Vikos f3f elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
soarman

Re: Vikos f3f elektro

#166 Příspěvek od soarman »

Zdárek :wink:
Takže v tom "rozvolňování" mám času ještě míň..nicméně, pokračujem :)
Od Matyášů dorazil pohon pro úplný setup do Vikose 2020, takže to můžeme začít kompletovat.
Pohon byl nakonec zvolen kvůli štíhlosti trupu Vikose od Megy 16/40/1 s převodem KPG 27 5,2:1 na 4S 2800 - 3300 mAh. Regulace Jeti Mezon 120, vrtule RF 15x15 - 16x13..
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Setup pro 6s s patřičně dimenzovaným motorem bych těsně taky zabudoval, ale tenhle živější pohon nechám do dalšího projektu.
AVALON57

#167 Příspěvek od AVALON57 »

Dobrá volba, já ve Vikoskovi měl: MEGA 16/35/1 + PŘEV. 6:1, REG 100A, vrtule 16/13, akku 4S 2300 mAh a bylo to moc fajn! Ve druhém máml Tvůj pohon z minulosti: AXI 2835/10 V2 LONG, vrtule 15/13, zbytek stejný a taky fajn pohon, stoupá cca 23m/sec dle varia.
Petr
Avalon57
soarman

#168 Příspěvek od soarman »

jj Petře, původní AXI oběžka splnila svou funkci a pokud to bere člověk jako podpůrnou motorizaci pro větrný lítání..mnohým tento ekonomik setup úplně stačí.
Já mám ještě ve svým věku takový nějaký zbytky představ o rychlosti a dynamice.. proto budu nějakou dobu kolem tohodle chodit...ale když se to veme kolem a kolem, stejnak
to skončí v relax zóně :D ..v dalších projektech, co bych chtěl ještě zrealizovat to trochu rozdělím: na omotorizované F/Bčka (Avalon-E) a na plnokrevný hotdrajvry (Backfire,Speedfire..) :wink:
Pokračuju na střevách Vikose
1.jpg

Klasická grauptechnology instalace zadního přijímače a antén
2.jpg

3.jpg

a trupovýho násuvnýho lízátka z vnitřnostma. Manipulačně-větrací otvůrek nevyjímaje.
4.jpg

5.jpg

pokračování příště...
AVALON57

#169 Příspěvek od AVALON57 »

Máš to parádní!! Trochu mně to inspruje vytunit ještě jednoho Vikoska :-)
Petr
Avalon57
JiriB

#170 Příspěvek od JiriB »

Vikos je doma....ještě namontovat to, co je ještě v dílně na stole....
... a půjde se letět.... :) ... blbé je, že to montování mi jde docela pomalu, dost se s tím "jebu".... :)
Přílohy
Vikos_01.JPG
soarman

#171 Příspěvek od soarman »

Gutntág..návrat z Germanie...osprchování,přestrojení a zase chvilku pokračujem :D Ta "obnova ekonomiky" je hrozně pracná :roll:
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Zítra,až pozítří pokračování :arrow: ... decentní nafučáček, instalace přepážky, pomaličku dostrojení a oživení....
graup15

#172 Příspěvek od graup15 »

Teda mas to fakt moc hezke.!!!
Jo a jak se obnovuje ekonomika po tom desnem podvodu jmenem Covid19???
soarman

#173 Příspěvek od soarman »

No..snažím se ti nedělat ostudu 8)
Slovo Covid ve mě vyvolává alergii..jeden z největších podvodů století mě nesmí přes práh :lol:
Takzvaná náprava ekonomiky znamená práci,práci..zvládnout pokrytectví, a zase práci, práci.... :!:
Hele Dalibore, mě v týhle době dělá modelařina, a lidi co se v ní angažujou dobře...jakákoli, od špejlí ke kompozitu..dělala mě vždycky..ale teď to je ještě víc intenzivní.Je to činnost přesahující standardní pojetí života...vyžaduje tolik schopností, a je tak drahá :lol: :lol:
Takže pokračujem, režim,nerežim :wink:
graup15

#174 Příspěvek od graup15 »

No myslím,že to máš hezčí než to dokážu spatlat já .
Jinak já to beru taky jako těžký relax od toho magořince co se okolo děje. Netvrdím,že Covídek neexistuje, ale jak extremně se to zneužilo..to se hned tak nevidí.
Momentálně jsem ve stavu čekacím,jak dopadne vývoj 4,5metrovky Apollo pro GPS triangl.
Lítat mám s čím (dvě Infinity Evo a Corado mi teď bohatě stačí).
Ale Apollo bude trošku jiná dimenze...hlavně hmotnostní. Bude sranda:-) :-)
soarman

