FrSky Taranis - šesté pokračování
Zakoupil jsem si FrSky Taranis Plus 2019 SE Karbon Mod1
Ahoj.
Prosím Vás kdo jste si zakoupil od tohoto studia https://rcstudio.cz/cs/taranis-plus-x9d ... -mod1.html vysílač?
Zajímá mě zda má nový vysílač ochranou fólii přes obrazový panel.
Dnes jsem obdržel zásilku tohoto vysílače FrSky Taranis Plus 2019 SE Karbon. Po vybalení vysílače moje nadšení bylo rázem pryč neboť mě hned upoutalo to, že obrazový panel nemá ochranou folii a pod lupou je vidět že je obrazovka značně poškrábaná.
Je možné že je to už od výrobce, a nebo se mám domnívat že toto studio mi poslalo né zrovna zcela nový vysílač?
Prosím Vás kdo jste si zakoupil od tohoto studia https://rcstudio.cz/cs/taranis-plus-x9d ... -mod1.html vysílač?
Dnes jsem obdržel zásilku tohoto vysílače FrSky Taranis Plus 2019 SE Karbon. Po vybalení vysílače moje nadšení bylo rázem pryč neboť mě hned upoutalo to, že obrazový panel nemá ochranou folii a pod lupou je vidět že je obrazovka značně poškrábaná.
Je možné že je to už od výrobce, a nebo se mám domnívat že toto studio mi poslalo né zrovna zcela nový vysílač?
Re: Zakoupil jsem si FrSky Taranis Plus 2019 SE Karbon Mod1
Ta folie je tenká a přesně na rozměr ochraného skla LCD takže není vlastně skoro vidět.Další folie musí být na nápisu Frsky pod anténou.Viz. video.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2CPdFtkkpBY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2CPdFtkkpBY[/youtube]
Vypadá to že máš pravdu a ta fólie tam skutečně je.
Naposledy upravil(a) Pavelev dne stř 06.01.2021 14:12, celkem upraveno 2 x.
Ahoj,
já osobně bych psal raději do RCS. Může to být nějaká minela. Nemůže být fólie stále na displeji? Každopádně stále platí 14 denní lhůta na vrácení.
Letu zdar
já osobně bych psal raději do RCS. Může to být nějaká minela. Nemůže být fólie stále na displeji? Každopádně stále platí 14 denní lhůta na vrácení.
Letu zdar
Pořád se učím létat rovně akobatickou cochcárnu a nejpomalejší pylony.
Folie je transportní. Je tam právě pro to aby chránila při balení a expedici. Právě má chránit před drobnými škrábanci.
Takže ji sloupni a poznáš. Většinou opravdu folie trochu chrání.
Bohužel znám případy, na hodinkách, kdy uživatel ji tam má, špatně přes ní na sluníčku vidí, ale sloupnout ji nechce a potom vyhazuje po několika letech hodinky ještě s původní fólií.
Takže ji sloupni a poznáš. Většinou opravdu folie trochu chrání.
Bohužel znám případy, na hodinkách, kdy uživatel ji tam má, špatně přes ní na sluníčku vidí, ale sloupnout ji nechce a potom vyhazuje po několika letech hodinky ještě s původní fólií.
Teď jsem to řešil s dodavatelem a prý jim ty folii chodí už poškrábané. Pokud to tak je, tak to nebudu řešit. Vysílač se mi líbí, padne do ruky mají na něj náhradní díly, servis atd.
Jest poškrábána pouze ochranná/transportní fólie?
Pořád se učím létat rovně akobatickou cochcárnu a nejpomalejší pylony.
- Standa Stuchlý
Pavelev píše:Ahoj.
Tak nepoužívej lupu a raduj se z toho, že máš vysílač, který něco umí. Těch škrábanců bez lupy viditelných, si sám snadno přivodíš víc. Displej se dá snadno vyměnit.
- supan
- Kontaktovat uživatele:
Pavelev píše:Teď jsem to řešil s dodavatelem a prý jim ty folii chodí už poškrábané. Pokud to tak je, tak to nebudu řešit. Vysílač se mi líbí, padne do ruky mají na něj náhradní díly, servis atd.
Tak proto tam ta folie snad je. Aby to zachytilo škrábance během výroby, balení....
Nechápu proč prvně brečíš na foru a až pak voláš dodavateli.
A nakonec zjistíš, že tam folie je...
Zdarec Supan
PS nepíšu ti to SZ právě proto, že jsi to začal řešit na foru.
PS abys neřek že jen prudím. Na svém Taranisu mám folii z nějakého mobilu ustřihlou na velikost displeje. Jednou za rok ji vyměním.
