ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Neztracej nadeji. Objenal jsem zbozi, dodani do nejakych 70 dnu a drive se se mnou dodavatel nechtel o cemkoli bavit. 71 den jsem podal reklamaci a druhy den byly penize zpet na uctu. Totez jsem objednal jinde, po mesici zbozi dorazilo. A ted to hlavni, prvni vyreklamovana zásilka dorazila po dalsich dvou mesicich. Celou dobu ve sledovani bylo, ze dorazila do cilove zeme snad 3 tydny po objednani.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Přesně tak. Tento rok je co do posílání zásilek z Číny nepředstavitelný extrém. Tak jak se na skoro všechny zásilky čeká, se nikdy nečekalo. Už jsem taky nad jednou lámal hůl a taky přišla jako zatím všechny kromě jedné před mnoha lety, když jsem začal od nich kupovat. Letos je to od těch jejich oslav nového roku a umocněné podělanou epidemií všechno fest natažené. Jedině spoléhat na to, že se má aspoň z Alíku přes ČP příští rok doručovat, ovšem jak to dopadne, to se uvidí...
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... omika_mato
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... omika_mato
Dneska mne zase ti <*autocensored*> z České pošty rozpálili doběla. Balíček do ruky, aktuálně pracujeme z domova na home office, vídím jak před domem zastaví dodávka ČP s logem trumpety na boku, maník ani nevypíná motor, hází do schránky papírek a během pár vteřin mizí. Ke dveřím to mám 2 x 7 schodů, než je úprkem seběhnu, zahýbá auto už za roh. To bylo minulý týden.
'Opakovaný pokus' o doručení dnes. Na doručence je přímo telefonní číslo na doručovatele, říkám prima, dohodneme se, třeba s DPD to vždy fungovalo OK. Chyba lávky, to číslo je trvale nedostupné. Volám tedy na správu pošty. Úřednice mi vysvětlí, že ten telefon vypínají záměrně '....protože by doručovatelé nic jiného nedělali, než jen zvedali telefony....'.
Přesouvám se s notebookem k oknu. Vidím, jak do ulice míří poštovní dodávka, zastavuje u sousedního domu. Sprintuji ke dveřím, že tentokrát ho už nenechám ujet.....
'....Ale pane, my vozíme listovní zásilky, s balíky jezdí jiné auto....'
Házím do sebe panáka, na tohle nemám nervy....
Nedávno prošlo tiskem, jak se Pošta chystá propustit 1500 nadbytečných lidí, a vyvolalo to poměrně mohutné diskuse. Nebylo by lepší tenhle šílený spolek rozpustit úplně? S žádnou jinou doručovatelskou společností jsem nezažil takový haluz, a to se ČP vyhýbám, jak jen to jde, jenže tohle vyřizovala dcera.
'Opakovaný pokus' o doručení dnes. Na doručence je přímo telefonní číslo na doručovatele, říkám prima, dohodneme se, třeba s DPD to vždy fungovalo OK. Chyba lávky, to číslo je trvale nedostupné. Volám tedy na správu pošty. Úřednice mi vysvětlí, že ten telefon vypínají záměrně '....protože by doručovatelé nic jiného nedělali, než jen zvedali telefony....'.
Přesouvám se s notebookem k oknu. Vidím, jak do ulice míří poštovní dodávka, zastavuje u sousedního domu. Sprintuji ke dveřím, že tentokrát ho už nenechám ujet.....
Nedávno prošlo tiskem, jak se Pošta chystá propustit 1500 nadbytečných lidí, a vyvolalo to poměrně mohutné diskuse. Nebylo by lepší tenhle šílený spolek rozpustit úplně? S žádnou jinou doručovatelskou společností jsem nezažil takový haluz, a to se ČP vyhýbám, jak jen to jde, jenže tohle vyřizovala dcera.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
-
JardaRůžička
Marek_Km : Kdybys věděl, jak konkrétně to navázání spolupráce s AliExpressem probíhalo, nejspíš by Ti ubylo optimismu.
Řešením je poslat tento text na adresu doručovací pošty a v kopii na všechny e-maily pošty z centra, co najdeš. Třeba zde https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste ... /pro-media. A když už budeš v tom, tak třeba i do redakce novinek a idnes. Je to furt sám covid, tak ať mají psát i o něčem jiném. 
