Jak lítá SWIFT II ?

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Zpráva
Autor
nerf
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od nerf »

kasssy píše:nejaký levný střídaák ma v nabídce i Bel. Taky za 1000 i s vrtulí. Avizijí tah kolem 400-600g. není to zbytečně moc? Kdybych ho použil místo 300?
můžu doporučit, vyzkoušeno (miracle, 2x mustang, trust) za ten peníz je to supr a trocha výkonu navíc neškodí, od toho máš plyn abys létal s potřebným výkonem. A hlavně není vyšší výkon vykoupen vyšší hmotností.
runner111
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od runner111 »

Včera sem byl lítat se svým Swiftem, je to paráda. Od pátku co jsem ho dodělal byl totiž poprvé ve vzduchu déle než pár vteřin před pádem. Lítal krásně, na půl plynu, pak jsem ho ale chudáčka poslal k zemi. Urval jsem u motoru dráty. Už mám ale v kapse nový motor a večer vyrazít zas. Letu zdar. :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Čop »

Já jsem taky dlouho řešil co si pořídit na blbnutí za barákem. Vyhrál Swift. Dal jsem tam rovnou P100 od Belu. Po prvním letu jsem to chtěl rozšlapat. Jenom baterku jsem hledal asi hodinu. Pak jsem to dovážil na čumák (50g) a teď to lítá jako z praku. Na dvoučlánek 1000mAh docela pohodově, na tříčlánek i rychle. Stabilita nic moc, ale to se dá od samokřídla čekat. Musí se prostě pořád řídit. Na jednu stranu točí líp (asi moment vrtule) a looping se nedá moc utáhnout (hned padá do strany). Ale plně odpovídá tomu co jsem od něj čekal. Ovšem na kombat to není ani náhodou. První rána a neseš si to domů v pytlíku. Mám i Toro XX na svah a na něm je všechno asi tak stokrát bytelnější. I přesto stačí narazit na magora (v dobrým) jako je Pert, nebo Abu a je stejně zase na pytlík. Američani to za války v Pacifiku nazvali "střílení kachen nad Marianami"... :D
Spíš lítač než stavěč...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od kasssy »

O tom Belu bych taky uvažoval,ale podle testu k nemu nejsou moc vhodny NIHM a lipolky si dovolit nemůžu. Takže jestli si éro pořídím,tak holt na 300motorek,co k tomu mají v nabítce
stavitel0

#50 Příspěvek od stavitel0 »

mam toro 300 se speedem 300 a prevodovkou, vrtule graupner 8x6. Lita uplne super. Pustim kniply a leti samo a rovne. LiPol 1700 dvouclanek, let mezi 20-30min. Proste super. Nedam na nej dopustit. Ted jsem preci jen zakoupil Toro 900 an stridak, dal jsem tam AXI 2008/20, baterky 2200 LiPol, dvouclanek, nejaka levna vrtule 7x4. Je tezke oba modely porovnavat, T900 leti skoro kolmo do mraku a musi se vice ridit, je obratnejsi, prijde mi lehci a hlavne forovejsi. T300 lita uplne samo, celkem bez ohledu na teziste. Prijde mi sice tezsi ale takove neosizene, poctivej a pevnej material. Taky jsem uvazoval o swiftu ale jsem rad ze jsem nakonec poridil Toro. Nekombatim, jen tak si chodim poletovat.
runner111
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od runner111 »

Na toho Swifta už sem vyplácal dost lepidla, páska jede v jednom kalupu :D Ten motor mám stříďák za 350Kč, vrtuli Graupner 8/6 a Lipolku 1700. A jak jsem psal na pul plynu a paráda. Akorát ještě musím nějak přehodit pravej knipl aby mi při přitažení éro stoupalo a naopak. Mám to přehozený a zatim jsem nepřišel na to jak to přehodit. Mam Futabu 4TEx
runner111
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od runner111 »

Tak přehození smyslu výchylek už jsem vyřešil-stačilo přehodit kabely do přijímače, ale nastal jiný problém: nechce pracovat motor na 3 kanálu a předtím pracoval. Zapnu aku a jen pípne a nic, když ho zapojím na 4kanál tak v pohodě, pípne dvakrát a jede to, akorát je problém s tím, že takhle mi jde motor na kniplu do strany, což je jaksiu nepraktické. Nemáte někdo nápad jak to přehodit tak aby to fachalo? Mám Futabu T4EA.
chrounak
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od chrounak »

podle mně to budou přehozený módy
runner111
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od runner111 »

Takže vyřešeno, prodejce to poslal na reklamaci, problém na přijímači. Takže jsem bez éra :(
runner111
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od runner111 »

Tak přijímač sem tam provizorně dal ze SkyLady, zatím běhá dobře. Dokoupil jsem ještě jednu baterku Li-Pol 1700, protože na tu jednu to na půl plynu lítalo cca 25minut, ale předevčírem jsem se odvážil a oroštoval to naplno. Teda to je zážitek :wink: Skoro je ze mě akrobat. Co si to nechá líbit, to je neskutečný. Drží se i v dost silným větru,prostě nádhera. Takže jsem začal trénovat i akrobacii a až se synek vrátí z tábora, už budu trochu zkušený a můžu ho začít učit. Jinak, nechodíte někdo lítat Zeleneč,Radonice a okolí?? Že by jsme se učili společně :?: :?:
atuin
Kontaktovat uživatele:

Motor

#56 Příspěvek od atuin »

Ahoj.Možná hloupá otázka, ale jaký máš motor ve Swiftu? 300 6V nebo 7,2?
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Acroholic »

HOJ, ve Swiftu mám Speed 300 6V, už druhej, ten první jsem prostě ulítal..Swifta mám už tři roky a nedám na něj dopustit. Pokud člověk aspoň trochu ví, jak to řídit, tak nevidím problém. V současnosti tam má 2 článek Lipol 1300-chtělo by to 1700, takhle jsem musel dovažovat na čumák..Výkonu je na rekreační poletování tak akorát, samozřejmě když bych ho dneska stavěl, dal bych tam stříďák. Celkově je to éro do každýho počasí, ideál na vyblbnutí, i s tím 300 se dají docela slušně lítat souboje, viz http://www.rcteam.cz/clanky07/2007Rovna09.php
peter cz
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od peter cz »

Zdravim, tak potom co jsem rozslehal meho asi 5 let stareho swifta I, jsem si take obednal swifta II, myslite ze kdyz tam znej predelam vybaveni mikroserva ted presne nevim co jsou zac, motor tam je speed 300 s prevodovkou a regulator jes 110, myslite ze by ten regulator zvladnul lipolky ?
LMR

#59 Příspěvek od LMR »

Pánové Swift II je moje srdeční záležitost. Je to můj první stroj. Letos jsem mu k třetím narozeninám vestavěl Python80/2 a s třílistou vrtulí GWS 5/3, tříčlánkem 1300mAh je to docela mazec. Serva jsou stále původní (MS-22)a bez výměn převodů (a že to bylo ran !). Mám i většího bráchu MaxiSwifta a toho můžu vřele doporučit. V EPA kombatu kluci chtěli abych jim dělal bombardér - skončili na zemi a Swift byl vyzdoben jejich stuhami na vingletách :lol:
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku :-)
Odpovědět

Zpět na „Kombat“