3D tisk modelů letadel I
Re: 3D tisk modelů letadel
Tak to je jasné,ale pokud se ti jedna strana o něco zadrhne,tak lup a je to. (běžná situace)
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
petasto píše:Důležité je přistávat s křídlama rovně.
Prosím o vlastní video jak to má vypadat.
jyrry.webnode.cz
Je mi jasné jak se má přistávat,ale ne vždy se to povede optimálně
Zajímá mě spíš jestli s tímto modelem někdo létá osobně a jaké má s ním zkušenosti.
pozri si na trubke videa od RiMr-a
on to aj tlacil, aj lieta a zaroven vylepsil/spevnil niektore diely, kridlo je odnimatelne, ...
on to aj tlacil, aj lieta a zaroven vylepsil/spevnil niektore diely, kridlo je odnimatelne, ...
Ano vylepšil,udělal lepší čumák,aby neryl v zemi (to funguje-na svém mám),udělal dělené křídlo,vyztužil ho. (mám), vyztužil trup (mám). Všechno funguje perfektně (udělal to velice dobře) Problém je jen s ocasem. Přemýšlím udělat ho ze 2 vrstev, ale naroste váha a musel bych stejnou váho dodat do předu. Mám obavy,aby to motor utáhl. Již teď je to tak tak.
na chvost navrhol tiez zosilnenie, take U do ktoreho potom vlepi strunu z ktorej tlaci, niekde to ma na videu
olisoft píše:na chvost navrhol tiez zosilnenie, take U do ktoreho potom vlepi strunu z ktorej tlaci, niekde to ma na videu
Děkuji za info,našel jsem. To by mohlo fungovat.
Jak opravujete vytištěné eroplány?
Náhradou poškozené části, nebo celé nanovo?
Udělal jsem blbost a zapomněl Mustanga položeného na posteli v bytě u otevřeného okna. A teď má konec křídla prohnutý do "wingletu". Dobře o tři cm.
V podstatě by stačilo vyměnit koncový panel křídla, jenže to by se musel ten poškozený odloupnout ve spoji. Nemám tušení jak. Vyměnit celou polovinu je stejný problém přesunutý do středu křídla.
Nejjednodušší je celé křídlo znovu, ale to se mi kvůli jednomu panelu nechce.
Co s tím? Pobořených křídel musí být mraky. Co vychází nejlíp? Oprava nebo nové? Zpětné prohnutí za tepla asi neklapne.
Díky za každou radu.
Náhradou poškozené části, nebo celé nanovo?
Udělal jsem blbost a zapomněl Mustanga položeného na posteli v bytě u otevřeného okna. A teď má konec křídla prohnutý do "wingletu". Dobře o tři cm.
V podstatě by stačilo vyměnit koncový panel křídla, jenže to by se musel ten poškozený odloupnout ve spoji. Nemám tušení jak. Vyměnit celou polovinu je stejný problém přesunutý do středu křídla.
Nejjednodušší je celé křídlo znovu, ale to se mi kvůli jednomu panelu nechce.
Co s tím? Pobořených křídel musí být mraky. Co vychází nejlíp? Oprava nebo nové? Zpětné prohnutí za tepla asi neklapne.
Díky za každou radu.
Pokud to stojí za to a není rychlejší slepit nové tak já to řežu tenkou pilou a pak dobrousím.
https://www.peckamodel.cz/tamiya-thin-b ... -saw-pilka
https://www.peckamodel.cz/tamiya-thin-b ... -saw-pilka
Křídla jsem opravoval, tak že jsem pomalu kousek po kousku odštípal až na spoj, poté začistil lámacím nožem. Na závěr jsem smirkovým papírem dočistil spoj a znovu slepil.
Jde to,ale musí se opatrně. (a dělal jsem to již mockrát
)
Jde to,ale musí se opatrně. (a dělal jsem to již mockrát
patamatix píše:Křídla jsem opravoval, tak že jsem pomalu kousek po kousku odštípal až na spoj, poté začistil lámacím nožem. Na závěr jsem smirkovým papírem dočistil spoj a znovu slepil.
Jde to,ale musí se opatrně. (a dělal jsem to již mockrát)
Aktuálně postupuji stejně s tím, že spoj trápím debonderem. PLA zatím drží, CA bohužel taky...
Používám taky nahřátý nůž. Jde to rychleji.
Dobrušuji mokrým smirglem. PLA se tak snadno nenataví na smirgl.
Dobrušuji mokrým smirglem. PLA se tak snadno nenataví na smirgl.
Já používám dremel na nízké otáčky, nejdřív nahrubo odřezat a pak dobrousit do roviny na plocho.
Tak mám další dotaz na 3Dlabprint modely.
Oni dodávají hotový Gcode i *.factory soubory pro simplify3D a Prusa dodává profily tiskáren pro pro simplify3D.
Jenže se mi to nedaří spojit. Jak na to?
Pokud v simplify3D otevřu factory soubor s modelem, tak vše je super, jenže výsledný Gcode nejede na Prusa MK3S, protože v souborech je tiskárna default a kód na MK3S nefunguje. Pokud ale v profilu factory souboru přeplácnu default tiskárnu tiskárnou MK3S, tak mi zboří nastavení z 3Dlabprint factory a přepíše ho default nastavením MK3S.
Ví někdo jak udolat simplify3D k tomu, aby to pracovalo s MK3S a nastavením ve factory z 3Dlabprint?
Jinak řečeno, jak v simplify3D změnit použitou tiskárnu aniž by to mělo vliv ostatní na přednastavené parametry tisku v profilu?
Díky moc za každou radu.
Oni dodávají hotový Gcode i *.factory soubory pro simplify3D a Prusa dodává profily tiskáren pro pro simplify3D.
Pokud v simplify3D otevřu factory soubor s modelem, tak vše je super, jenže výsledný Gcode nejede na Prusa MK3S, protože v souborech je tiskárna default a kód na MK3S nefunguje. Pokud ale v profilu factory souboru přeplácnu default tiskárnu tiskárnou MK3S, tak mi zboří nastavení z 3Dlabprint factory a přepíše ho default nastavením MK3S.
Ví někdo jak udolat simplify3D k tomu, aby to pracovalo s MK3S a nastavením ve factory z 3Dlabprint?
Jinak řečeno, jak v simplify3D změnit použitou tiskárnu aniž by to mělo vliv ostatní na přednastavené parametry tisku v profilu?
Díky moc za každou radu.
zdzd píše:Tak mám další dotaz na 3Dlabprint modely.
Tak oprava - kód jede i s default, chyba byla jinde - mezi židlí a klávesnicí.