Po aplikaci této metody (v mém případě stačila doručovací pošta a jejich ústředí) následoval omluvný telefonát od vedoucí pošty a následně doručení hned další den v domluvenou dobu s omluvou a od té doby se mi to nestalo. Proč, to nevím. Buď si mě pamatují nebo se místní pobočka tak zlepšila. Výmluva, že toho mají hodně neplatí. Platím ne zrovna malé poštovné za to, že to správně doručí.
Po aplikaci této metody (v mém případě stačila doručovací pošta a jejich ústředí) následoval omluvný telefonát od vedoucí pošty a následně doručení hned další den v domluvenou dobu s omluvou a od té doby se mi to nestalo. Proč, to nevím. Buď si mě pamatují nebo se místní pobočka tak zlepšila. Výmluva, že toho mají hodně neplatí. Platím ne zrovna malé poštovné za to, že to správně doručí.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Jiri píše:Dneska mne zase ti <*autocensored*> z České pošty rozpálili doběla. Balíček do ruky, aktuálně pracujeme z domova na home office, vídím jak před domem zastaví dodávka ČP s logem trumpety na boku, maník ani nevypíná motor, hází do schránky papírek a během pár vteřin mizí. Ke dveřím to mám 2 x 7 schodů, než je úprkem seběhnu, zahýbá auto už za roh. To bylo minulý týden.
no ale za tohle nemuze ten postak co ti vezl dopisy, ale ti co rozvazi baliky. To, ze postaci si rano na poste rovnou napisou nedorucenky a roznasi pouze "adresat nezastizen" a nezvoni je znama vec. Muzes si na ne stezovat, muzou i dostat za to vynadano nebo postih interne, ale to je asi tak vsechno co muzes delat. nemocny je cely ten jejich system. Posta ty zamestnance dole skrti a pretezuje. Celkove je posta zrala na totalni procesni rekonstrukci. Pro zacatek by mozna stacilo motivovat postaky na odmenach ne tim, ze budou prodavat stiraci losy a pojisteni, ale treba tim ze zasilku doruci a daji to na prvni pokus, tedy skutecne kontaktuji prijemce..
Tento způsob doručování je běžný řadu desetiletí, vhodit lístek do schránky a zmizet je jednodušší a rychlejší, než čekat na adresáta a případně s nim řešit poškození balíčku a třeba i reklamaci. Za ušetřený čas se dá na baráku dát kafe, pokecat o včerejším programu v televizi a v klidu si vykouřit cigárko. S podobným způsobem doručování má snad zkušenost každý, nevím, čemu se divíte. A to jste ještě neviděli ten skvělý a odborně vyškolený kolektiv zaměstnanců, kteří se s velkým nasazením snaží veškerou poštu co nejrychleji přepravit a doručit (něco jsem o tom slyšel holka tam byla na brigádě).
Hitec Aurora 9X
-
Bildy
jio píše:Řešením je poslat tento text na adresu doručovací pošty a v kopii na všechny e-maily pošty z centra, co najdeš. Třeba zde https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste ... /pro-media. A když už budeš v tom, tak třeba i do redakce novinek a idnes. Je to furt sám covid, tak ať mají psát i o něčem jiném.
Jo, když odesíláš, tak se občas omluví, protože můžeš jít k jinému dopravci. Když jsi ale jen příjemce, tak jsi u nich jen otravnej póvl
-
Bildy
DAF píše:Tento způsob doručování je běžný řadu desetiletí, vhodit lístek do schránky a zmizet je jednodušší a rychlejší, než čekat na adresáta a případně s nim řešit poškození balíčku a třeba i reklamaci. Za ušetřený čas se dá na baráku dát kafe, pokecat o včerejším programu v televizi a v klidu si vykouřit cigárko. S podobným způsobem doručování má snad zkušenost každý, nevím, čemu se divíte. A to jste ještě neviděli ten skvělý a odborně vyškolený kolektiv zaměstnanců, kteří se s velkým nasazením snaží veškerou poštu co nejrychleji přepravit a doručit (něco jsem o tom slyšel holka tam byla na brigádě).
Když mám v mailu avízo na balík(y), tak jedu ráno v 7-8 na depo a balíky mi vydají tam. Přes den nejsem moc doma a musel bych stát pak na ukládací poště frontu. Na druhou stranu se musím zastat řidičů (někteří jsou přítulní a balík nechávají na terase a zavolají). Mají i 130 balíkových zásilek na šichtu.....sám občas, trochu jiný, rozvoz dělám a vím, že se to prostě nedá stihnout. Pak je přetížená vydávací pobočka....a nervy všech zůčastněných tečou....začarovaný kruh ze kterého nejde vystoupit jinak než to zprivatizovat a přestat krmit tučnejma dotacema. Buď by přežili nebo END
Ne, řešil jsem tak příjem. A dokud to lidi budou přecházet jen stížnostmi na různých diskuzích, tak se to nezmění.
