kill v rozprašovači a je okamžitě po hopsání a ani se nový už nestačí vylíhnout. Není třeba toho stříkat tuny....stačí sem tam trochu. Tomuhle přípravku se ještě blešky nedokázaly přizpůsobit, narozdíl od jiných, reklamami "zaručených".
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

Bildy píše:
Bio Kill v rozprašovači a je okamžitě po hopsání a ani se nový už nestačí vylíhnout. Není třeba toho stříkat tuny....stačí sem tam trochu. Tomuhle přípravku se ještě blešky nedokázaly přizpůsobit, narozdíl od jiných, reklamami "zaručených".

Neskodny pro lidi. Toxicky pouze pro ryby a kocky.

Takze kdyz mas kocku. Nepouzitelny.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“