BTW: Jelikož tady máte dost zkušeností, ledasco ozkoušeno a mnohdy i nové věci hned testujete. Tak by možná bylo fajn na první stránku třeba sepsat nějaké přijímače a takové to osvědčené vybavení. Třeba po čem sáhnout, když chci mini přijímač, obyč. přijímač do bublin a nebo po jakém sáhnout, když chci něco lepšího, telemetrii a atd...je mi jasné, že se to může lišit a a každou chvílí měnit, ale nebylo by to od věci....nedávno jsem se také ptal na podobné věci.
RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
nešlo by doporučit i přijímače Radiomaster nebo jiné s protokolem Frsky D8 a D16? Mám doma R86C (takový ekvivalent FlySky FSiA6) a mini R84 (malej, kompaktní, 2 antény, plný dosah), který mě zaujal opravdu hodně...uvidíme kam to využiji 
BTW: Jelikož tady máte dost zkušeností, ledasco ozkoušeno a mnohdy i nové věci hned testujete. Tak by možná bylo fajn na první stránku třeba sepsat nějaké přijímače a takové to osvědčené vybavení. Třeba po čem sáhnout, když chci mini přijímač, obyč. přijímač do bublin a nebo po jakém sáhnout, když chci něco lepšího, telemetrii a atd...je mi jasné, že se to může lišit a a každou chvílí měnit, ale nebylo by to od věci....nedávno jsem se také ptal na podobné věci.
leve89 píše:nešlo by doporučit i přijímače Radiomaster nebo jiné s protokolem Frsky D8 a D16? Mám doma R86C (takový ekvivalent FlySky FSiA6) a mini R84 (malej, kompaktní, 2 antény, plný dosah), který mě zaujal opravdu hodně...uvidíme kam to využiji
Děkuji za odkaz na Alíka, protože na Banggoodu byly samozřejmě hned vyprodané než jsem se dokopal k tomu je objednat ... ( a navíc ten R168 mají na Alíkovi v EU a US verzi což na Banggoodu nebylo rozlišeno )
Ale protože ze všeho nejvíce nenávidím čekat 2 měsíce na zásilku z Čajny, tak jsem se rozhodl hledat ( a kupodivu Google mi tentokrát moc nápomocný nebyl ) a výsledek je zde :
a světe div se, alespoň ty D8 má Hořejší skladem ( ty poslední R84 jsem vykoupil já, prosím nebijte mě ) : https://horejsi.cz/Pages/ListProdukt.as ... 192&fraze=
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
R9M ACCESS mod „externalaccessmod“ (treba aktualizáciu OpenTX v 1.3.11) a HW úpravu.
https://github.com/opentx/opentx/wiki/E ... laccessmod
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=33ehE8QtLgQ[/youtube]
https://github.com/opentx/opentx/wiki/E ... laccessmod
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=33ehE8QtLgQ[/youtube]
FrSky Tandem X20
Tak toto by som pri mojej sikovnosti asi nedal 
Mojho TX16s mam radsej nez drahsie TX co este mam , to by som mu nespravil
Mojho TX16s mam radsej nez drahsie TX co este mam , to by som mu nespravil
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Miluju videa "mlcochu", mohl alespon doplnit titulky popisujici kroky nebo to prohnat prez TTS syntetizaor, protoze jinak postacuje ten navod z GitHubu...
Jinak to zase vypada na nejaky FrSky "naschval" s invertovanym/neinvertovanym seriovym signalem?!
Jinak to zase vypada na nejaky FrSky "naschval" s invertovanym/neinvertovanym seriovym signalem?!
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Naschvál to není.Souvisí to z datovým přenosem protokolu Access.Komunikuje to přes Uart linku.Už jsem zaznamenal i diskuzi že takto půjde dobastlit do Tx16s originál vnitřní Isrm 2.4Ghz Access modul z X10.Takže předpokládám že to bude taky důvod proč v nových vysílačích Frsky už nebude OTX. 
