Zdar...
Ostrava - ranní lítání
No na to letiště do Mošnova bych se zajel podívat...tam je to asi fakt nejlepší pro malé motoráky s malým podvozkem...ale pro větroně to bude určitě lepší v té Trnávce....zase ten Mošnov je pro mě dál než zábřeh...kdyžtak do SZ napiš odkud jsi a můžem pokecat a podívat na to rozbité QB...
Zdar...
Zdar...
....RC FOREVER....
No tak jasně, v Trnávce to bude určitě lepší pro ty větroně. Taky jsem si to říkal hned na poprvé jak jsem to tam viděl. Ten Mošnov je fakt dobrej tak na ty spalováky. V tom Zábřehu to taky nebylo vůbec špatné, ale mnohem mnohem menší než Mošnov.
Sonic High Wing Enya 3,2ccm
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Q.B. 20 H2 3,5ccm MVVS 0,8KW laděný výfuk
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
souprava Hitec Optic 6 Sport
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
pmarvel píše:http://www.home.karneval.cz/0217878802/plocha.jpg
Ta plocha je na prvni pohled OK, ma to ale par drobnych much
- foto je udelane od motokar; jinak na te rovince se hodne casto prohaneji motorkari a mladi frajeri tam prohaneji svy nadupany auta aby si pred kockama kompenzovali svy kratky pera... a takovi jsou schopni ti tam klidne vjet 90tkou do te rovinky a absolutne je nezajima, ze tam litas
- na plose hnedka u motokar je docela hodne lidu, tam se vetsinou litat neda, je to spis vyjimka, kdyz tam nikdo neni
- par set metru vpravo je pristavaci draha LKMT, kousek od asfaltu maji plot... kdyz odmyslim ze bys v pripade poruchy zalitnul na drahu tak si myslim, ze bys dost tezko tahal ero zpet, ikdyby jsi spadnul hnedka za plot...
Plocha je sice nadherna, ale je hned vedle LKMT (toho bych se bal nejvice) a taky tam beha hodne lidu...
Trnavkou jsem vcera projizdel, na "asfaltovem odpocivadle" byla nejaka cisterna ze ktere tankovali neco asfaltoveho nebo co a nadelali pritom dost bordelu kolem. Ta vykosena plocha je az na druhem konci UL letiste, z asfaltky to vypada zpustle a neudrzovane
Na te plose uz sem parkat byl na motorce, ale jako divak (nehodlam si skrabat tezce vysperkovanou motorku o beton). Po pravde asi bych mel strach se na tu plochu vubec postavit, natoz tam poustet model.
Vetsina "stuntrideru" s bidou zvladne jizdu po zadnim, natoz aby poradne umeli ridit kam po zadnim vubec jedou.
Navic si pamatuju ze mistni usedlik mel neustale stiznosti kvuli hluku, resily to tam porad hluchavky a dokonce uz tam nekde je zakaz vjezdu -> radostne davaji pokuticky.
Nak
Vetsina "stuntrideru" s bidou zvladne jizdu po zadnim, natoz aby poradne umeli ridit kam po zadnim vubec jedou.
Navic si pamatuju ze mistni usedlik mel neustale stiznosti kvuli hluku, resily to tam porad hluchavky a dokonce uz tam nekde je zakaz vjezdu -> radostne davaji pokuticky.
Nak
Nikde jsm právě žadný zákaz vjezdu neviděl. Prostor je to opravdu dostatečně velký, teda mi dostačoval až až. Ano, dvě motorky tam projížděli, ale když viděli mě a éro, tak se měli dost napozoru. Žádné komplikace s letovým provozem jsem neměl. Motokáry byly dostatečně daleko a krom toho z těch motokár šel takový rámus, že jsem málem neslyšel motor letadla ve vzduchu. Můj názor je ten, že je to dobrý prostor, ale samozřejmě člověk si musí dávat pozor na vše.
V Trnávce jsem tedy byl jen na tom asfaltovém odpočívadle a máš pravdu, pěknej binec z těch cisteren tam teda byl. Škoda, nenapadlo mě se zajít podívat dál na tu travnatou plochu.
V Trnávce jsem tedy byl jen na tom asfaltovém odpočívadle a máš pravdu, pěknej binec z těch cisteren tam teda byl. Škoda, nenapadlo mě se zajít podívat dál na tu travnatou plochu.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
pmarvel píše:Žádné komplikace s letovým provozem jsem neměl
Paráda, přepošlu tvou pochvalu lidem na věž že tedy pracovali dobře a nic nezkonili...
PS: jen mě napadlo, jestli by ty komplikace nemohli mít spíš oni s tebou...
(doufám, že to rejpnutí bereš s nadhledem, sranda musí bejt)
Jasně, nic se neboj
neberu to osobně. Já si myslím, že se mnou žadný problém mít nemůžou, nebo by spíše neměli mít. Co se týče lítání lítám poměrně nízko a co se týče rušení radia, taky myslím, že tam o nic nejde a co se týče rámusu, jak jsem psal, motokáry dělají větší binec se mi zdá. Prostě mi to tam příjde dobrý.
Samozřejmě tenhle prostor nikomu nenutím
to je snad jasný, jen že tady byla debata a řešil se problém kde lítat se spalovákem a protože jsem měl také tento problém a nevěděl jsem kam s tím zajít, tak mi toto místo příjde vhodné. Jak jsem psal dříve bylo mi doporučeno jiným modelářem a já ho jen vyzkoušel. Tímto mu chci taky poděkovat za fajn tip a částečné vyřešení jednoho z problému kde létat.
