Proste jsem udelal par blbych kroku a nez to uplne pokazit bych to radsi udelal poradne a zachranil.
Pomoct a Poradit se stavbou vetrone
Pomoct a Poradit se stavbou vetrone
neni nahodou nekdo tady z Brna kdo by byl ochotny dat nejaky svuj vzacny cas poradit a pomoct se savbou ktera se mi tak malinko vymkla z rukou?
Proste jsem udelal par blbych kroku a nez to uplne pokazit bych to radsi udelal poradne a zachranil.
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.
Toro 900 (se stavi)
Podzemni tajnou laborator a anglicko-cesky slovnik.
Toro 900 (se stavi)
Jo to by mozna stacilo pokud bych mel spravne naradi to pak provedst....podcenil jsem co jsem potreboval a bohuzel ma dila je doma v anglii...
Hlavni problem pro me je to ze pri vrtani direk na kridlove koliky to ujelo a dirky jsou podstatne vetsi nez koliky...takze to v tom plave.
Nejakym spusobem to bud musim utesnit nebo nejak vyplnit / naplnit ti dirky a pak prevrtat....co je nejlepsi spusob to udelat?
A musim rict ze celkove ma cestina nejak nepobira ty instrukce
ale to uz je muj problem
Hlavni problem pro me je to ze pri vrtani direk na kridlove koliky to ujelo a dirky jsou podstatne vetsi nez koliky...takze to v tom plave.
Nejakym spusobem to bud musim utesnit nebo nejak vyplnit / naplnit ti dirky a pak prevrtat....co je nejlepsi spusob to udelat?
A musim rict ze celkove ma cestina nejak nepobira ty instrukce
Filip 400 Sport - nechcete nekdo odkoupit Filipa? Bez Vybaveni? Rad bych to zkusil nacpat do normalne 400, ne Sport.
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
ano to bylo prvni co me napadlo ale profil kridel je takovy ze jsou relativne tenke a vetsi kolik by mi tam asi moc dobre nesel bez toho ze bych malinko prorazil kridla...
..proto jsem spis myslel na to jak zmenit ty dirky...ale ovsem oni nejsou na rovne plose takze nemuzu to jen prelepit ze vnitr necim a prevrtat protoze by mi to tam nesedelo.
Pak me napadlo se z nejake 3mm trubky co ma vydlably prostredek (nevim jak se rika ze neni plna) bych udelal dva kratke ocicka pro koliky ale opet vuci tomu ze to sedi na nerovnem plochu by me pak opet kridla nesedeli.
Jedna varianta ale nevim jak efetivni by byla bych dirky naplnil epoxidem a zkusil prstem ohladit aby to bylo hladke s povrchem a pak prevrtat ale nevim jak moc by to drzelo a jak prese bych mohl to uhladit.
nevim zda jsi to zbytecne nekonmplikuju ale urcite je to po prve co stavim neco co ma tak malo prostoru na manipulaci a zatim se citim velmi nesikovne
proste mam pocit ze co jsem ten model vzal do ruk mam dva leve ruce 
..proto jsem spis myslel na to jak zmenit ty dirky...ale ovsem oni nejsou na rovne plose takze nemuzu to jen prelepit ze vnitr necim a prevrtat protoze by mi to tam nesedelo.
Pak me napadlo se z nejake 3mm trubky co ma vydlably prostredek (nevim jak se rika ze neni plna) bych udelal dva kratke ocicka pro koliky ale opet vuci tomu ze to sedi na nerovnem plochu by me pak opet kridla nesedeli.
Jedna varianta ale nevim jak efetivni by byla bych dirky naplnil epoxidem a zkusil prstem ohladit aby to bylo hladke s povrchem a pak prevrtat ale nevim jak moc by to drzelo a jak prese bych mohl to uhladit.
nevim zda jsi to zbytecne nekonmplikuju ale urcite je to po prve co stavim neco co ma tak malo prostoru na manipulaci a zatim se citim velmi nesikovne
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
-
zelenáč
- Kontaktovat uživatele:
1/ zalepit stejným materiálem a převrtat.
2/ zalepit trubičku se správně velkým "vydlabaným" prostředkem... (vydlabany prostředek je trubka, plný prostředek je tyč)
3/ protáhnout kolíky, vycpat díry materiálem, zalepit, přebrousit
můžeš si vybrat co bude pro tebe nejjednodužší...
2/ zalepit trubičku se správně velkým "vydlabaným" prostředkem... (vydlabany prostředek je trubka, plný prostředek je tyč)
3/ protáhnout kolíky, vycpat díry materiálem, zalepit, přebrousit
můžeš si vybrat co bude pro tebe nejjednodužší...
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
Diky moc....asi to bude to prelepeni a pak ohlazeni...dnes vecer se na to mrknu a kdybych fakt nevedel jak nejlepe tak kdyztak sem dam nejake fotky....
...fakt mam pocit jako kdyby tohle byla ma prvni stavba...a neni
...fakt mam pocit jako kdyby tohle byla ma prvni stavba...a neni
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
a ja jsi rikal proc se na me pokazde tak koukaji
valstne jedinou opravdovou situaci podobnou co jsem zazil bylo kdyz jsem jsi neustale pletl doladit a dolestit...a misto doladit furt rikal dolestit.....trvalo to nejakou dobu nes se nasla osoba co se dovedla prestat smat a vysvetlit me presne PROC bych nemel pouzvat dolestit.
