Registrace modelářů
Re: Registrace modelářů
Lidi, čtěte to, mám to sem dávat 3x denně?
https://www.caa.cz/provoz/bezpilotni-le ... ne-dotazy/
https://www.caa.cz/provoz/bezpilotni-le ... ne-dotazy/
Zdravím,
aero45s píšeš : A ouha, hned při vyplňování osobních údajů jsem narazil. Jsem dříve narozený a mám místo narození v rodném, (křestním) listě, což je platný a oficiální doklad, tak jsem vyplnil místo a dál jsem se nedostal, protože ona obec se o mnoho let později stala příměstskou částí města. Takže pokud uvedu místo narození město, uvádím v podstatě nepravdivé údaje, které vlastně musím potom potvrdit jako správné, přestože další řádek žádá okres narození.
Tady je jednoduché vysvětlení, teď musíš uvádět jako místo narození tam , kde je matrika, včetně okresu matriky. Protože mnohé okresy z dřívější doby již neplatí. Při vyplňování jakéhokoliv formuláře, kde žádají informace o místě narození se musíš řídit údaji v občance.
aero45s píšeš : A ouha, hned při vyplňování osobních údajů jsem narazil. Jsem dříve narozený a mám místo narození v rodném, (křestním) listě, což je platný a oficiální doklad, tak jsem vyplnil místo a dál jsem se nedostal, protože ona obec se o mnoho let později stala příměstskou částí města. Takže pokud uvedu místo narození město, uvádím v podstatě nepravdivé údaje, které vlastně musím potom potvrdit jako správné, přestože další řádek žádá okres narození.
Tady je jednoduché vysvětlení, teď musíš uvádět jako místo narození tam , kde je matrika, včetně okresu matriky. Protože mnohé okresy z dřívější doby již neplatí. Při vyplňování jakéhokoliv formuláře, kde žádají informace o místě narození se musíš řídit údaji v občance.
Naposledy upravil(a) Vidlák dne ned 06.12.2020 22:32, celkem upraveno 1 x.
Vidlák píše:Tady je jednoduché vysvětlení, teď musíš uvádět jako místo narození tam , kde je matrika, včetně okresu matriky. Protože mnohé okresy z dřívější doby již neplatí. Při vyplňování jakéhokoliv formuláře, kde žádají informace o místě narození, tak se musíš řídit údaji v občance.
Mají to údajně opravit. Prý to nechce registrovat mj. ty, kdo se narodili mimo území ČR.
Prý to nechce registrovat...
Veď sa tam dá zadať iba obec, ktorá je v zozname. Už som to sem párkrát písal.
Veď sa tam dá zadať iba obec, ktorá je v zozname. Už som to sem párkrát písal.
Naposledy upravil(a) soaron dne pon 07.12.2020 18:44, celkem upraveno 1 x.
soaron píše:Prý to nechce registrovat...![]()
Veď sa tam dá zadať iba obec, ktorý je v zozname. Už som to sem párkrát písal.
Pokud se někdo narodil třeba v Jižní Americe, pochybuju, že ta obec bude v seznamu
Pánové, nehledejte v tom žádnou vědu. Stačí pro orientaci jednou přečíst FAQ https://www.caa.cz/wp-content/uploads/2 ... NES_CS.pdf a pak naklikat test. Za dvacet minut hotovo. Prostě stačí z nabízených odpovědí vynechat úplné nesmysly a za zbylých možností zvolit nejdelší odpověď a nebo tu, kde je nejvíc čísel.
Tak jsem si vyplnil test a jsem zaregistrován. Teď tedy pokud to dobře chápu, tak pokud budu létat s modelem bez kamery, tak mi stačí registrace z modelářského klubu a můžu létat do 300m, ale pokud na letadlo kameru dám, tak potřebuju registraci, kterou jsem si zařídil sám a můžu lítat jen do 120m.
Jak to funguje, když mám letadlo a občas na něm kameru mám a občas ne? Stačí mít pak v letadle obě registrační čísla (to hromadné pro SMČR a to osobní)?
Jak to funguje, když mám letadlo a občas na něm kameru mám a občas ne? Stačí mít pak v letadle obě registrační čísla (to hromadné pro SMČR a to osobní)?
Když už, tak už...
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
Sky Surfer X8, Tomahawk II, EPP Piper, Airboati, Čejka,S800, Swish, Flysky FS-i6X
Pokud nemám dron ani letadlo s kamerou musím také dělat test?
Většina otázek je zaměřena na drony s GPS, kompasem a pod. Nic z toho nemám.
Většina otázek je zaměřena na drony s GPS, kompasem a pod. Nic z toho nemám.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
Cokoliv nad 250g podléhá registraci a pilot musí absolvovat.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vyčištěno. Naříkání ve Smetišti.
Petrkem píše:Cokoliv nad 250g podléhá registraci a pilot musí absolvovat.
Já bych to upravil na ,, měl by,, MUSÍ mít jen nabité baterky, případně natankováno.....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Ano, nová legislativa nemění fyzikální zákony.
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Jsem v klubu. Nelétám s drony, ale s letadly a vrtulníky. Po novém roce někam k baterkám dám lísteček s kódem KLMČR CZEt7slfy2nqzwrj + moje číslo z klubu. Známku mám na příští rok zaplacenou . Předpokládám, že to je vše.
BTW, kdo je oprávněn (krom PČR) mě kontrolovat? Rybáři mají svoji stráž, piloťák a technickou mi taky mohou zkontrolovat jen oprávněné osoby.
BTW, kdo je oprávněn (krom PČR) mě kontrolovat? Rybáři mají svoji stráž, piloťák a technickou mi taky mohou zkontrolovat jen oprávněné osoby.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
U nás už před dvěma lety na letecký předváděčce při Dni dětí vylezl z davu chlap s průkazem inspektora ÚCL a začal řešit pilota vrtulníku, pod kderýho se nahrnul dav dětí. Ta akce byla ventilovaná na stránkách města, takže "šel najisto".
Tak jsem se tou diskuzí nechal vyhecovat. Aby mně to neleželo v hlavě, jako starej dědek, jsem to zkusil. No a mám to
.