Registrace modelářů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Registrace modelářů

#211 Příspěvek od TomasC »

leon_cz píše:Znamená to Tomáši, že tento výše uvedený komentář ÚCL k čl. 16 nařízení (EU) 2019/947 bude na jejich webu brzo změněn, případně zrušen?
Nemám možnost zařídit, zda se budou nějaké komentáře na ÚCL měnit.
Vlastně si myslím, že je to napsané dobře. Pokud je klub, spolek založen jen kolem letiště, tak dohoda platí pro letiště. Pokud je spolek založen celorepublikově, tak platí celorepublikově. Samozřejmě, že pak musí Svaz disponovat zcela jinou úrovní evidence členů, nastavení pravidel, školení a podobně. Svaz má ohromnou výhodu v tom, že jeho bezpečnostní historie je velmi dobrá.
A třeba se podívej na stránku o označování modelů: https://svazmodelaru.cz/klem/oznacovani-modelu/
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od xpetr »

tvl.,....při vší úctě.... :roll:

akorát si tu práci, kterou jsi tomu věnoval, kazíš....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
hrst

#213 Příspěvek od hrst »

Pokud je tou práci myšleno informování OK.
Všechny ostatní "zásadní a utajované", zato zhusta slíbené výhody pro organizované, mne nějak až dosud zůstávají pořád utajené...
Ty dvě veřejně známe "výhody"
1. "neregistrace"=organizování za úplatu to mám zdarma :wink: a
2. netestování nevidím jako něco extra +
To pro mne nejsou "výhody" ani za mák zásadní ... :(
Tu třetí (létání do 300m) jsem vyloučil úplně, viz. můj post na předchozí stránce, jelikož to mohou všichni, co si to patřičně ošetří vlastníctvím, či s vlastníky pozemků, kde létají 8)

Nebo že bych přehlédl něco jiného, zásadního?
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od xpetr »

Tak určitě tomu věnovali spousty času a stálo to hodně nervů, dále pak je dobré , že UCL mělo nějakého partnera.
Trvalo to asi dost dlouho , tedy člověkohodin ve prospěch modelářů.
Vzhledem k tomu, že z podstaty lidí v smčr se nedá tak nějak očekávat profesionální právnicky pevná stanoviska,
výsledek je takový jaký je.
Myslím, že není potřeba smčr hejtit, jen to prostě nedopadlo tak jednoznačně, jak nyní očekáváme.
Ty dnešní "zásadní kudrlinky" jsou tak nějak asi zbytečný.....
Bohužel se nedá vzít zpět, už je to na FB atd....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od TomasC »

S xpetrem jsem si psali a já si uvědomil, že mu není jasné zásadní věc kolem principu členství ve Svazu modelářů.

Kterýkoliv člen modelářského klubu (který je pobočným spolkem Svazu modelářů) je vždy členem Svazu modelářů. Tedy jednoduše řečeno, kdo má "průkazku", je členem Svazu modelářů. Ve stanovách je to řečeno jasně:
Členem SMČR se mohou stát fyzické osoby na základě písemně podané přihlášky do konkrétního modelářského klubu, čímž vyjádří svůj souhlas se stanovami, směrnicemi SMČR, a zavážou se k jejich dodržování.

A v tomto kontextu je třeba chápat nastavená letová pravidla. Jsou pro Svaz modelářů a jeho členy. To, že jsem členem v nějakém konkrétním pobočném spolku Svazu v tomto kontextu nehraje roli. Jsem členem Svazu modelářů, spolku s celorepublikovou působností a létám podle Deklarace
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od ddano007 »

Páni, spýtam sa možno trochu OT: z času na čas sa dostanem do Česka na služobku a väčšinou si zoberiem aj nejakého poletucha ( radšej po práci lietam, ako sedím v hospode ). Je nejaká možnosť si v Čechách legálne polietať, pokiaľ nie som ani na Slovensku registrovaný?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
blesk
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od blesk »

Do 250g a bez kamery :)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od ddano007 »

