jio píše:
Jak jsem psal, využiju radu Jirky a znovu tam uklidím a uvidím co bude dál. Podobné 2 kW elektrické topidlo má švagr a tak to po vyzkoušení nějak dopadne.
Díky všem za podnětné rady.
určitou představu jak zafunguje uklid pididílničky ohledně zvýšení teploty mám, pod kuchynskou deskou bez dvířek mám radiátor, v rámci tuningu jsem tam dal kdysi PC ventilátor, jako že to bude fungovat líp---loni jsem ho vypnul,bo naprostá zbytečnost.
2kw elektrické topidlo přitopí, není duvod aby nepřitopilo, ale nebude to fungovat tak, že zapneš a je teplo, bude to trvat minuty, hodiny, pokud okamžitě přez elektřinu, fungoval by elektrický infrazářič, mraky hospod ho nainstalovali přez minutku před hospody pro kuřáky poté, co zakázali v hospodách kouřit a funguje to skvěle---teda musí na tebe mířit, ale zapneš a hned je teplo.
https://www.mall.cz/venkovni-zarice/arg ... 3UQAvD_BwEno nic méně já řeším zase trochu jiný problém, občas si potřebuji přitopit v bydlíkovém autě a nedaří se mi sehnat málo výkonné plynové topidlo, zatím používám tady to
https://www.google.com/search?q=plynov% ... 38493916_0ale i když regulovatelné, na minimum možnosti snížení topení topí zbytečně hodně, navíc oser ty pidi i bombičky, blbě jsem objednal typ, který nemá možnost se napojit na to topidlo i 2 kou kempingovou bombou a přelejvání z dvojky do těch pidibombiček už mě přestalo bavit bo na večer v podstatě 2, tak jsem to své topidlo překopal taky rovnou na dvojku bombu, ale to mi stejně neřeší, že to pro mé použití topí zbytečně hodně a pod určité minimum to stáhnout .
zkoušel jsem přiškrtit vzduch, zkoušel jsem zakrýt tu přední keramickou infra topnou desku, absolutně bezuspěšné pokusy ten výkon stáhnout ještě víc dolu než jak to funguje od výrobce.já bych do toho auta potřeboval výkon tak 0,8KW max a to nejsem schopný takové topidlo nikde dohledat, jinak samozřejmě neskutečná pohoda, mám pocit že je mi zima, tak to zapnu a do minuty pocit že je mi už teplo, já jsem si na to topidlo ještě dotunil PC ventilátor napojený na powerbanku, aby ten ventilátor jen tak trochu odfukoval do prostoru auta stoupající teplo, které by jinak mizelo přez otevřené šoupačky
Jio bylo by fajn, až zkusíš tu variantu---uklidit dílnu okolo radiátoru, a pak tu variantu, že zkusíš ten elektrický přímotop 2kw, kdyby si sem pak s odstupem napsal, že to bylo k ničemu.
ale je fakt, že ta tvoje dílnička je fakt malá a že tam by to vytopit přez elektriku asi reálně šlo, jen to nebude hned, jako přez otevřený ohen---plyn