Pavelev píše:Ahoj.
Já měl na novém Taranisu QX7 carbon z RC Studia také displej dost poškrábaný, ale byly to takové hlubší rýhy bez ostrých hran, takže to vypadalo spíš že tam byly už od výrobce. Trochu kazily radost z nového vysílače, ale na první pohled do očí nemlátily, tak jsem to neřešil. Později jsem si všiml, že ta fólie byla na displeji přilepená obráceně, podél horizontální osy totiž není fólie na QX7 přesně symetrická. tak jsem zakoupil novou fólii přímo na můj typ Taranisu:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=protect+glass+FrSky+Taranis+Q+X7&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=Glasfolie+f%C3%BCr+FrSky+Taranis+Q+X7
ale to jsem neměl dělat. Protože jakmile jsem odlepil tu původní fólii, všimnul jsem si, že je ten displej nejen poškrábaný, ale i prasklý
Re: FrSky Taranis - šesté pokračování
No já nevím, ale od toho tu fórum je. A že tu brečím? To je trošku logické snad. Dodavatel mi může namluvit cokoliv. Takhle se ozvalo více lidí a teď mám jistotu. Záměrně jsem uvedl že jsem volal dodavateli a vše s ním vyřešil abych nekazil jejich dobrou pověst.
Nemám možnost se s někým osobně poradit, a tady je spousta zkušených modelářů kteří rádi pomohou.
Moderátor fóra by měl fórum rozdělit na dvě fóra.
1. Pro lidi co rádi pomůžou a vědí
co je slušné chování.
2. Pro ty co jim chybí slušnost a
rádi prudí a zesměšňují ostatní.
Nemám možnost se s někým osobně poradit, a tady je spousta zkušených modelářů kteří rádi pomohou.
Moderátor fóra by měl fórum rozdělit na dvě fóra.
1. Pro lidi co rádi pomůžou a vědí
co je slušné chování.
2. Pro ty co jim chybí slušnost a
rádi prudí a zesměšňují ostatní.
Možná se najdou výjimky, ale co tu čtu, tak se tu lidi snaží odpovídat k tématu a slušně.
Někdy si můžou dělat legraci, někdy je něco zlobí, jindy se třeba jen nechtěně nevhodně vyjádří.
Nikdy nevíte v jakém rozpoložení je odpovídají (třeba kolik toho zrovna vypil
).
Na druhou stranu když někdo napíše, že si koupil fixku a stěžuje si, že nepíše, pak se zjistí, že si nesundal vršek, nesmí se divit, že si z něj někdo utahuje...
Buďte tolerantní a berte odpovědi s nadhledem. Ušetříte si mnoho let života.
Někdy si můžou dělat legraci, někdy je něco zlobí, jindy se třeba jen nechtěně nevhodně vyjádří.
Nikdy nevíte v jakém rozpoložení je odpovídají (třeba kolik toho zrovna vypil
Na druhou stranu když někdo napíše, že si koupil fixku a stěžuje si, že nepíše, pak se zjistí, že si nesundal vršek, nesmí se divit, že si z něj někdo utahuje...
Buďte tolerantní a berte odpovědi s nadhledem. Ušetříte si mnoho let života.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
To já neházím všechny do jednoho pytle, vím že většina jsou fajn fandové do létání a rádi pomohou. Mám dost špatných zkušeností s objednáváním přes internet protože nemám jinou možnost. Ochranná folie je na nápisu FrSky o obvodu částečně odlepená a je tam zřetelně vidět což u displeje není vidět. Tak jsem předpokládal že vysílač už někdo používal. A skutečně je na displeji nalepená precizně tenká fólie že to není pořádně vidět. A to částečné odlepená folie u nápisu už takhle je od výroby protože to je vidět na videu při rozbalování originál zabaleného vysílače.
Nastavení plynové páky u vysílače Taranis.
Ahoj.
Prosím Vás jak nastavit u taranise aby mi plynová páka dávala 100% plynu ne při plném vychýlení ale někde na 60% polohy páky. Pan Mrázek má spoustu videi ale tohle nedokážu najít ani v návodu.
Prosím Vás jak nastavit u taranise aby mi plynová páka dávala 100% plynu ne při plném vychýlení ale někde na 60% polohy páky. Pan Mrázek má spoustu videi ale tohle nedokážu najít ani v návodu.
Re: Nastavení plynové páky u vysílače Taranis.
On je to asi dost zvláštní požadavek. Určitě to nějak jde. Bylo by to na delší zkoumání. Můžeš uvést důvod?
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.