Futaba T16IZ
Re: Futaba T16IZ
Tohle aby si člověk představil,fakt chce mít reálný model před sebou.
Může tě ujistit,že ani T32MZ to neumí nativně.
Potřeboval jsem na to 4 volné mixy. Ale nemusím to mít 100% dobře,protože na to čumím jen na servomonitoru.
Zatím,jsem všechny features na rádiu neprozkoumal, ale myslím,že ty 4 volné mixy budou potřeba vždy.
Hodně pomohlo zvolit tohle (obrázek)
Potřeboval jsem na to 4 volné mixy. Ale nemusím to mít 100% dobře,protože na to čumím jen na servomonitoru.
Zatím,jsem všechny features na rádiu neprozkoumal, ale myslím,že ty 4 volné mixy budou potřeba vždy.
Dobrý, musím se podívat co všechno mi to nabízí. Vlastně 4+4 mixy v tom jsou asi obsažený. A ty potřebný 4 volný mixy, to je předpokládám směrovka do těch AIL1-4.
jyrry.webnode.cz
graup15 píše:Tohle aby si člověk představil,fakt chce mít reálný model před sebou.
Vybral jsi dobře, jen myslím, že to jde ještě jednodušeji. Použiješ ta dvoje křidélková serva na jedné ploše a v airbrake obrátíš smysl jedné brzdy, to by mělo stačit.
MomoBrut píše:... dvoje křidélková serva na jedné ploše a v airbrake obrátíš smysl jedné brzdy, to by mělo stačit.
A kde v tom bude ta výškovka a směrovka?
Já to zatím mám na delta křídle s 2AIL2FLP kde jsem přiřadil FLP1 a FLP2 kniplu výškovky, k tomu nativní mixy AIL->FLP a FLP->AIL. No a do toho už jen 4 volné mixy od směrovky a mám to. Teda asi
jyrry.webnode.cz
- LV
- Kontaktovat uživatele:
A preco mas tie kridelka trvale pootvorene?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Jako preventivní směrovou stabilizaci, náhradu směrovky, která tam není.
Mám to i na malém modelu, který je řízený jen klasicky jako delta dvěma klapkami. Na koncích křídel jsou trvale mírně rozevřené plošky.
Mám to i na malém modelu, který je řízený jen klasicky jako delta dvěma klapkami. Na koncích křídel jsou trvale mírně rozevřené plošky.
jyrry.webnode.cz
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Jako preventivní směrovou stabilizaci, náhradu směrovky, která tam není.
Tým pádom ale autostabilizačný profil nefunguje...
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:...
Tým pádom ale autostabilizačný profil nefunguje...
No, ale letí to
A Northropům to taky lítá
jyrry.webnode.cz
- Roman_rc.pilot
tomashr píše:Tenhle trh je prostě zamrzlý - v celkových objemech spíše stagnace a z něj si spoustu berou lowendy jako FrSky (a i to má problém s ještě levnějšími variantami). Jsem v tomto docela skeptik, motivace na nějaké větší změny je prostě příliš malá
Úplně bych nebral Frsky jako low-end. Vzhledem k Futabe mozna, jelikoz byvali lide z Futaby zalozili Frsky, ale ne na celkovem trhu (nevim jak to v prispevku bylo mysleno
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Roman_rc.pilot píše:Nicmene ani k Futabe to v nekterych pripadech nemusi byt low-end, kdyz si vezmes dve podobne draha radia obou znacek
Blbé porovnávať najlacnejšie VW s najdrahšou vytúnenou Dáciou...
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Čau kluci, mě se tahle Futaba líbí, co mě na ní ale mrzí, že nemá ten stavový displej nahoře u antény, jako její o level vyšší sestřička, jestli teda dobře koukám. Mám pocit, že ty barevný displeje celkem dost žerou baterky. Tak že je to hodně podobný T18SZ, ba je to to samý, jenom jiná hezčí krabice.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jirinovo píše: Mám pocit, že ty barevný displeje celkem dost žerou baterky.
Pokiaľ sa s tým budeš hrať tak možno. Mne vydrží 18SZ s originál baterkou LiFe 2100mAh 9,5-10,5hod prevádzky. Pokiaľ iba lietam a nenastavujem nový model tak to je tá vyššia hodnota. Cutoff alarm 6,1V. Mám ju od mája 2015.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- Roman_rc.pilot
LV píše:Blbé porovnávať najlacnejšie VW s najdrahšou vytúnenou Dáciou...
Ja tem myslim Horus X10s a Futaba T14SG, coz neni nejlevnejsi
Futaba= cca 13300
Horus= cca 12000
Kvalita plastu a licovani je u horusu mnohem dal. Neberu SW a system prenosu, beru tu fyzickou cast. Neni to tak od veci, ale verim, ze zastanci jak jedne tak druhe znacky to slyset nebudou chtit.
No nicmene jsem tim chtel rict, ze Frsky neni uplne low-end ZNACKA.
Nektere jejich modely ano, ale to i u Futaby, vzhledem k tomu, jakou ma prestiz
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
tomashr píše:
Tak teď jsi mne naprosto dostal - ona se 16SZ liší od 18SZ ještě něčím jiným než absencí dvou trimů a gimbaly ze 14SG? Plus občas jiný dodávaný akupack...
Jinak já s hodně věcmi, které píšeš, docela souhlasím, dost věcí, které popisuješ se mne netýkají, ale o jedné chybě vím také a šlo by pokračovat.
Jenže to jsme zase u toho samého - prostě je trh děsně malý i celkově a u toho, co popisuješ, je až mikroskopický a proto jsem prostě skeptik.
Zpátky k 16IZ - za mne je to skutečně hodně o ceně, pokud by cenou byla spíš blíže k 16SZ než 18SZ , uměla to samé a navíc přinesla lepší napájení, klady v ergonomii a případně nějaké plusy, tak to beru, pro moje (opakuji pro moje, nemusí platit obecně!) potřeby to bude OK. Ovšem pokud bude cenou u 18SZ či dokonce výše a případně se ještě vyrojí bugy, tak pak nadšení silně ochladne![]()
Uvnitř je úplně jiný mainboard, menší, ořezaný, skoro o 1/3 plochy, co přesně fakticky chybí, jsem nezkoumal. T16 má v podstatě topologii PCB z T14SG. Na obrázku je to hezky vidět (vpravo je T16SZ).
Co je jisté, tak 16SZ má vůči 18SZ jednoduší napajecí zdroj, méně dimenzované stabilizátory, výsledkem je to, že přes s.bus přípojku nejde nic napájet, takže senzor lze registrovat jen přes v-kabel a externí zdroj. Totež platí o programování s.bus serv, T18SZ to umí bez baterie.
LV píše:Pokiaľ sa s tým budeš hrať tak možno. Mne vydrží 18SZ s originál baterkou LiFe 2100mAh 9,5-10,5hod prevádzky. Pokiaľ iba lietam a nenastavujem nový model tak to je tá vyššia hodnota. Cutoff alarm 6,1V. Mám ju od mája 2015.
Tak to je v pohodě. Na to horním displeji je krásně vidět telemetrie, oči nemusí koukat dolů na hlavní. To by se mi líbilo.