EPP letadlo pro kluka 6 let

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
pepin

Re: EPP letadlo pro kluka 6 let

#31 Příspěvek od pepin »

Já ted řešil to samé pro vnoučata, teda zatím spíš pro 6 letou vnučku, mladýmu jsou něco málo přez 2 roky, takže ten se učí hlavně základní pravidlo ---Správný modelář nikdy nesežere své letadlo---kabinka z epp foxika mu moc chutnala :D

zkusím to přez cosi jako rádiem řízený volnásek A1 , klasické vytažení na vlasci --to by mohl Vincent už v létě zvládnout a řízení zatím v rozsahu aby model neuletěl.

konstrukčně křídla polyš potažený papírem , trup-gondola- balsa plus uhlíková trubka.

místo olova do čumáku jsem tam dal 2čl motor se sklopkou 6/3
https://2114988612.s1.eshop-rychle.cz/M ... t-d551.htm

a paralelně dva už vyhnilý a měkký dvoučlánky 240ma

rozpětí 120cm,letovka zatím nepomláceného 204g

včera jsem to dokončil tak i když dnes trochu sněžilo a foukalo, proběhl zále.

kormidla a výchylky jsem udělal malý, tak je to na řízení fajn tupý, spíš tou vysílačkou výrazněji trimovatelný :D
ale zdá se, že to fakt letí samo i bez řízení, jako volnásek,

pokud by jí to rc řízení bavilo, tak bych ji asi koupil, nebo postavil něco jako ten Step One.

P1120090.JPG

P1120092.JPG
koko
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od koko »

Já toho svýho vyučil, rádio mu koupil, do kroužku vozil a ve 14 ho to přestalo bavit...
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
mac

#33 Příspěvek od mac »

StepOne bez konkurencie, synator v 6 rokoch.
Nerozbitne, neposkoditelne, ako koncepcia modelu napoveda, pri pusteni kniplov sa stabilizuje z lubovolneho rezimu...
Stanly

#34 Příspěvek od Stanly »

Mám čerstve zkušenosti s 6letou dcerou, koupil jsem pro ni Step One, 2h jsem ji trochu ucil na simulatoru pak jsme sli se Step onem 2x na letiste bez kabelu ucitel zak, jen jsem byl za ni a hlidal jsem ji a uz lita uplne sama. To ero je uplne nejlepsi na zacatek co jsem videl, easy star uz je dost rychly samozrejme to jde take, ale myslim si ze pomaleji. U Step one kdyz se pusti rizeni z jakeho kolI obratu, tak se sam srovna a je supr hodny a na 600mah aku lita skoro 20 minut...
BzuciakCZ

#35 Příspěvek od BzuciakCZ »

Aktuálně řeším úplně to samé. Navíc s tím, že se k létání po letech vracím a nejsem žádný páčkový mág (hodně pomohl simulátor, dětem moc ne, ale základní motoriku jim ale občas zlepšuje Playstation).

Za sebe můžu doporučit StepONE, opravdu to létá úplně samo, pomalu a je to neuvěřitelně hodné (až moc). Dnes jsem ho byl otestovat s 3D tištěnými lyžemi, perfektní zábava.

Syn (6 let) má ještě tuhle hračku od RC Káně: https://rckane.cz/letadla-pro-zacatecni ... lotem.html s tím se do vzduchu nebojí, kupodivu to i letí, ale vyžaduje to dokonalé bezvětří.

Takže řeším, jak dětem (a manželce) ten StepONE půjčit, aby si mohli polétat sami. Nakonec jsem se rozhodl pro druhé rádio a bezdrátový učitel-žák.

Důvody:
1) Nechci jim v případě nějaké krizkovky rvát ovladač z rukou, stresovat je tím a ztrácet čas na srovnání letadla, nebo ho pak lovit někde ze stromu.
2) Nechci jim do toho úplně moc kecat - ať si to zkouší, když bude třeba, jednoduše jim to srovnám.
3) Stejně se nemůžeme přetahovat pořád o jedno rádio. Jestli je to má bavit, měli by mít vlastní letadlo ať můžem létat spolu.
4) A podobně jim časem budu moct půjčit i nějaký větší a rychlejší model.

