Plastové zatravnovaci panely
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Plastové zatravnovaci panely
Máte někdo zkušenost se zatravnovacimi panely z plastu, např. Ecoraster? Čeká mě osadit dvě stání pro auta cca 6x6m. Zámkovou ,nechci beton a tohle pokud proroste tráva, tak by to nemuselo byt moc videt. Děkuju J.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
-
Bildy
Re: Plastové zatravnovaci panely
Jara11 píše:Máte někdo zkušenost se zatravnovacimi panely z plastu, např. Ecoraster? Čeká mě osadit dvě stání pro auta cca 6x6m. Zámkovou ,nechci beton a tohle pokud proroste tráva, tak by to nemuselo byt moc videt. Děkuju J.
Plastové nemám, mám betonové. Nevím ale jestli je to pro auto úplně dobrý, aby stálo na trávě. Mě to dost urychlilo korozi podvozku. Po 3 letech jsem se zmáčknul a udělal v garáži místo.
Je to otázka jak se udělá podklad a jde to vysypat štěrkem a tráva nebude. Nechce se mi tahat s dlažbou. Ono trávy pod autem stejně asi moc nevyroste. Nenapadlo mě, že by to více hnilo,dodnes jsem garažoval.
Mně roste tráva pod pingpongovým stolem lépe než jinde. Je sice trochu vyšší, než spodek auta, ale je tam trvale. Takže je pravděpodobné, že poroste i pod autem. Auto hnije hlavně kvůli zimní soli. Nemyslím, že by rychleji shnilo na trávě. Pokud se s ním jezdí denně, je skoro v zimě horší ta garáž.
Osobně plastový zatravňovačky nemusím - radši betonové. Ale to je věc vkusu.
Osobně plastový zatravňovačky nemusím - radši betonové. Ale to je věc vkusu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za mě plastovky v pohodě, ale je trochu problém, že se každých pár roků nějak záhadně naplní. Jak se naplní a hlína je až nahořu, tak se tráva likviduje a neroste. Přejedu, pootočím kolama a je hotovo.
A "rejpat" hlínu ven je otrava.
Jednou za měsíc lehce hnojím granulemi a nevadí ani jen slabá vrstva hlíny.
A "rejpat" hlínu ven je otrava.
Jednou za měsíc lehce hnojím granulemi a nevadí ani jen slabá vrstva hlíny.
Plastové neznám tehdy byly jen betonové. Dávali jsme je na dvory a nájezdy družstevních garáží
Aby se mrazem nehýbaly byly na cca 50 cm hrubého štěrku. Na štěrku by se špatně rovnaly do roviny
Tak úplně nahoře byla vrstva 1 ač 2 cm písku. Zemina ze skrývky nezbyla. Nová byla za velký peníz.
Tak někdo někde sehnal nějakou strusku. Tvárnice byly velké a silné cloumaly se 4 až 6 nesoucími je chlapy.
Položili jsme je na jaře a na podzim zarůstaly bejlím z náletu Setí trávy odpadlo Bývaly tehdy zimy se sněhem.
A i když ta polétavá zeleň-bejlí nedorůstala přes 2 až 4 cm, tak vyčnívající drny velmi
obtěžovaly při odhrabávání sněhu hrablem. Tak ta nejhustší místa se vyškubávala i s kořeny. Vzniklé dolíky
v otvorech panelu nevadily Zavál je prach a čurbes ze silnice natahaný se sněhem namrzlým v podbězích
Největší radost z bejlí v panelech mělo drobné zimující ptactvo. Chodilo ozobávat semínka co na bejlí dozrála
Když pod autem stojícím volně nebo pod přístřeškem profukuje, nízká nevadí a vysoká při ježdění nenaroste
Aby se mrazem nehýbaly byly na cca 50 cm hrubého štěrku. Na štěrku by se špatně rovnaly do roviny
Tak úplně nahoře byla vrstva 1 ač 2 cm písku. Zemina ze skrývky nezbyla. Nová byla za velký peníz.
Tak někdo někde sehnal nějakou strusku. Tvárnice byly velké a silné cloumaly se 4 až 6 nesoucími je chlapy.
Položili jsme je na jaře a na podzim zarůstaly bejlím z náletu Setí trávy odpadlo Bývaly tehdy zimy se sněhem.
