ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020

#61 Příspěvek od zdzd »

DAF píše:Jen pro pořádek, situace, které jsem popisoval, se staly v průběhu běžného roku a během několika (dokonce desítek) let. Nejde o současné období (coronasviňa), ani o běžné předvánoční období, kdy jsou přepravní služby(obecně) přetíženy.

Ono by to na ČP hlavně chtělo myslet hlavou. Rozvoz se dělá dopoledne, kdy je maximální šance, že na soukromých adresách chytnou minimum lidí. Řidič si na to zvykne, otrne a pak už rovnou ani nezvoní. No a všichni nezastižení se pak nasratí nahrnou odpoledne k přepážkám, za kterými sedí nasraté pošťačky...

Kdyby byl rozvoz odpoledne, tak toho doručí mnohem více a uleví se jak adresátům, tak na přepážkách.

Při korona svini je doma možná o něco více lidí a úspěšnost by mohla být o něco větší. Tak pro jistotu zkrátili úřední dobu na přepážkách aby se to "kompenzovalo" a nasratost se zachovala.

Když něco objednávám, tak se poště co nejvíce vyhýbám. Priorita jsou rozvozové služby, protože ty si nedají pokoj dokud nedoručí. Pokud nejsou k dispozici, tak zásilkovna. Pokud není ani to, tak raději objednám od toho, kde ta možnost je.

BTW. Včera selhala i zásilkovna. Balík tam byl, ale umřel jim systém a tak mi ho nedali... :?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od DAF »

Zdenku, přečti si můj předchozí příspěvek. Píšu, že dodací adresa byla na pracoviště a doba doručení v pracovní době adresáta (manželka). Takže si nestěžuju, že v době mé nepřítomnosti v bydlišti tam hodili papírek. V tomto směru si ale budu stěžovat třeba na to, že, aniž by balík řádně předali a nechali si toto potvrdit, ho hodili přes 2 metrový plot na beton. Pokud bych jeho obdržení (nikoliv převzetí) zatlouknul, mohl jsem požadovat novou dodávku. Oboje v normální době, nikoliv nyní v nouzové stavu, ani v době předvánoční, kdy toho mají všichni fakt hafo.
Ne vždy je možné se poště vyhnout. Kupoval jsem loni cosi u Lindingera a zásilka se 3x ztratila. Kdyz jsem projednával jiný způsob dopravy, cena výrazně přesahovala cenu zboží.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Kuba78 »

S tim pracovistem je to taky normalni. V minule praci jsem resil nekolik nedorucenych zasilek do firmy, kde je nonstop recepce. Duvod ovsem nebyl ze adresat nezastizen, ale ze “adresa nenalezena”. Pak mi trosku dosla trpelivost a poslal jsem na mistni postu dopis s upozornenim, ze firma skutecne existuje (svetoznama nadnarodni korporace, logo na baraku jako krava) a neni az tak daleko od mistni pobocky posty, stacilo totiz z te posty vylezt ze dveri a jit v podstate jen pres ulici.. no a od te doby kupodivu postak firmu nasel.

Podotykam, ze do firmy bezne posta nosila denne spoustu dopisu a zasilek, Takze slo pravdepodobne jen o lineho jednoho postaka.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ladous »

Kuba78 píše:Neni nic bezmocnejsiho nez kdyz clovek, ktery treba ceka balik, veme si dovolenou, vyhlizi z okna cely den a pak najde ve schrance "adresat nezastizen" protoze si nekdo ulehcuje praci (a zamestnavatel jej debilnim systemem nuti si ji takto ulehcovat) a navic ani ten clovek nema sanci si pro nej na tu postu dojit, protoze tam bude ulozeny az nekdy druhy den.

Dneska naštěstí nedoručuji, tak mám po ránu chvilku času odepsat:
1. Celoročně je blbost brát si kvůli balíku dovolenou. U toho okna celý den sedět nebudeš a těch 5 minut, které na Tebe pošťák/jiný dopravce i v tom nejlepším případě má, snadno prošvihneš. Jasně, pokud si objednáš 40kg balík, tak ano, ale věř, že u takového zpravidla bývá telefon a sám pošťák hned ráno před nakládkou zavolá s dotazem, budeš-li v předpokládaný čas doma. Jinak to nechá ležet na depu a proběhne nějaká domluva jak to udělat, aby to vyšlo o den později.

2. Těžko můžu neúspěšně doručené balíky ukládat na pošty už v den pokusu o doručení, když je vozím na autě až do večera, kdy už jsou ty pošty zavřené.