To Bildy, souhlasím, že ne každý pracuje popsaným způsobem. Většinu věcí jsem dostal v pořádku, ale protože jsem také zaměstnán, nemůžu na vše čekat a pro hodně věcí si proto musím dojit. Také mi balík doručili až ke dveřím, přesněji na schody, když to hodili přes plot, jednalo se o model, naštěstí přežil, včetně elektroniky v něm. Ovšem pokud mi pošťák tvrdí, že adresát byl nezastižen a doručovací adresa je pracoviště a doba doručení je v pracovní době (opakovaná zkušenost manželky, udělala jim tam několikrát Boro, tak už začali docela fungovat a volají, případnětak domluví náhradní termín).
Hitec Aurora 9X
U nás na venkově doručování probíhá naprosto perfektně, auto troubí když přijíždí, pak zazvoní a počkají až doběhnu dolů. Za mě dobrý.
Je v tom však háček. Někdy přijedou před devátou ráno, jindy kolem druhé odpoledne.
Záleží, kterou trasou je vyšlou (někdy jsme na začátku a jindy na konci trasy) .Sami doručovatelé nevědí kdy kterou alternativu dostanou. Takže musím být v pohotovosti od rána do odpoledne.
Tenhle systém zavedli před necelým rokem a nechápu (ani doručovatelé), jeho logiku.
Před tím celá léta přijížděli spolehlivě před devátou ranní a fungovalo to velmi dobře.
Takže teď se snažím využívat pouze dopravce, kteří využívají zásilkovnu, kde si to vyzvednu kdy se mě to hodí.
Je v tom však háček. Někdy přijedou před devátou ráno, jindy kolem druhé odpoledne.
Záleží, kterou trasou je vyšlou (někdy jsme na začátku a jindy na konci trasy) .Sami doručovatelé nevědí kdy kterou alternativu dostanou. Takže musím být v pohotovosti od rána do odpoledne.
Tenhle systém zavedli před necelým rokem a nechápu (ani doručovatelé), jeho logiku.
Před tím celá léta přijížděli spolehlivě před devátou ranní a fungovalo to velmi dobře.
Takže teď se snažím využívat pouze dopravce, kteří využívají zásilkovnu, kde si to vyzvednu kdy se mě to hodí.
Dneska jsem z depa domů vyrážel v sedm večer, takže to nebylo nejhorší (jen 12 hodin v práci), nicméně na rovinu říkám, že věšteckou kouli jsem v těchto dnech vyřadil z provozu, takže pokud mi někdo ráno zavolá a ptá se na balík, který je někde v půlce cesty (a půlce naloženého auta), rychle se mu omluvím a poprosím ho, ať si počká na upřesňující SMS: "Za 15 minut budeme u Vás." Protože slibovat někomu v osm ráno, že u něj budu ve dvě, a pak přijet až v pět, se mi už moc nechce.
Bohužel v některých končinách teď nestíháme ani balíky do práce, protože kde jsme ještě začátkem října bývali kolem poledne, se vyskytujeme třeba kolem čtvrté.
Vysloveně za doručení balíku placeni nejsme. Výkonové prémie se odvíjí od % doručených balíků, které s rostoucím počtem balíků na autě spíše klesá (viz výše popsané nestíhání firem).
Bohužel v některých končinách teď nestíháme ani balíky do práce, protože kde jsme ještě začátkem října bývali kolem poledne, se vyskytujeme třeba kolem čtvrté.
Vysloveně za doručení balíku placeni nejsme. Výkonové prémie se odvíjí od % doručených balíků, které s rostoucím počtem balíků na autě spíše klesá (viz výše popsané nestíhání firem).
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
no jeste je zakopany bobik v jedne veci. Dokazu pochopit, ze se to obcas nakupi a proste nestihne. Dokazu pochopit, ze proste cast baliku dorucit nejde, protoze clovek proste nekdy neni doma. Pak by logicky mel nasledovat pokus o doruceni dalsi den. Jenze posta povysila chyby v procesu na system a rovnou programove spoleha ze doruci jen neco aby se nereklo a zbytek at si holt zakaznici vyzvedou nekde na poste sami.