A i když ta polétavá zeleň-bejlí nedorůstala přes 2 až 4 cm, tak vyčnívající drny velmi
obtěžovaly při odhrabávání sněhu hrablem. Tak ta nejhustší místa se vyškubávala i s kořeny. Vzniklé dolíky
v otvorech panelu nevadily Zavál je prach a čurbes ze silnice natahaný se sněhem namrzlým v podbězích
Největší radost z bejlí v panelech mělo drobné zimující ptactvo. Chodilo ozobávat semínka co na bejlí dozrála
Když pod autem stojícím volně nebo pod přístřeškem profukuje, nízká nevadí a vysoká při ježdění nenaroste
Všem děkuji za postřehy. U původního bydleni jsme měli ty betonový zatravnovaky a kde se nejezdilo zmizely v trávě, kde se jezdilo to bylo vymletý na hlinu. Zase ac tam vyroste sem tam něco,podle zatížení,tak jsem to vzdycky vzal sekačkou a šlo to. Tady u těch zatravnováku jsem narazil na to, ze nekdo píše, ze vyměnil za ecorastry, protože ty levnější se po čase uhnuly a houpalo se to. Zamkovka se mi vzdycky zmáčkla časem pod kolama a tak jsem pár kusů vyndal, podsypal a znovu zaklepal a bylo. Mám strach, aby to neudělalo lavory a budu měnit celý kusy. Ty 5cm silný píšou na pomerne velky zatizeni,tak snad. Ted tady ve meste udelali parkoviště a pochozí jsou vyplněny betonovejma kostička avypada to zatim pěkně. Bohuzel je to vyrobek jakýsi TTE.eu což ma na strankach firma asio, ale nekomunikuji aceny jsou asi tajný.
Zdravím,
mám plastový už asi sedm let, výrobce si už nepamatuju. Jenom v jednom místě se udělal malý lavórek. Špatně jsem upravil štěrkový podklad. Jinak bez problému.
mám plastový už asi sedm let, výrobce si už nepamatuju. Jenom v jednom místě se udělal malý lavórek. Špatně jsem upravil štěrkový podklad. Jinak bez problému.
To máš rozměr 33x33,nebo vetsi?
Určitě jsou obdélníkové odhadem 550 x 300. Hledal jsem, jestli nenajdu k nim nějaké papíry, ale už jsem to vyhodil.
Jo děkuju, stejně neni mnoho možností, to co uvažuju má mít snad 20let záruku,tak pokud pořídím uvidim. J.
Mám jich tady hromadu - dal bych je za odvoz, kdyby se ti chtělo řešit dopravu.
Je to Traplast, Lázně Bohdaneč. Myslím 60 x 40, tl 4 a 6 cm.
Měl jsem je několik let provizorně jako stání pro auto a na vjezdu k domu, ale jsou nepoškozené.
Myslím, že pokud je správně položíš, jsou v pohodě.
Když bude zájem, zítra je spočítám.
Když tak do SZ.
Pavel
Je to Traplast, Lázně Bohdaneč. Myslím 60 x 40, tl 4 a 6 cm.
Měl jsem je několik let provizorně jako stání pro auto a na vjezdu k domu, ale jsou nepoškozené.
Myslím, že pokud je správně položíš, jsou v pohodě.
Když bude zájem, zítra je spočítám.
Když tak do SZ.
Pavel
Děkuju. Potřebuju poměrně hodně - 36m2
Nazdar,
mám zatravňovací tvárnice z plastu, vyrábí je kousek od Pardubic - Transform Lázně Bohdaneč. Dělají je v rozměru 40x60 cm a tloušťce 4 nebo 6 cm. Pro pojíždění doporučují 6 cm. Položení obnášelo vykopat vjezd do hloubky cca 50 cm, položit velký makadam, drobnější makadam, prosívku, pak geotextilii a a nakonec tvárnice. Jednotlivé vrstvy "poskákat" žábou, aby se to utáhlo. Já jsem chtěl v dlaždicích minimum trávy, tak jsem otvory v nich asi do poloviny vyplnil drobným kačírkem. Tráva roste kolem dvou pojízdných pásů, ale v dlaždicích roste méně a nevylézá nad povrch. Takhle to provozuji asi 15 let.
mám zatravňovací tvárnice z plastu, vyrábí je kousek od Pardubic - Transform Lázně Bohdaneč. Dělají je v rozměru 40x60 cm a tloušťce 4 nebo 6 cm. Pro pojíždění doporučují 6 cm. Položení obnášelo vykopat vjezd do hloubky cca 50 cm, položit velký makadam, drobnější makadam, prosívku, pak geotextilii a a nakonec tvárnice. Jednotlivé vrstvy "poskákat" žábou, aby se to utáhlo. Já jsem chtěl v dlaždicích minimum trávy, tak jsem otvory v nich asi do poloviny vyplnil drobným kačírkem. Tráva roste kolem dvou pojízdných pásů, ale v dlaždicích roste méně a nevylézá nad povrch. Takhle to provozuji asi 15 let.