3. Nápad snažit se automaticky doručovat balíky další den všem je možná dobrý, ale opět naráží na nedostatečné kapacity. Jestli jeden den ze 150 balíků 30 z nějakého důvodu nedoručím, další den mi přijde 150 nových a k tomu dostanu 30 včerejších, po týdnu to můžu zabalit.

(Přestože nám letos sehnali na Vánoce více brigádníků než jindy, příliš jsme si nepomohli - půlka z nich je v karanténě.)
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od DAF »

Aby to nebylo jen na poštu, holka si objednala nějaké věci a protože je nyni doma (distanční výuka), dala si samozřejmě adresu domů. To ale neznamená, že sedi jen doma. Přepravní firmy posílají SMS a přes aplikaci je často možné zásilku sledovat. Najednou telefon, jestli je doma, že ji něco vezou. Nastesti byla, ale předchozí SMS či jiné upozornění nebylo, to přišlo až druhý den.
Hitec Aurora 9X
Bildy

#66 Příspěvek od Bildy »

ladous píše:Dneska naštěstí nedoručuji, tak mám po ránu chvilku času odepsat:
1. Celoročně je blbost brát si kvůli balíku dovolenou. U toho okna celý den sedět nebudeš a těch 5 minut, které na Tebe pošťák/jiný dopravce i v tom nejlepším případě má, snadno prošvihneš. Jasně, pokud si objednáš 40kg balík, tak ano, ale věř, že u takového zpravidla bývá telefon a sám pošťák hned ráno před nakládkou zavolá s dotazem, budeš-li v předpokládaný čas doma. Jinak to nechá ležet na depu a proběhne nějaká domluva jak to udělat, aby to vyšlo o den později.

2. Těžko můžu neúspěšně doručené balíky ukládat na pošty už v den pokusu o doručení, když je vozím na autě až do večera, kdy už jsou ty pošty zavřené.

3. Nápad snažit se automaticky doručovat balíky další den všem je možná dobrý, ale opět naráží na nedostatečné kapacity. Jestli jeden den ze 150 balíků 30 z nějakého důvodu nedoručím, další den mi přijde 150 nových a k tomu dostanu 30 včerejších, po týdnu to můžu zabalit.

(Přestože nám letos sehnali na Vánoce více brigádníků než jindy, příliš jsme si nepomohli - půlka z nich je v karanténě.)

....a baví tě to tam ?
soaron

#67 Příspěvek od soaron »

Na začiatok chcem povedať, že s ČP mám relatívne dobré skúsenosti a naša pani poštárka častokrát privezie zásielku až na prvé poschodie. Niekedy len nájdem vhodený lístok, ale mne to nevadí. Ja si myslím, že doručovanie na adresu je blbosť. Cez deň pracujúci človek aj tak nie je doma. Takže ak sa zásielka neoznačí "chcem ju doručiť", tak na mieste pošty, by som sa o to ani nepokúšal.

Dnes som zostal dosť prekvapený. Podotýkam, že zatiaľ neviem, kde sa stala chyba. Pred vyše mesiacom som si z jedného francúskeho ešopu niečo objednával. Asi 10 dní na to, som urobil ďalšiu objednávku. Bolo mi divné, že z pošty nič nechodí, ale hovoril som si, je Covid a už aj vianočné obdobie, tak ešte počkám. Nebol to darček pod stromček, tak mám čas aj do nového roka.
Dnes mi písal ešop, že sa obe balíčky vrátili. Je to divné. Adresu mám zadanú správne. Už som tam objednával viackrát a bez problémov, no teraz sa doručenie nepodarilo a to rovno dvakrát. Ak by sa to stalo u jedného balíka, tak OK. No čo sa mohlo stať, to netuším. Počkám ešte na vyjadrenie ešopu a potom možno skočím aj na poštu a poinformujem sa, či tam pre mňa náhodou niečo nedržali.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ladous »

Bildy píše:....a baví tě to tam ?

Pokud je nějaké snesitelné množství balíků, které se nechá stihnout i s vyúčtováním na depu tak, aby se člověk po 8 hodinách vydal domů, ano. Letos bylo takových dnů výrazně méně, než minulé tři roky. Ale jiné práce mají jiná negativa, tak to beru, jak to je.
Ladislav Douša (ladous)
ladous
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od ladous »

U těch zásilek z Francie je to divné, chtělo by to nějak zjistit, jestli je vůbec u nás předali ČP.
Ladislav Douša (ladous)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od DAF »

Bildy píše:....a baví tě to tam ?