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
[quote="DefUnct"]
Pochopil som, že v trupe tie dierky už sú......
Prelep na trupe miesto dotyku nabežky s trupom lpiecou páskou - separátor....
Prepichni niečim ostrým tú pasku.
Vlep kolíky do krídla purexom a ešte za mokra nasaď krídlo na trup a zošrobuj.
Purex tie kolíky utesní, pásku tam máš na to, aby sa krídlo nezlepilo s trupom.
Než to zatuhne, chce to skontrolovať geometriu krídla a správne ustaviť.
Než tam dáš purex, vyskúšaj si to zložiť "nasucho"
Po zaschnutí, očistíš krídlo od prebytočného purexu a je to....
Purexu nedávaj príliš veľa, aby ti moc nezaprasil krídlo
Keď vrtáš takéto dierky, vždy sa vrta najskôr tenším vrtákom a ak je to OK, potom sa dovrtáva načisto. Predvrtaná dierka ti zároveň vedie hrubší vrták, prípade je možná korekcia ihlový pilníkom - frézkou.
Pochopil som, že v trupe tie dierky už sú......
Prelep na trupe miesto dotyku nabežky s trupom lpiecou páskou - separátor....
Prepichni niečim ostrým tú pasku.
Vlep kolíky do krídla purexom a ešte za mokra nasaď krídlo na trup a zošrobuj.
Purex tie kolíky utesní, pásku tam máš na to, aby sa krídlo nezlepilo s trupom.
Než to zatuhne, chce to skontrolovať geometriu krídla a správne ustaviť.
Než tam dáš purex, vyskúšaj si to zložiť "nasucho"
Po zaschnutí, očistíš krídlo od prebytočného purexu a je to....
Purexu nedávaj príliš veľa, aby ti moc nezaprasil krídlo
Keď vrtáš takéto dierky, vždy sa vrta najskôr tenším vrtákom a ak je to OK, potom sa dovrtáva načisto. Predvrtaná dierka ti zároveň vedie hrubší vrták, prípade je možná korekcia ihlový pilníkom - frézkou.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
ja jsem to vrtal tencim vrtakem nejdrive..zacal jsem s 1mm pak 2mm a pak 3mm....v tom problem nebyl ale spis v velikosti vrtace a to jak sedotykala pri vrtani trupu.
Prave se ti trupove dirky jsou vetsi nez by meli bejt....ty musim zmenist...kridlo je v pohode protoze tam jsem jeste neci nevrtal
Prave se ti trupove dirky jsou vetsi nez by meli bejt....ty musim zmenist...kridlo je v pohode protoze tam jsem jeste neci nevrtal
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
DefUnct píše:ja jsem to vrtal tencim vrtakem nejdrive..zacal jsem s 1mm pak 2mm a pak 3mm....v tom problem nebyl ale spis v velikosti vrtace a to jak sedotykala pri vrtani trupu.
Jednoduchá vec... zo strany kabíny prelep páskou, zo strany nábežky zalej (zakvapkaj) epoxidom a nechaj zatunúť do druhého dňa (samozrejme čumákom dolu).... prípadnú nerovnosť zo strany nábežky, opatrne zarovnať pilníkom, alebo šmirgľom.
Ak to chceš superfest, tak druhý deň odstrániš lepiacu pásku a prelaminuješ zo strany kabíny tkaninou, kevlarom, alebo huhlíkom, podľa toho, čo máš po ruke. Ja kupujem na takéto prkotiny buď laminátovú, ale laminátovo uhlíkovú pásku - má to šírku cca 30mm a dostať to u nás v model. predajni v metráži.
P.S. Navrtaj 1, potom dvojkou a na trojku došpihlaj ihlovým pilníkom...
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 22.07.2008 16:15, celkem upraveno 1 x.
Lubo dekuju moc...s tou paskou me to nenapadlo
to by to mohlo vyresit...celou dobu jsem zkousel prijt na to cim to muzu podlozit abych to zalil.
Nemam po ruce nic jako carbon ani tkanina...jen ten epoxid ale vecer jdu do modelarstvi tam neco vyresit tak se kouknu co maji.
Nemam po ruce nic jako carbon ani tkanina...jen ten epoxid ale vecer jdu do modelarstvi tam neco vyresit tak se kouknu co maji.
Toro 900 (se stavi)
Toro 900 (se stavi)
Z vnútornej strany je to hodne nerovné - bude to chcieť neakú humus pásku, kde je hodne lepidla. Prípadne môžeš epoxi mierne zahustiť mikrobalónmi / aerosilom. Alebo to prelep zo strany nábežky a zakvapni zo strany kabíny a nebude problém so zarovnaním povrchu od nábežky.DefUnct píše:Lubo dekuju moc...s tou paskou me to nenapadloto by to mohlo vyresit...celou dobu jsem zkousel prijt na to cim to muzu podlozit abych to zalil.
P.S. mrkni v modelárstve tú laminovaciu pásku....