FrSky X10 Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mrakomor70

Re: FrSky X10 Horus

#781 Příspěvek od mrakomor70 »

S6R ještě verzi ACCST 2.1 ještě nemá.
radi5

#782 Příspěvek od radi5 »

Mě se to s tím padáním zdá také nějaké divné. Měl jsem Frsky modul v FC28, pak v 9Z WC2, Taranis X9D, Horus X10S, přijímačů mám asi 20 a nikdy za cca 10 let jsem nezaznamenal jediný výpadek. Většinou mám samé spalováky. Měl jsem jeden vadný přijímač X8R, u kterého nefungoval výstup signálu na 3. kanálu. Důvodem byla výrobní vada při letovaní. Pin byl proletován se sousedním spojem. Stačilo pod lupou proškrábnout špendlíkem a funguje bezchybně.
prikrylm

#783 Příspěvek od prikrylm »

Shodou okolností jsem dneska strkal do všeho ACCST v2.
Protože provozuju i jeden S8R, pro který ACCST v2 není, řekl jsem si, že ho budu řídit multiprotokolem. V S8R byl nějaký starší FW a nový FW v modulu. Párování se povedlo, ale komunikace se chvíli jevila jako ok, ale většinou opravdu hodně vypadávala. RSSI lítalo, telemetrie se odpojovala, prostě chaos.
V RX je FW original, v modulu jakýsi poslední reverse engineering, takže jsem si říkal, že spojení fungovat vlastně nemusí. Ale zase až tak blbě? Protože aktuální číslo FW se v přijímači zjistit nedá, napadlo mě nahrát do S8R poslední v1 FW a najednou komunikace bez problémů. Takže v RX byl nějaký "historičtější" FW, který ale s orig FW ve vysílacím modulu (netuším které veze) fungoval normálně.

Takže i v tomto případě bych zkusil do přijímače nahrát verzi odpovídající verzi ve vysílacím modulu, ať už je jakákoli. Ideálně poslední.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jiri

#784 Příspěvek od Jiri »

Před časem jsem sliboval obrázek Horuse s multimodulem s kablíkem protaženým vnitřkem, tj. plochými zády a zmenšeným uchem, takže se mnohem lépe vejde do kufříku i s řadou dalších krámů. Se zpožděním přidávám.
Přílohy
Horus2.jpg
Horus1.jpg
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Roman_rc.pilot

#785 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Kluci, neuzkousel nekdo dat do X10 gif jako splash screen? Jde to vubec? :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
LSoft

#786 Příspěvek od LSoft »

Létám s R9 modulem a pořídil jsem anténu Zipp 9. Pak mě začalo zlobit, jak anténa volně "péruje", což ani tak nevadí při létání, ale při manipulaci s Tx celkem ano. I pouhé chození s vysílačem způsobuje změnu polohy antény.
Tak jsem v rychlosti navrhl a vytiskl jednoduchý držák. Přitáhne se čtyřmi šrouby M4 k původní rukojeti Tx a anténa se po stranách zasune do slotů v držáku.
STL modely pro tisk ke stažení zde: https://www.thingiverse.com/thing:4571202

Obrázek

Obrázek

Obrázek
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#787 Příspěvek od juraj.jurej »

Zaujímavé riešenie, len trochu nepraktické na prenos. Do púzdra to nedostaneš.
FrSky Tandem X20
LSoft

#788 Příspěvek od LSoft »

Nenosím to v pouzdru, ani žádné nemám. :) Nosím to přímo v batohu. Mám tam na to dedikovanou vypřepážkovanou komůrku.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od blesk »

Mám X9D+ teprve krátce (3 starty) dneska při letu s hotlinerem Ariane jsem udělal log a dopadlo to takto... Jsem trochu vyděšený z toho RSSI, výška je vidět na grafu, vzdálenostně max 300m. Poloha antén je vidět na fotce. Trup je v rozích vyztužen uhlíkem, cca 200mm za anténou, křídlo má uhlíkové pásnice. Přijímač G-RX8 a to co má kolem, je krabička vytisklá z PETG.
Přílohy
IMG_20200817_112103.jpg
IMG_20200817_112351.jpg
ariane-01.jpeg
prikrylm

#790 Příspěvek od prikrylm »

Chvilkové nevhodné natočení? Pokud byla anténa vysílače vodorovně dokážu si představit, že byl příjem chvíli horší. Předpokládám, že reagovat nepřestal. Jinak signál silný. Takže OK?
Jestli by ses měl méně děsit, přikup s.bus "satelit" v podobě XM+ nebo, pokud máš ACCESS, tak R-XSR a natoč antény v dalších směrech.

A proč je to ve vlákně k Horusu?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
blembondo

#791 Příspěvek od blembondo »

Ta Ariane nelítá zrovna pomalu takže ty antény v proudu vzduchu úplně změní orientaci oproti stavu na fotce.Fixace antény by měla být pevná!
blesk
Kontaktovat uživatele:

#792 Příspěvek od blesk »

blembondo píše:Ta Ariane nelítá zrovna pomalu takže ty antény v proudu vzduchu úplně změní orientaci oproti stavu na fotce.Fixace antény by měla být pevná!

Máš pravdu, tady byly ještě povysunuté ven, ovšem zasunutí do trupu, aby byly fixovaný moc nepomůže, ono tam jsou zase mezi uhlíkovými pásnicemi... :-(
blembondo

#793 Příspěvek od blembondo »

Já bych ten pásek uhlíku až tak moc nepřeceňoval stejně jako ten krátký výpadek v logu.Antény mám obvykle tak že jedna je vertikálně kolmo k trupu nahoru a druhá horizontálně podél trupu a fertig.
Miro_V

#794 Příspěvek od Miro_V »

blesk píše:
Máš pravdu, tady byly ještě povysunuté ven, ovšem zasunutí do trupu, aby byly fixovaný moc nepomůže, ono tam jsou zase mezi uhlíkovými pásnicemi... :-(

Mozno len predlzit tie trubicky v ktorych mas nasunute anteny , antena z nej trcat nemusi , signal cez trubicku prejde v pohode. A bude to chranene proti pohybu od vetra.
Inac , signal prijima len ten odizolovany koniec anteny , tie posledne 2cm ci ake to je dlhe. Takze ich netreba vystrkovat az tak moc , ak by ti to vadilo vzhladovo....
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
blesk
Kontaktovat uživatele:

#795 Příspěvek od blesk »

Jak je to s aktivní části antény je mi jasné, nejsem úplný žabař. Krátké jsou z důvodu že delší nedám do obalu, ale obal bude muset být evidentně jiný... :-D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“