V každé práci se najde něco, proč to člověka zrovna nebaví.
Hitec Aurora 9X
Shorty

#71 Příspěvek od Shorty »

zdzd píše:Kdyby byl rozvoz odpoledne, tak toho doručí mnohem více a uleví se jak adresátům, tak na přepážkách.

Troufnu si říct, že už dost pamatuju.
Za mýho mládí, v době zlýho komouše, to tak bylo. Jen nevím kdy to ukončili.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
novfra

#72 Příspěvek od novfra »

Shorty píše:
Troufnu si říct, že už dost pamatuju.
Za mýho mládí, v době zlýho komouše, to tak bylo. Jen nevím kdy to ukončili.

A telegram přivezl z 3km vzdálené vesnice s poštou (kam jsme spadali) poštmistr na kole.....
Dnes nemožné.
bahora

#73 Příspěvek od bahora »

DAF píše:V každé práci se najde něco, proč to člověka zrovna nebaví.

Je to první práce kde ladous po škole vydržel, takže asi baví :)
Jiri

#74 Příspěvek od Jiri »

Tak pro srovnání, včera jsem přebíral balík poslaný přes DPD (nějaké filamenty). Den předtím večer došel informační email, že druhý den budou doručovat a v jakém předpokládaném čase. Ráno SMS opět s přibližným časem doručení a funkčním telefonním číslem na doručovatele. Pět minut před doručením 20 sekundový telefon '..vezu balík, za pět minut jsem u vás..', v klidu jsem se oblékl, vyšel ze dveří, během chvíle dorazilo auto (kupodivu ne dodávka ale kombík a bez označení - možná brigádník), během pár vteřin člověk předal balíček a ke spokojenosti obou odjel. Trvalo mu to určitě méně, než vypisovat ten debilní papírek o nezastižení, jak to standardně dělají ty <*autocensored*> z ČP.
Proč to takhle nejde u České pošty? Při nezanedbatelně vyšších cenách? Čím to je, že doručovatel DPD si nemusí vypínat telefon '...protože by pořád jen telefonoval a nic neudělal...' ale naopak ho naprosto efektivně využívá a ve výsledku tím šetří čas nás obou?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
zdzd

#75 Příspěvek od zdzd »

Stejná zkušenost. DPD, PPL i jiní to prostě doručí. Nejen do firmy, kam si obvykle objednávám, ale i domů. Teď už jsem pár měsíců na home office, tudíž objednávám i domů. Za tu dobu desítky balíků přepravní službou -všechny doručeny na první pokus.

Dvě perličky.

Na přelomu adresy z firmy na doma mi přišel balík do firmy, kde už jsem nebyl. Kurýr volal abych si pro něj přišel. Povídám, že to neklapne a že si ho ve městě odchytím. Tak mi dal předpokládanou polohu za půl hodiny a já vyjel. Na místě mu volám, a on že je jinde, že mu umřelo auto. Dal mi adresu kde stojí, ale to nezabralo. bylo to kdesi v periferii za městem, názvy mi nic neříkaly. Tak mi diktoval cestu a já jel. Ani to ale neklaplo, polní cestu jsem minul o jednu. A on že mne vidí a že bych ho měl vidět taky. Čučím po nějaké dodávce s nápisem, nikde nic. A borec že jde za mnou a musím ho už vidět. Povídám, že žádné auto nevidím. A on že ne auto, že to nese, ať se podívám do pole po někom s krabicí. A fakt přes pole klusala postava mávající balíkem nad hlavou. Doručil do ruky.

A před pár dny mi přišla SMS, že kurýr přijede od-do, asi dvě hodiny interval + číslo na něj. Na půl hodiny jsem musel někam odjet, tak mu volám zda u mne bude začátkem nebo koncem intervalu, kdy se můžu vzdálit. Prý koncem, ať jedu hned. Tak jsem vyjel a náhodou tu dodávku cestou potkal. Zastavím a ptám se zda mi balík dá rovnou. Zeptal se na adresu, zjistil že balík je až vzadu za hromadou jiných a tak že s ním přijede asi za hodinu. To už jsem byl zase doma, tudíž taky doručil do ruky.

Opravdu nikdy žádný problém. S ČP se nic takového nedokážu ani představit. Za takové služby obvykle kurýrovi nechávám bůra či pětku. A asi nebudu sám. Nikdy se žádný nedivil, poděkoval a valil dál...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“