Predstavme si, kdyby posta mela nejaka pevna data doruceni a lide meli jistotu s urcitym procentem, ze ten balik proste dojde maximalne dejme tomu druhy nebo treti den a dejme tomu nejaka postovni aplikace by jim to rekla sama na zaklade nejakeho odhadu v okamziku podani zasilky, dejme tomu na zaklade nejakych algoritmu a dat podle toho v kolik hodin to podali, kde a kam to ma jit.
predstavme si, ze lide by meli jistotu ze funguje poradne tracking zasilky, ze v pripade ze se jim to nehodi to dokazi v nejake rozumne ochranne lhute dejme tomu presmerovat na doruceni o den dva pozdeji (treba jeste nez je to nalozeno na depu).
Predstavme si, ze po kazde takove nedorucene a ulozene zasilce by nasledovala automaticka refundace casti penez odesilateli nebot posta nedostala proklamovane sluzby (misto baliku do ruky je tak maximalne balik do fronty) tak by sice mozna zdrazily sluzby, ale asi by taky dramaticky stoupl tlak na to, aby skutecne bylo doruceno.
Ted si predstavme, ze tohle vse opravdu funguje a nikoliv ze to jen existuje a predstira to ze to funguje (protoze tohle vse teoreticky posta ma). A kdyby tohle vse fungovalo, tak s temi kapacitami co posta ma rozvalcuje ostatni prepravni sluzby i v trznim prostredi.
Neni nic bezmocnejsiho nez kdyz clovek, ktery treba ceka balik, veme si dovolenou, vyhlizi z okna cely den a pak najde ve schrance "adresat nezastizen" protoze si nekdo ulehcuje praci (a zamestnavatel jej debilnim systemem nuti si ji takto ulehcovat) a navic ani ten clovek nema sanci si pro nej na tu postu dojit, protoze tam bude ulozeny az nekdy druhy den.. a reklamovat to muze maximalne ten kdo to odeslal, slozitym zpusobem, osobne a na miste odkud to odeslal.
Na druhou stranu, berme to pozitivne.. ceska posta jeste porad neni tak spatna v ramci casoprostoru, kde zaroven operuji Ceske Drahy.
https://www.bugemos.com/?q=node/461
Predstavme si, kdyby posta mela nejaka pevna data doruceni a lide meli jistotu s urcitym procentem, ze ten balik proste dojde maximalne dejme tomu druhy nebo treti den a dejme tomu nejaka postovni aplikace by jim to rekla sama na zaklade nejakeho odhadu v okamziku podani zasilky, dejme tomu na zaklade nejakych algoritmu a dat podle toho v kolik hodin to podali, kde a kam to ma jit.
predstavme si, ze lide by meli jistotu ze funguje poradne tracking zasilky, ze v pripade ze se jim to nehodi to dokazi v nejake rozumne ochranne lhute dejme tomu presmerovat na doruceni o den dva pozdeji (treba jeste nez je to nalozeno na depu).
Predstavme si, ze po kazde takove nedorucene a ulozene zasilce by nasledovala automaticka refundace casti penez odesilateli nebot posta nedostala proklamovane sluzby (misto baliku do ruky je tak maximalne balik do fronty) tak by sice mozna zdrazily sluzby, ale asi by taky dramaticky stoupl tlak na to, aby skutecne bylo doruceno.
Ted si predstavme, ze tohle vse opravdu funguje a nikoliv ze to jen existuje a predstira to ze to funguje (protoze tohle vse teoreticky posta ma). A kdyby tohle vse fungovalo, tak s temi kapacitami co posta ma rozvalcuje ostatni prepravni sluzby i v trznim prostredi.
Neni nic bezmocnejsiho nez kdyz clovek, ktery treba ceka balik, veme si dovolenou, vyhlizi z okna cely den a pak najde ve schrance "adresat nezastizen" protoze si nekdo ulehcuje praci (a zamestnavatel jej debilnim systemem nuti si ji takto ulehcovat) a navic ani ten clovek nema sanci si pro nej na tu postu dojit, protoze tam bude ulozeny az nekdy druhy den.. a reklamovat to muze maximalne ten kdo to odeslal, slozitym zpusobem, osobne a na miste odkud to odeslal.
Na druhou stranu, berme to pozitivne.. ceska posta jeste porad neni tak spatna v ramci casoprostoru, kde zaroven operuji Ceske Drahy.
https://www.bugemos.com/?q=node/461
Jen pro pořádek, situace, které jsem popisoval, se staly v průběhu běžného roku a během několika (dokonce desítek) let. Nejde o současné období (coronasviňa), ani o běžné předvánoční období, kdy jsou přepravní služby(obecně) přetíženy.
Hitec Aurora 9X