Plastova okna
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Plastova okna
Koupil jsem s barákem okna Vekra. Bohužel už po záruce. Svislá část posuvného křídla u okna na terasu je u kliky (svisla část) prohnuta o cca 5mm do mistnosti. Nejaky rádce u Vekry na telefonu mi radil to podepřít dole nahoře a uprostred to prohnout ne druhou stranu. Samozřejmě jsem demontoval svislou listu,abych netahal sklo.prohnu to na druhou stranu sverkama proti tramku cca 15mm a zase se t vrátí nazpět. Excentrama to uz dohnat nejde,kamen ve futru jsem už vylepil 1mm podložkou. Vice podkladat mam strach,abych neulomil kladky na kování. Nematenekdo nejaky napad,poznatek mimo vse vykopat a vymenit za ina okna. J.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Re: Plastova okna
Pozvat člověka, který to s okny umí.
V práci jsme měli také pořád problémy s okny, některé nešly už vůbec otevřít, jiné zavřít bez páčení dlátem apod. Přišli 2 maníci z jiné firmy co okna vyrábí než od výrobce zmíněných oken a za den byly všechny okna v baráku v pořádku. My jsme se s tím předtím mořili několik let a nedařilo se nám to seřídit do trvale funkčního stavu. Pravdou je, že když jsem se mu chvíli díval pod ruky, tak to v některých případech nebylo úplně triviální co s tím prováděl. Navíc část oken byla plastových a část eurookna. Poradili si se vším.
V práci jsme měli také pořád problémy s okny, některé nešly už vůbec otevřít, jiné zavřít bez páčení dlátem apod. Přišli 2 maníci z jiné firmy co okna vyrábí než od výrobce zmíněných oken a za den byly všechny okna v baráku v pořádku. My jsme se s tím předtím mořili několik let a nedařilo se nám to seřídit do trvale funkčního stavu. Pravdou je, že když jsem se mu chvíli díval pod ruky, tak to v některých případech nebylo úplně triviální co s tím prováděl. Navíc část oken byla plastových a část eurookna. Poradili si se vším.
Nevím nevím. Plastová okna máme. Vratně se občas deformovala za velkého, dlouho trvajícího vedra.
I když jsou po záruce fy co je instalovala by mohla mít výsledky zaměření stavebních otvorů před instalací.
To okno se neprohnulo bez důvodů. Narovnané nemusí pasovat do rámu. Pokud okno přežije zimu tak i na jaře
je dobrá rada drahá. Otázkou je zda pracuje rám sám o sobě,
nebo stavba sedá o více než jsou zapěněné připojovací spáry.
Ještě mezi sklem a rámem má být vhodné (tloušťkou a pružností) těsnění (Profil Kommerling)
vyrovnávající různou roztažnost sklo-plat. Některá prohnutí byla napravenu vložením chybějícího,
jiná přidáním dalšího těsnění.
I když jsou po záruce fy co je instalovala by mohla mít výsledky zaměření stavebních otvorů před instalací.
To okno se neprohnulo bez důvodů. Narovnané nemusí pasovat do rámu. Pokud okno přežije zimu tak i na jaře
je dobrá rada drahá. Otázkou je zda pracuje rám sám o sobě,
nebo stavba sedá o více než jsou zapěněné připojovací spáry.
Ještě mezi sklem a rámem má být vhodné (tloušťkou a pružností) těsnění (Profil Kommerling)
vyrovnávající různou roztažnost sklo-plat. Některá prohnutí byla napravenu vložením chybějícího,
jiná přidáním dalšího těsnění.
Jara11 píše: Svislá část posuvného křídla u okna na terasu je u kliky (svisla část) prohnuta o cca 5mm do mistnosti. .
Odraž kousek omítky a opři stojinu v prohnutí o úhelník, který našroubuješ na zeď. Jen tak vystrčený, aby nekoukal pak z omítky.
Problém v tom nevidím. Pokud se na to necítíš, radši si někoho pozvi. Těch možností o co to vzepřít je víc (ocelová kulatina, nějakej šroub do hmoždiny)
Podložil jsem dřevěnými špalíky na dolnim konci a uprostřed dveří. Mezi dal dve truhlářské sverky a utahoval. Samozrejmebeze skla. Prohnul jsem to odhadem o 15mm na opacnou stranu a vratilo se to zpět. Jinak ram je v poho, rovny, je krive kridlo po přiložení 150cm vodovahy je to vyhnute do mistnosti. Druha svisla strana je taky rovna a sklo samozrejme take. Mam strach to dal prohybat,musi se ohnout i komplet kovani v hrane křídla aby to pak jedte fungovalo.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Promiň , špatně jsem četl a pochopil, že se jedná o rám (futro).
Srovnat křídlo bude problém. Bude tam ocelový profil a ten se jen tak nesrovná. Bude pružit a vrátí se do původní polohy asi i při hodně velkém přetlačení
na druhou stranu. Jestli to nejsou starší okna, tak bude šance, že ti to opravěj nebo vyměněj.(říznou jenom ten prohnutej díl)
Takhle je to stejně asi nepoužitelný kvůli škvíře. Takže bych to zkusil postupně napružit víc a když se to bude vracet zpět na stejný průhyb, tak jedině do Vekry.
Srovnat křídlo bude problém. Bude tam ocelový profil a ten se jen tak nesrovná. Bude pružit a vrátí se do původní polohy asi i při hodně velkém přetlačení
na druhou stranu. Jestli to nejsou starší okna, tak bude šance, že ti to opravěj nebo vyměněj.(říznou jenom ten prohnutej díl)
Takhle je to stejně asi nepoužitelný kvůli škvíře. Takže bych to zkusil postupně napružit víc a když se to bude vracet zpět na stejný průhyb, tak jedině do Vekry.
-
Heartformetal
Ahoj, jsem servisní technik u firmy Otherm. Působím v Českých Budějovicích a okolí. Do JH jezdíme zřídka. Křídlo lze srovnat, nebo přizpůsobit prohnutí dle rámu. Používáme speciální ohybačku. Vyndá se křídlo a z něj se vyndá sklo. Rovnačkou se křídlo přizpůsobí co nejvíce rámu. Výsledkem je uvolnění tlaku na uzamykací kameny a tím uvolnění napětí při uzavírání kliky. Pak je možné exentry nastavit dle potřeby. Výjezd technika stojí 13 Kč/km. ČB -JH-ČB asi 106 Km. Srovnání křídla 1900 Kč. Pokud bude nutné použít nějaký materiál (třeba kování poškozené silou způsobenou vynaloženiu při zavírání kliky) platí se i ten. K tomu je potřeba přičíst 15% DPH.
Můj telefon 725873068
nebo přímo na kolegu, který výjezdy plánuje 723205248
Můj telefon 725873068
nebo přímo na kolegu, který výjezdy plánuje 723205248