To druhé nie je problém, s tým prvým je to horšie... :roll:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
guchar

#219 Příspěvek od guchar »

ČR autorita PRAMEN1: Základní informace ke změnám v regulaci dronů od 31.12.2020, ze dne 1. 12. 2020
https://www.caa.cz/news/zakladni-informace-ke-zmenam-v-regulaci-dronu-od-31-12-2020/
CITACE: "... vaše registrace bude platná ve všech státech EU po dobu stanovenou pro konkrétní kategorii..."
- Překlad netřeba u: Registrační číslo provozovatele by mělo být ve formátu: CZE jako kód členského státu, násle-
dovaný 12 alfanumerickými znaky generovanými systémem, kontrolním součtem a třemi neveřejnými znaky.

PRAMEN2: Nařízení 2019/947 ze dne 24. května 2019, o pravidlech a postupech pro provoz bezpilotních letadel
https://www.epravo.cz/top/clanky/je-pravni-ramec-pro-vyuziti-dronu-v-ramci-podnikatelske-cinnosti-nablizku-111485.html
(v něm uvedené datum platnosti 1.7.2020 bylo posunuto na 31.12.2020) CITACE:
"Provozovatel bezpilotních systémů nemůže být současně registrován ve více než jednom členském státě.
Registrace je tedy nutná pouze v jednom členském státě a provozovatel získá
jedinečné digitální registrační číslo umožňující jeho identifikaci, které lze uplatnit i v jiném členském státě."

Pilot mimo ČR nutno -splnit požadavky (včetně zkoušek) -zkusit tamní autoritu požádat o uznání papíru ČR
Pokud se mýlím, prosím o uvedení na správou míru, děkuji g
leon_cz

#220 Příspěvek od leon_cz »

blesk píše:Do 250g a bez kamery :)

Další možnost je vzít si sebou létající "hračku", (dle směrnice 2009/48/ES), ta může mít i přes 250g i kameru :)
Jokoha

#221 Příspěvek od Jokoha »

Kluci,
jak je to s registrací u dětí?
Je třeba, aby byl můj synátor (13) taky zaregistrovaný, když létá (zatím s bublinami) se mnou? Já registraci mám. Díky moc.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od TomasC »

Jestli nejste členové Svazu modelářů, tak musí vždy létat s tebou a pak jeho registrace není nutná.

Jako člen Svazu modelářů může létat sám.
Jokoha

#223 Příspěvek od Jokoha »

TomasC píše:Jestli nejste členové Svazu modelářů, tak musí vždy létat s tebou a pak jeho registrace není nutná.

Jako člen Svazu modelářů může létat sám.

Díky moc za odpověď.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Celeron »

Mohl by jste prosím někdo zkusit rozjet obě registrace na stejný údaje kromě data narození? Otec a syn 16 let. Mě to nechce pustit do testu.
Chyba systému, nebo problém v databázi rodných čísel či podle čeho se to kontroluje?
Ale mám i problém s registrací obojího z email adresy, ze který už jednou byla registrace provedena. Chtěl jsem pomoct dědovi, co nemá PC.
Nejspíš mají obavy aby někdo nedělal registrace na kšeft. No tohle není problém obejít ale ten první?
Díky
bahora

#225 Příspěvek od bahora »

Celeron píše:Mohl by jste prosím někdo zkusit rozjet obě registrace na stejný údaje kromě data narození? Otec a syn 16 let. Mě to nechce pustit do testu.
Chyba systému, nebo problém v databázi rodných čísel či podle čeho se to kontroluje?
Ale mám i problém s registrací obojího z email adresy, ze který už jednou byla registrace provedena. Chtěl jsem pomoct dědovi, co nemá PC.
Nejspíš mají obavy aby někdo nedělal registrace na kšeft. No tohle není problém obejít ale ten první?
Díky

Registrace otec a syn u nás provedena, rozdíl je pouze ve jménu a rodném čísle, místě narození a pustilo to k testu.
Telefon, adresa, email shodný, jsem zákonný zástupce.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“