Registrace modelářů
Re: Registrace modelářů
Jo s 2,6 Mistrálem na louce jsem také byl od sebe 500m a bylo to už o ústa. Mám Futabu T8fg on by tam šel zobrazovat nějaký výškoměr, třeba ten Eagle Tree? Přijímač mám normální bez telemetrie.
MEK píše:Jo s 2,6 Mistrálem na louce jsem také byl od sebe 500m a bylo to už o ústa. Mám Futabu T8fg on by tam šel zobrazovat nějaký výškoměr, třeba ten Eagle Tree? Přijímač mám normální bez telemetrie.
Bez telemetrie, třeba externí, nic.
Děkuji za informaci, no holt si to budu muset u větroňů odhadnout. 
Jestli chces, muzu ti venovat Skyasistant vario s prenosem na zem po 433MHz. PMR radio ti k tomu dam taky.
To je tvoje jedine reseni.
Dam ti ten komplet zadara!!
Ps... Aspon budes mit dobry pocit ze neporusujes to stupido narizeni..
Dalibor
To je tvoje jedine reseni.
Dam ti ten komplet zadara!!
Ps... Aspon budes mit dobry pocit ze neporusujes to stupido narizeni..
Dalibor
Jednou, kdysi dávno... nosilo tak, že lítaly i dveře... 2m Filip se mi ztrácel a byl jsem zpocenej všude... sem tam se to lesklo ve vzduchu, na zem jsem to opatrně dostával (aby nezatleskal) docela dlouho... Alti ukázal 602m. Dnes už bych to s očima nedal. A ani nezkoušel, jednou fakt stačilo. Ale moc dobrý pocit to nebyl, už jsem se s ním loučil...
Kdyby jsi dal vývrtku, nemusel jsi mít nervy......
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
xpetr píše:Kdyby jsi dal vývrtku, nemusel jsi mít nervy......
no jo, ale když to fakt byla jen tečka a jen jsem tušil směr pohybu... to se pak dělá vývrtka trochu hůře a netroufl jsem si
Jinak abych to ještě uvedl - chtěl jsem jít co nejvýš, tak jsem to na motor tahal - a jak se mi zdálo, že jsem hodně vysoko, tak jsem motor vypnul. To bylo asi 300m dle Alti. A pak jsem plachtil - z 300m na 600m výšky, nosilo to po celé obloze. Od 500m jsou vidět pokusy o snížení výšky, od 600m potom už docela razantnější.
Takže k těm výškám - pro 2m model je i 300m hoodně vysoko na rozumné rozeznání polohy a pohybu.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
2,5 django je v pohode viditelne a rozeznatelne na 400m. 600m by asi byla tecka, ale rekl bych ze by se to dalo. Ono taky dost zalezi na svetelnych podminkach a na tom kam koukas, jestli proti modre obloze, proti mrakum a mrakum tmavym nebo bilym..
2 m Funray na 300m výšky celkem v pohodě čitelný. Spíš je problém ho nalézt, pokud se člověk podívá někam vedle, a mezitím se Funray natočí z profilu. Ale i to nalezení se na 300m výšky dle výškoměru Frsky dalo. Trochu horší to bylo s Torem, výškoměr Graupner, před pár lety, má první termika, v Orlických horách.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
BoŠ píše:Spíš je problém ho nalézt, pokud se člověk podívá někam vedle.
Přesně tohle se stalo u nás na letišti. Větroň cca 3m, Admirál s laminátovým trupem. Pilot kouknul na přijíždějícího kolegu a už větroň na obloze nenašel. Kde skončil se neví dodnes.
registrace pilotu dronu
Zdravim vsechnyco maji radi letani.Protoze v tehle dobe se toho moc nemuze,primelo me to k tomuto prispevku.V mladi jsem modelaril a letal s modely.Pak letal pres dvacet let s ruznymi druhy vetronu a mot.vetronu.A dnes uz opet jen s modely vetronu a mam i jeden dron.Zajimal by me nazor, co nejvetsiho poctu lidicek,kteri jsou na tom podobne a nedavno zacala platit povinnost,uspesne vyplnit test a byt registrovan pokud vlastnite dron nad 250g a nebo ma kameru.Na jednu stranu to chapu kdyz nad mestem preletal dron,ktery byl rizen opravdu z velke vzdalenosti,protoze okem se mi ztratil za chvili a padel stejnym kursem dal.Ale letale-li na dohled,reknu 70m vzdalenost i vyska je treba se registrovat??A navic,dulezitost registrace je vaha a kamera.Nezajima je dosah,tzn.jeslize nemuzete s dronem odletet od sebe vice jak 50-80m,nevadi,musis se zaregistrovat.Jak to vidite vy??
Jsem přesvědčen že je úplně jedno jak to vidíme mi všichni ale rozhodující je to co je dané a to je registrace ,určitě by s toho plynula zase znovu nic neřešící diskuse, toť můj názor.
Přesně jak píše dratek. Kdo chce, tak se zaregistruje, kdo ne, tak se nezaregistruje. Tady už je diskuze ohledně smysluplnosti nařízení zcela zbytečná.
Můžu si někde ty testy dělat na nečisto?
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.