Nezkoušel jste někdo použít letecký startér Qmodel na spouštění spalovacích aut? Měl by se snad dělat i nějaký adaptér, který ale nikde nevidím skladem. Předpokládám, že se nasadí zvenčí na soustruženou hlavu startéru. Ale jak se na něj pak auto položí? Nějak si to neumím představit.
Nechce se mi ale investovat skoro dva tisíce do dalšího startéru jen kvůli tomu, že si občas na letišti zajezdim i s monstertruckem. Podotýkám, že tahový startér jsem už urval asi stokrát a proto dávno přešel na rotostart - jenže mi začala zase prokluzovat volnobezka a už mne nebaví stále něco na startovací segmentu řešit. Znamená to motor ven, sundat ze zadní proruby adaptér rotostartu a zase složit a tak pořád dokola...
Letecký startér na auto 1:8
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Letecký startér na auto 1:8
U nás na letišti ladí občas jeden automodelář svý buginy. Má startér ve stolku, na ten pokládá buginu na stavitelný zarážky. Při startování nasadí žhavení a zároveň stiskne buginu v pérování dolů. Tím namáčkne setrvák na gumovej buben startéru. Jak má vyřešenej rozběh motoru startéru a zda se roztáčí předem jsem nezkoumal. Podle mě by nebyl problém leteckej startér zabastlit do něčeho podobnýho, pokud má to Tvý auto někde dole čumějící setrvák či něco podobnýho, co by roztáčelo motor.
No takhle právě fungují ty vyráběný autostartéry, myslím že každý nitro auto má dole čouhajicí setrvák na roztočeni. Jenže mi není jasný, jak to může pracovat s ručním leteckým startérem, byť se na něj nasadí nějaká gumová blbina...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Viděls někdy na technický kontrole auta válce na kontrolu brzd? Tak si kolo auta vem jako setrvák tý buginy a válec v podlaze jako buben startéru. Akorát musíš zabezpečit aby buginu pohyb startéru neodstrčil pryč. Třeba zarážkou na přední kola.
Tak samozřejmě si to dokážu teoreticky představit, není to zase tak těžký na pochopení
Problém je ale v praktickém provedení - motor mého osminového monstertrucku má 5.24 kubíků a startér přitlačený zespodu na setrvák nikdo v ruce neudrží. Navíc se tak jaksi pitomě mačká tlačítko startéru a ještě je třeba položit auto na bok. Vzhledem k sumě nevýhod mi pořád není jasné, co má jako vyřešit gumový kroužek na startéru a jak to výrobce myslel.
Googlil jsem a krom fotek toho nástavce nikde nikdo neukazuje, jak si to výrobce představoval. Každopádně to nemůže konkurovat komerčně vyráběným autostartérům v podobě krabice, na níž se auto položí...
Googlil jsem a krom fotek toho nástavce nikde nikdo neukazuje, jak si to výrobce představoval. Každopádně to nemůže konkurovat komerčně vyráběným autostartérům v podobě krabice, na níž se auto položí...