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
chorche píše:Miluju videa "mlcochu", mohl alespon doplnit titulky popisujici kroky nebo to prohnat prez TTS syntetizaor, protoze jinak postacuje ten navod z GitHubu...
Tak skús mrknúť tu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AwXmxVJ0O3I[/youtube]
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Naschvál to není.Souvisí to z datovým přenosem protokolu Access.Komunikuje to přes Uart linku.Už jsem zaznamenal i diskuzi že takto půjde dobastlit do Tx16s originál vnitřní Isrm 2.4Ghz Access modul z X10.Takže předpokládám že to bude taky důvod proč v nových vysílačích Frsky už nebude OTX.
Niečo sa o tom spomínalo, ale ostalo ticho. Ak to spravia tak už to je asi FrSky jedno. Aspoň zarobia na prijímačoch.
FrSky si musí spraviť nové renomé. Ja im držím palce. ACCESS s ETHOS OS má určite potencial a prinesie určité veci, ktoré už pôjdu len rádiach FrSky. Najlepšie sa to ukáže až s rádiom FrSky Horus X24. Ale to je ešte ďaleko.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:
Niečo sa o tom spomínalo, ale ostalo ticho. Ak to spravia tak už to je asi FrSky jedno. Aspoň zarobia na prijímačoch.
FrSky si musí spraviť nové renomé. Ja im držím palce. ACCESS s ETHOS OS má určite potencial a prinesie určité veci, ktoré už pôjdu len rádiach FrSky. Najlepšie sa to ukáže až s rádiom FrSky Horus X24. Ale to je ešte ďaleko.
Pro mne je daleko důležitější ergonomie provedení. Když vezmu do ruky starou FC-18 a porovnávám dnešní vysílače, tak už mi dobře sedí klasický taranis, flysky i10, spektrumy DX. Je nějaký důvod vyrábět poloprázdné neergonomické bedýnky se spoustou drátků (kromě pultových) ?
Rád bych zkusil řídit éro Nirvánou, ale nemám kde si ji půjčit.
Trošku se v tom ztrácím, není ACCESS na 2,4GHz a tady to co se zde ukrutně bastlí mi přijde jako ten redundantní 900Mhz modul ... takže to ale není ten "pravý" ACCESS ne ?
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Tak mi včera dorazily přijímače Radiomaster, co prodává Hořejší ... snad se o víkendu najde čas a vyzkouším je ... jde tedy jen o řadu D8, ale na ty moje houbolety to jistě stačí. Telemetrii opravdu nepotřebuji
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
SuperMUF píše:Tak mi včera dorazily přijímače Radiomaster, co prodává Hořejší ... snad se o víkendu najde čas a vyzkouším je ... jde tedy jen o řadu D8, ale na ty moje houbolety to jistě stačí. Telemetrii opravdu nepotřebuji
Aj D8 sú s telemetriou, len nie cez S.Port.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
SuperMUF píše:Trošku se v tom ztrácím, není ACCESS na 2,4GHz a tady to co se zde ukrutně bastlí mi přijde jako ten redundantní 900Mhz modul ... takže to ale není ten "pravý" ACCESS ne ?
Je to normálni ACCESS len pre externý RF moduly s dlhým dosahom R9M 2019 pre prijímače R9: https://www.frsky-rc.com/product-catego ... 900mhz-r9/
Len treba mať aj nahratý SW ACCESS v RF module. A chcelo by to viacej prijímačov, napr. nieaký s gyronm.
Klasický ACCESS 2,4 GHz pre radu Rx Archer zatiaľ nieje.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pon 11.01.2021 7:40, celkem upraveno 2 x.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Neviete aký je to typ konektoru? Typujem na JST ZH 1,5mm 4 pin. Nechcem kvôli tomu otvárať rádio.
FrSky Tandem X20
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Aj D8 sú s telemetriou, len nie cez S.Port.
Tie od RadioMaster nemajú telemetriu.
Aspoň podľa mojich info...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk