Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo

#46 Příspěvek od veka1 »

Dneska jsem si na plac vzal vice kurat a termosku s hrejivou tekutinou... pobehal,zapackoval, tepleho se napil a zmrzle, ale spokojene domu se navratil . 8)

Ta fajne...no ne. :D

ptaci zimovaci_001.jpg

ptaci zimovaci_002.jpg

ptaci zimovaci_003.jpg

veka1
BzuciakCZ

#47 Příspěvek od BzuciakCZ »

olisoft píše:Poskytnes STL prosim ta? :)

Dám to na PrusaPrinters i s nějakým stručným návodem.

Pro nedočkavce přikládám i sem. Kdybyste ty lyže někdo vyrobili, rád uvidím fotky a zážitky z lyžování.

Tiskne se na půlky a slepí vteřiňákem. Malé dírky dole měly být pro vložení kousku filamentu pro lepší lícování (nakonec jsem nepoužil), větší dírky jsou vylehčení. Přidělává se to jako normální podvozek na tu karbonovou tyčku, fixuje se stejně. Do dvou malých dírek pod úchytem přijdou dvě tyčky karbonu, nebo kousek filamentu, drží to lyže v poloze a trochu pruží.

Jsou potřeba oba soubory (jsou to půlky jedné lyže), pokud si to tedy nechcete ve sliceru zrcadlit.
lyže P.stl
(746.27 KiB) Staženo 110 x

lyže L.stl
(744.03 KiB) Staženo 98 x
Golfista

#48 Příspěvek od Golfista »

veka1 píše:Dneska jsem si na plac vzal vice kurat a termosku s hrejivou tekutinou... pobehal,zapackoval, tepleho se napil a zmrzle, ale spokojene domu se navratil . 8)

Ta fajne...no ne. :D

ptaci zimovaci_001.jpg

ptaci zimovaci_002.jpg

ptaci zimovaci_003.jpg

veka1

Tak to je velká nádhera. Já lítal v neděli i před chvíli. To běhání s házedly je šílený. Cítím se jak zmlácený, ale lítá to a to je nade všechnu bolest.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
dratek

#49 Příspěvek od dratek »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GPzJuGnwXnI[/youtube] Takto vypadá zimní odlehčení od létání v Jizerskohoském podhůří, sněhu po kolena ,mrazu pod nehty ale zahálet a čekat na jaro???to ani náhodou. Vytáhl jsem "Ivanovy" sáňky a nežli jsem přemluvil kamerku přemrzlýma rukama k činnosti tak byl i 2x náznak krátkého letu oproti předloňským pokusům které končily salty.A jelikož jsem se o vzlétnutí pokoušel i nadále tak jsem se i pěkně pobrodil sněhem pro neustále zapíchané sáně v kyprém prašanu,k zahřátí těla to ale bylo prospěšné.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Celeron »

Proč nevycvičíš čtyřnohýho pomocníka ať zapíchlý sáně donese? :lol:
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od pepinozbrna »

Drátku krásná krajina a psík si toho určitě užil :-).
To u nás už včera sníh někam odešel asi jel na dovolenou k moři :lol: :lol: :lol:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9BYycVTeRfA[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
JFV

#52 Příspěvek od JFV »

Při včerejším odpoledním poletování na zahradě nade mnou prolétla krásně seřazená letka šestnácti labutí. Ubral jsem plyn a klesl co nejvíc to šlo, abych je neplašil. Byl to nádherný pohled na nízko letící model nad, kterým majestátně proletěla labutí letka. :D
dratek

#53 Příspěvek od dratek »

Jo pánové psík aportoval už v sobotu,honil jsem ho po uježděný cestě a už při 3. okruhu přišel na to :twisted: že má běžet víc u středu :o a při otočce byl hbitější a ukousl boční směrovku a vítězoslavně mi ji donesl,jo lovecké geny se nezapřou. :x Na té louce jsem byl v neděli a za pondělí a dnešek napadlo dalších 20cm a pořád padá takže pepíno čekej nákladní vlak se sněhem od Jablonce směr Pardubice a Brno,máte tam až nechutně zeleno :lol: :lol: :lol:
prikrylm

#54 Příspěvek od prikrylm »

Dratek: "... samy řídí, samy jedou...." :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
dratek

#55 Příspěvek od dratek »

Abych pravdu řekl prikrylm ještě pořád doufám že "sami" i poletí :) :D :mrgreen: naposledy jsem zjistil že mají malinko nakroucenou výškovku a proto hned po vzletu jdou vlevo šipkou do sněhu tak vysochám novou a uvidím :P
prikrylm

#56 Příspěvek od prikrylm »

Tak u RC stačí dostatečně silný motor.
Držím palce!
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
chorche

#57 Příspěvek od chorche »

Kamarad vytiskl lyze, tak jsem tak jsem prezul a byl si o vikendu trosku zalyzovat :wink:
Obrázek

Obrázek
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
romko1

#58 Příspěvek od romko1 »

Zdravim pani,
tiez aj napriek zime a nizkym teplotam chodim troska lietat a osvecil sa mi takyto kryt na radio a teda hlavne na ruky.
Je to univerzalny kryt na radia typu Taranis...
Tiez je perfektny aj v tom, ze ked minule poletoval sneh a bol som lenivy
dat ten kryt na radio (mal som len rukavice bez koncekov na prstoch), tak som potom musel utierat a fenoval cele radio :x
Přílohy
radio_cover2.jpg
radio_cover.jpg
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
chorche

#59 Příspěvek od chorche »

Pred lety jsem poridil tento obal na vysilac a diky navratu k modelarine jsem jej konecne pouzil (po dukladnem opraseni)... Vejde se Horus X!0 vcetne originalniho pultu, haky pultu podepiraji slidu tak aby byl dostatek prostoru na ruce. Neni sice tak zateplen, ale i bez rukavic je uvnitr prijemne teplo a drobne padajici snih nevadi.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od YenyaKas »

Včera jsem si šel zalítat ráno. Byla dost mlha, tak jsem si říkal že z toho možná nic nebude. Ale nahoře na louce bylo krásně, jen trochu mlha tak do 10 m od země, nade mnou krásná modrá obloha.
louka1.jpg

louka2.jpg

Vylítal jsem jednu baterku, víc času jsem neměl. Všude jemný sníh, tak sem si řekl, že zkusím přistát trochu rychleji a uvidím, jak se Kaze krásně sklouzne po sněhu. To byl zas nápad. Plovoucí výškovka, kterou normálně drží v uctivé vzdálenosti od země spodní pevná část SOP, zafungovala jako sněžná radlice, protože spodek SOP se samozřejmě krásně zařízl do sněhu. Ve výškovce praskla uhlíková tyčka, kterou je vyztužená. Je trochu zvláštní že fakt praskl ten uhlík a ne třeba některá 3D-tištěná část, ale holt stalo se. Teď abych vyráběl novou výškovku.
kaze.jpg
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“