Vrtání děr do 1,5 mm
Re: Vrtání děr do 1,5 mm
Keď potrebujem vyvŕtať pár dier do nie príliš tvrdého materiálu, kde na presnosti až tak nezáleží, používam ručnú minivŕtačku.
https://www.ebay.com/itm/Micro-Mini-Alu ... %3A2334524
https://www.ebay.com/itm/Micro-Mini-Alu ... %3A2334524
- XDan
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Můžeš dát který série to jsou, nebo kde jsi to vyčetl?
Díky
Např. řada Dremel 4000 : https://www.dremelcz.cz/dremel-4000
danielskop.xf.cz
Vrtám aku vrtačkou Makita, od průměru 0,6 mm (špendlík). U desetileté pořád nic nehází.
Ariane V6, Spitfire 1500 mm, Gama 2100, Mustang
Značka Makita je dobrá, i když trochu drahá. Já mám s životností jejich výrobků jen ty nejlepší zkušenosti.
A s PARKSIDE mám taky vcelku dobré zkušenosti.
Proti Makitě je to samozřejmě takové čistě hobby nářadí, ale zas ten poměr cena/výkon je vskutku výtečný. I když životnost je pochopitelně horší, ale co bychom chtěli za facku v Lidlu. 
A s PARKSIDE mám taky vcelku dobré zkušenosti.
Naposledy upravil(a) VTjr dne úte 19.01.2021 17:39, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
dudaj píše:Trochu bych rozlišoval pálit a tavit. ...
Se vším v Tvém příspěvku plně souhlasím, ale tady dál je asi chyba
dudaj píše:... Použil jsem frézku místo vrtáku, neb jsem byl línej to měnit. ...
Buď jsi měl napsat:
frézku místo vrtačky
nebo:
frézu místo vrtáku
Poněvadž frézka je stroj a fréza je nástroj.
Co je tedy správně
Předtím i potom to už píšeš správně. Takže asi to byl jen překlep, myslím.
Bez urážky, to jen abychom si lépe rozuměli.
Naposledy upravil(a) VTjr dne stř 20.01.2021 13:29, celkem upraveno 2 x.
VTjr píše:...
Ano frézu- jsem se upsal.
Nicméně proč nesouhlasíš v tom, že je rozdíl pálit a tavit ?
Dřevo se spálí a plasty se taví.
Nenatavit některé plasty je docela problém i při nízkých otáčkách a je to spíš otázka chlazení a tlaku na vrták a podobně.
Na druhou stranu dřevo se spálí hlavně tupým vrtákem. Otáčky mohou být hodně vysoké ale ostrý vrták to nespálí.
Ale, vždyť jsem napsal, že se vším souhlasím.
Tedy krom toho co následuje (upravil jsem to a pro lepší srozumitelnost tam dal dvojtečku
Já jsem tu citaci začátku příspěvku tam dal jen proto, aby bylo jasno který Tvůj příspěvek mám na mysli.
Já jsem tu citaci začátku příspěvku tam dal jen proto, aby bylo jasno který Tvůj příspěvek mám na mysli.
VTjr píše:...)
Jo jo , tak to si rozumíme
Chlapi, pojmy sú vyjasnené teraz by som sa ràd vràtil k pôvodnej téme. Tvrdím že vŕtať jedničku dieru vŕtačkou ktorá má skľúčidlo od 1,5 a nebodaj z ruky je zhovadilosť. Jedine Dremel, Proxxon a pod. a v stojane. Ja som proxxoňák, màm aj stojan a nemám problém vŕtať hoci aj 0,5mm.
Jano Bubeník
Nazdar,
stačí navštívit kolegu z práce, který servisuje aku vrtačky (když to jde) ložiska, uhlíky, ... A protože ne vše se dá opravit, zbývá i šrot, který má vhodné sklíčidlo na vrtáky 00 nic. Pak stačí sklíčidlo se stopkou uříznout a vložit místo vrtáku do stojanové vrtačky se sklíčidlem 1,5 - 16 mm. I takhle to jde.
stačí navštívit kolegu z práce, který servisuje aku vrtačky (když to jde) ložiska, uhlíky, ... A protože ne vše se dá opravit, zbývá i šrot, který má vhodné sklíčidlo na vrtáky 00 nic. Pak stačí sklíčidlo se stopkou uříznout a vložit místo vrtáku do stojanové vrtačky se sklíčidlem 1,5 - 16 mm. I takhle to jde.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
I na malý stojanový vrtačce s hlavičkou 1,2-12 mm se dá vrtat vrtákama menšíma než 1,2 mm. Stačí stopku vrtáku omotat závit vedle závitu ranžírákem drátem. Nebo drátem vytaženým z UTP nebo SYKFY kabelu. Takhle běžně vrtám vrtáčkem 0,65 mm.