YenyaKas píše:Tohle myslím že softwarově ve FS-i6 nijak rozumně nejde, leda elektricky.
Udělal jsem to elektricky a ještě nějaké věci co já zvládnu a jsem na to zvyklý z větší vysílačky.
z puvodního origo zapojení přepínaču flysky mám puvodní zapojení pouze SWA---dvojité výchylky a SWB---zatím nic.
SWC mi ted přepíná ty dvojí výchylky křidélek co by klapky , 1 mín/2 nula/3 víc, přez dva nastavitelné trimy na spodku vysílače--v podstatě nastavení na pevno tak nějak přiměřeně
přepínač SWD jsem dal pryč uplně a místo něj je otožný potenciometr přez vypínač na spodku vysílače pro ovládání výškovky, hodně mi tento zpusob upravy výškovky vyhovuje při záletech modelu, nebo pro věčně nutné trimování epp modelu, je to přez ten potenciometr podstatně rychlejší a pohodovější než přez trim, bo se tím otočným potákem dá ten model řídit jako volantovkou a když model tím potákem ---výškovku seřídím, už mohu řídit klasicky pákou, po přistání nutnou výchylku výškovky pak už klasicky přenastavit ve vysílači----ta aktivace jak je to zde zapojené ale trochu sníží rozsah výchylek výškovky-asi o 30 procent.
na čelní pravé straně mám mikrospínač---stiskem jdou křidélka nahoru, co by brzdy při přistání.
na čelní levé straně mám druhý mikrospínač--stiskem se mi rozeběhne motor něco přez polovinu, používám to pro start modelu z ruky abych nemusel přidávat plyn pusou, pokud používám duplex, jde na přijímači pro motor nastavit pomalý rozběh, používám to u větronu, kde nepotřebuji aby se vrtule roztočila rychle a od té doby co to takto používám už nelámu vrtule o zem, když si omylem cvrnknu do plynové páky, u flysky to mohu bouhužel nastavit pouze když takové nastavení umožnuje regulátor.
ještě by šel asi udělat podobným zpusobem mix klapek/křidélek k výšovce, aby v zatáčce když přitahuji šli klapky / křidélka dolu, uvidím, možná to taky ještě dodělám, na to by teda asi padnul už poslední volný zatím puvodně zapojený přepínač SWB.
Už mi konečně došlo, proč ty enelopy sosám poměrně rychle, pokud používám třeba kuli variu i vysílací modul duplex, tak ten si taky z těch enelopek něco sosá, navíc já mám pocit, že už je v podstatě vybito, když vysílač píše 5 voltu.