Easy uletel co dalej ? :)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
_George_
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od _George_ »

Keby si tam išiel hneď po havárii, mohol by si pomaly chodiť, hýbať páčkami a počúvať vrčiace servo. Ja som raz takto hladal lietadlo v obilnom poli..ako som chodil a hýbal páčkami, začul som servo asi 2m odo mňa. Ak by som hladal bez vysielača, bol by som tam do večera.
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
martin303

#17 Příspěvek od martin303 »

Jo jo georgi chodil som tam pol hodku krizom krazom a pustal si motor ale trochu pofukovalo a ten sound sustiacej kukurice bol dost silny na nejake plne sustredenie na zvuk motora, duplom na zvuk serva. Vedel som ze motor je pocut aj ked je ero 50 metrov vysoko cize v kukurici by to bolo tak 15 metrov urcite.

P.S. Hovorim chlapi ak chcete kludne vam mapku poskytnem :)
Jano
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jano »

mne sa zosypal WH za kríkami do repky tiež bola 1,5m vysoka
nenašiel som ho na kraji kde som myslel že bude ale až 150m vnutri poľa
ja som našiel podľa zvuku motora ale v šuštaní kukurice :cry:
Naposledy upravil(a) Jano dne čtv 24.07.2008 10:44, celkem upraveno 1 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lubo1 »

[quote="martin303"]ˇ
Sľúb neakým deckám finančnú odmenu a večer ho máš doma.... :D
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Jano
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jano »

lubo1 raz mi spadlo pri ceste a romovia bežali že ak ho nenajdeme oni si ho najdu dyk a ovladanie mame doma z autička :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Walhalla »

lubo1 píše:
martin303 píše:ˇ

jojo.. taky dobre reseni.. sezen pet prcku, oni jsou mensi, cili dobre vidi pod kukurici.. a behaji rychle a dost mozna ho najdou.. akorat bacha, abys vecer nemusel hledat letadlo a jeste pet deti...
Danar

#22 Příspěvek od Danar »

martin303:

www.peckamodel.cz

elektroniku si musíš dodat sám, doporučuju motor MIG 480 RACE LiPol s vrtulí 6x4. Vyzkoušeno, lítá to super :D

EDIT:
Jo a s těma děckama je to dobrej nápad si myslím :) . Jen ať ho najdou, dojdi si ho vyzvednout sám, už vidím jak s tím běží děcko mezi klasy kukuřice :twisted:
martin303

#23 Příspěvek od martin303 »

lubo1 píše:
martin303 píše:ˇ

To sa mi celkom lubi skusim. :)
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od MakoBear »

Z vlastnich zkusenosti bych rekl ze jde vzdy o trochu toho stesti
Vedle letiste kam chodime je pole, kdysi mi tam spadl easy star v podvecer za sera , hledali jsme ve dvou podle zvuku hybajicich serv - nasli po cca 40 minutach ve dvoumetrové kukurici. Podruhe mi do toho sameho pole spadl motor s vrtuli ze SkyCat ( utrhla se motorova prepazka ) Přestože že jsme tam byli 3 a videli jsme zhruba kam to dopadlo - pole bylo osazene hustou repkou, takže byl i predpoklad ze motor s vrtuli bude zachyceny nekde nahore. I tak po vice nez hodine hledani ve 3 , jsme nic nenasli - nasli az zemedelci pri sklizni, bohuzel motor po stretu se zemedelskou technikou k nepouziti.
Ovsem kam se hrabe kukurice na repku co se alergických reakci týče, o smradu nemluvě :-)
--
co se tyce prevence - daval jsem si kdysi do vsech vetronu a malych epp typu direct piskle od BELu. Pak staci vypnout vysilacku a pokud nelitam u dalnice tak spolehlive najdu na desitky metru. Piskle jsem tam daval, kdyz jsem hledal pul hodiny directa v oseni cca 20 cm vysokem . Kdyz jsem ho nasel tak jsem zjistil ze jsem musel okolo nej jiz min. dvakrat jit. Nyni jsem ponekud zpychnul - vetsinou uz pristanu tam kam potrebuji :-) :-) vetsinou :-)
Thunder

#25 Příspěvek od Thunder »

no jo kukuřice, řepka... všechno už jsem měl a né jen s mým érem, jednou jsme během dne hledali 5x letadlo v řepce(to víte pole kolem letiště...)ale našly se všechny během půl hodiny no ale nejdelší hledání bylo 2 denní a 2x a pokaždý moje éro :D ale to bylo mimo letiště a v dost blbým terénu a neměli jsme tucha kde sem to položil (chtěl jsem přistát na pole, protože letadlo se chovalo nějak divně, ale z dálky nebylo poznat jestli už je sklizený, nebo ne(nebylo :D ) ale jak říkám, žádný éro jsme ještě nenechali vlkům k sežrání, akorád 2x se nenašla část křídla při nechtěném vzdušném souboji
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mirek12 »

když bys někoho našel a měl na letadle kameru tak kdyby leželo někde navrchu mohlo jít vidět 8)
jio

#27 Příspěvek od jio »

Pokud máš nějakého známého v okolí s trošku větším modelem, který by unesl malý DF nebo mobil, který umí natáčet video, tak ho požádej o spolupráci. DF stačí přidělat gumou nebo lepící páskou zdola ke křídlu a pak chvíli létat nad danou oblastí.

Jinak já jsem už také hledal :-)
powder
Kontaktovat uživatele:

zvuková signalizace

#28 Příspěvek od powder »

brigadir

#29 Příspěvek od brigadir »

Ja som sa už lúčil s modelom po troch dňoch pátrania. Ale sused mi povedal: daj deckám kýbel zmrzliny a uvidíš ten cvrkot. Model sa našiel.
Eclipse 7QPCM Shark1000 VA models PicooZ X-Twin
_George_
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od _George_ »

brigadir píše:Ja som sa už lúčil s modelom po troch dňoch pátrania. Ale sused mi povedal: daj deckám kýbel zmrzliny a uvidíš ten cvrkot. Model sa našiel.

Jeden modelár od nás stratil model a našiel sa až po pol roku. Našiel ho horár v lese :D
Samozrejme že mal na modeli adresu a tel. číslo. :wink:
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“