A pokud jde o letadlo z Lidlu, objevil jsem na Banggodu házedlo FX707S, které je na RC zástavbu připravené. Stojí cca pětikilo, má přes metr rozpětí, uhlíkové výztuhy a celkově je dost pěkně udělané. Na YouTube je plno videí.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od TomasC »

BzuciakCZ píše:Takže řeším, jak dětem (a manželce) ten StepONE půjčit, aby si mohli polétat sami. Nakonec jsem se rozhodl pro druhé rádio a bezdrátový učitel-žák.
1) Nechci jim v případě nějaké krizkovky rvát ovladač z rukou, stresovat je tím a ztrácet čas na srovnání letadla, nebo ho pak lovit někde ze stromu.

Za dítě se stačí postavit. Stejně to nebude nadlouho. Tak dvě tři baterky.
U manželky by to řízení s "obejmutím" mohlo být rušivé, ale to zvládnete :-)

Mám proto všechno, kupoval jsem proto JETI 6. Ale nakonec to nebylo nikdy potřeba.

Jen doporučuji okem hlídat jak létají daleko. Takže si stejně nezalétáš.
BzuciakCZ

#37 Příspěvek od BzuciakCZ »

TomasC píše:Za dítě se stačí postavit. Stejně to nebude nadlouho. Tak dvě tři baterky.
U manželky by to řízení s "obejmutím" mohlo být rušivé, ale to zvládnete :-)

Mám proto všechno, kupoval jsem proto JETI 6. Ale nakonec to nebylo nikdy potřeba.

Jen doporučuji okem hlídat jak létají daleko. Takže si stejně nezalétáš.

To je určitě dobrý postřeh :lol: Zkoušeli jsme to u malého samoletu s autostabilizací, předání vysílače celkem fungovalo, objímání přes zimní bundy moc ne.

Mě se na (zejména bezdrátovém) učitel-žák líbí i ten pocit, že jim nikdo nestojí "za zadkem". Prostě tady máš rádio a dělej, co umíš.
ellet

#38 Příspěvek od ellet »

BzuciakCZ píše:..Mě se na (zejména bezdrátovém) učitel-žák líbí i ten pocit, že jim nikdo nestojí "za zadkem". Prostě tady máš rádio a dělej, co umíš.
Před několika roky jsem to používal, když projevila zájem vnučka. Udělal jsem to univerzální, za pár korun (levný "8-mi nohý" procesor, bat cca 150 mAh a přijímač - to vše v malé krabičce cca 5x10cm, na suchém zipu dole na vysílači) a bylo to pro spojení Cadeta s Futabou. Píšu to proto, abych připomněl, že se to dá i takto udělat a skoro zadarmo. Je to komfortní řešení a dneska to, třeba s Arduinem, zvládne každý začátečník. Pokud má přijímač PPM výstup není potřeba vůbec nic, jen mu zajistit napájení.
S "objímáním" se to nedá srovnat, navíc objímat větší slečnu může vzbudit trochu rozpaky :D .
ago-56

#39 Příspěvek od ago-56 »

Kolegové.v této zimě bych doporučoval simulátor a až bude teplota o.k. tak vzhůru k nebesům.ten základ už bude umět.
dracekvo

#40 Příspěvek od dracekvo »

Můj capart je na to ještě malý. Ale co si pamatuju ze svých začátků, tak nejlíp jsem se naučil lítat s malou koptérou Eachine E010 doma.
Nejde to rozbít. Nic to nerozbije. Nezáleží na počasí. Perfektní věc na naučení páčkování se letím od sebe, letím bokem, letím k sobě a na jemnou motoriku.
Přechod na letadlo už nebyl takový problém. Mě třeba simulátor vůbec nešel, protože jsem se nemohl pořádně zorientovat v tom 2D obrazu co vidím. Po průpravě na koptéře už mi začal jít i simulátor.
Samozřejmě mám modul do velké vysílačky. Ta originál je k ničemu.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“