#175 Příspěvek od soarman »

Nezáleží,kdo to má hezčí nebo dokonalejší..ale to,že se to prezentuje a každý má možnost si vzít minimálně mustr 8)
Ty jsi v éteru mnoho let,já jsem to začal zveřejňovat nedávno, protože považuju tento tvůj styl podělit se o know-how za prospěšný a modelářsky kolegiální. Navíc hodně směry, bohatě doplňované různě kombinovanou zajímavou elektronikou. A na tu tvoji třešničku GPS triangl, se už těším, neboť to je směr,který mě už v jeho začátcích dost zajímal. Ale pro tento život už toto nedám, ale držím palce :wink:
Zase jsem nepatrně popojel z finálkou Vikose, konkrétně s čumákem :arrow:
1.jpg

2.jpg

3.jpg

Bezturbo kužel GM o pr. 32mm, pro chlazení bude decentní vstup vzduchu
4.jpg

Bohužel na rozdíl od mojich představ, nemám pracovně moc volna na tuto činnost...snad to teď bude lepší o blížící se dovolené
Takto mě doma visí chudák Avalon, jehož jsem ještě nestačil ani prohnat luftem :roll:
0.jpg

Zahejbám mu teď se čtyřkovým Storkem :lol:
..kterýho jsem dovybavil Megou 16/30/1,5 + KPG 5,2:1, pro lepší stoupavost a pronikavost
soarman

#176 Příspěvek od soarman »

Dnešní realizace vstupu chladícího vzduchu..
..pro lepší účinnost, směrován před větrací osazení mezi motorem a převodovkou.

..naříznutí
1.jpg

..oblepení a fixace
2.jpg

..epoxidace
3.jpg

4.jpg

a finalizace :D
Přílohy
5.jpg
JiriB

#177 Příspěvek od JiriB »

Kabely v křídle....
Fixujete nějak kabel v křídle ? Myslím to tak, že od konektoru v kořenovém žebru vedou kabely k servům a jsou tak dlouhé, že konektor dostane do otvoru pro servo. Připojím servo, zajistím a ... pustím spoj konektorů volně do křídla ? ... a nechám to osudu ? Nebo to nějak jistíte ?
dik, J.
soarman

#178 Příspěvek od soarman »

No,jestli jsou kabely v křídle jediný meritum tvojí stavby, tak to je bomba :D
Nevím jak to dělaj jinde, ale já to přibližně naměřím..u serva je rozpojovací konektor fixován fest obostrankou
3.jpg
..a k nejbližším žebrům přiboduju kabely aplikátorem mini montažní pěnou..ale to je jen taková úchylka,.. nech je klidně na volno lítat s modelem:wink:
Otázkou je jestli zalepíš oba MPX napevno nebo necháš křídlovou část na volno..potom musíš brát v potaz rezervu v délce.
JiriB

#179 Příspěvek od JiriB »

Kabely ....
OK, dik...plánuji nechat kabely v křídlo "na volno" a ptal jsem se, jestli v tom není nějaký "hák"....
Jeden z konektorů ve spoji nechám určitě volný, asi ten v trupu, protože v křídle to jde už teď docela ztuha....ale jinak to docela jde, resp. do "slepých uliček" jsem se dostal, ale zatím žádné drama...až navléknu ty kabely, umístím "desku" do trupu a ... budu ladit těžiště, resp. jakou baterku.....rád bych v srpnu letěl ... :)
Standa Stuchlý

#180 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Snad někomu zase nenakopnu jeho ego, když tu napíšu svůj názor. MPX konektory mám v křídlech i třídílných napevno zalepené. Nikde nic volného, jen kabely v křídle. Jejich pohyb je asi tak nepatrný, že nevím o tom, že by se se mi v některém křídle nějak uklepaly nebo něco podobného. A mám je tam už hodnou řádku let. Konektor u serva jsem přilepil napevno. Stejně, kolikrát to servo asi tak budeš měnit? Myslím tím konektor na kabelu od MPX. Ne od serva. Asi tak.

Každý se musí rozhodnout sám. Nikomu nic nevnucuji, jen píšu svůj názor a zkušenost.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“