Samozřejmě tenhle prostor nikomu nenutím
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
No já osobně bych se na to letiště do Mošnova zajel jen podívat...ale nelítal bych tam ze strachu o svoje zdraví když říkáte že se tam prohánějí motorkáři....( nic proti Nakadahovi ..
..) ... a taky z toho důvodu že tam na mě někdo přiletí že tam narušuju letový provoz...nadruhou stranu nevim jak to tam chodí tak jen usuzuju....Raději bych zajel do Zábřehu kde to mám blíž nebo do Trnávky nebo do Hrabové....
Zdar..
Zdar..
....RC FOREVER....
K těm plochám v okolí OV - já snad loni projezdil okolí křížem krážem jestli něco vhodneho nenajdu a našel jen tu Trnávku a Mošnov, pak klub v Polance, Hrabové, pak Porubu u JZD, nějakou dobu jsem lítal na tehdá rozestavěné dálnici směrem od JZD na Klimkovice (ještě jsem sundával ze stromu éro někomu z místních ze stromu) ale fakt bída... v podstatě pro spalováky nic moc...
Asfaltovou plochu p.Staňka jsem nicméně sám objevit nedokázal - ale zajel jsem tam minulý týden a mám spousty fotek a videa z foťáku jak to tam vypadá, je super, ale jen na elektry, baráky jsou hodně blízko. Dneska dám něco na web a tak zatím jen něco málo
foto 1
mrdnik 1
baraky 1
baraky 2
celkovy pohled
Zatím tak nějak nejuniverzálnější se mi zdá plocha klubu na Trnávce, pokud by ta parta pravidelně stříhala trávu do "golfové výšky", řekněme každý týden a trošku by plochu zvětšili, je to asi nejlepší místo v jižním okolí OV.
Asfaltovou plochu p.Staňka jsem nicméně sám objevit nedokázal - ale zajel jsem tam minulý týden a mám spousty fotek a videa z foťáku jak to tam vypadá, je super, ale jen na elektry, baráky jsou hodně blízko. Dneska dám něco na web a tak zatím jen něco málo
foto 1
mrdnik 1
baraky 1
baraky 2
celkovy pohled
Zatím tak nějak nejuniverzálnější se mi zdá plocha klubu na Trnávce, pokud by ta parta pravidelně stříhala trávu do "golfové výšky", řekněme každý týden a trošku by plochu zvětšili, je to asi nejlepší místo v jižním okolí OV.
Tak mám další plochu pro lítání. Bohužel na spalováky bych to tam neviděl, ale s elektro, nebo větroněm je to tam super. Vlastně tam chodím lítat už déle, ale díky tomu, že jsem teď řešil prostor pro spalováky, úplně jsem na to místo zapoměl.
Je to kousek od Svinova a chodívám tam buď ráno než jdu do práce, nebo večer. Ještě jsem se tam s nikým nepotkal, takže jsem tam pokaždé lítal úplně sám. Tak tady je ta mapa
Je to kousek od Svinova a chodívám tam buď ráno než jdu do práce, nebo večer. Ještě jsem se tam s nikým nepotkal, takže jsem tam pokaždé lítal úplně sám. Tak tady je ta mapa
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Velký problém jsem si uvědomil s tím místem co jsem před chvíli uváděl.
Teď si teprve uvědomuji, že jsem hodněkrát viděl létat spalováky právě tady ! a údajně se hodně léta taky tady na tomto místě
Máte někdo stejné zkušenosti s těmito místy?
Zatím to vypadá, že s moji soupravou už na toto místo více chodit nebudu. Možná někdy pokud bude 2,4GHz.
Teď si teprve uvědomuji, že jsem hodněkrát viděl létat spalováky právě tady ! a údajně se hodně léta taky tady na tomto místě
Máte někdo stejné zkušenosti s těmito místy?
Zatím to vypadá, že s moji soupravou už na toto místo více chodit nebudu. Možná někdy pokud bude 2,4GHz.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
to pmarvel:
"prave tady" - tam lita obcas parta kombat, ale je chodi tam hodne lidu pomerne blizko, navic se tam opalujou u vody.... zadna slava pro nas bych rekl
"tady na tomto miste" - to je plocha kam chodi mistni s elektrami a vetroni, kdyz jsem v OV tak tam zajdu taky, mam to z domu tak 5-10 min pesky, neni to letiste, jen kus ladem lezici louky a pristava se do vysoke travy. Obcas to nekdo pokosi tak 2x za leto.
Spalovaky ne, neda se tam startovat ze zeme.
"prave tady" - tam lita obcas parta kombat, ale je chodi tam hodne lidu pomerne blizko, navic se tam opalujou u vody.... zadna slava pro nas bych rekl
"tady na tomto miste" - to je plocha kam chodi mistni s elektrami a vetroni, kdyz jsem v OV tak tam zajdu taky, mam to z domu tak 5-10 min pesky, neni to letiste, jen kus ladem lezici louky a pristava se do vysoke travy. Obcas to nekdo pokosi tak 2x za leto.
Spalovaky ne, neda se tam startovat ze zeme.
Nevite co je zhruba v techto koncinach? (www.mapy.cz a Loc: 49°47'13.84"N, 18°10'52.237"E)
Mohlo by tam byt sice vedeni VN, ale zase je to zase daleko od baraku a dopravnich komunikaci. Treba by se dalo zkusit litat smerem na SV (asi 45 stupnu doprava nahoru, tam je to ohranicene lesem, tak nekde v tomto prostoru...)
Mohlo by tam byt sice vedeni VN, ale zase je to zase daleko od baraku a dopravnich komunikaci. Treba by se dalo zkusit litat smerem na SV (asi 45 stupnu doprava nahoru, tam je to ohranicene lesem, tak nekde v tomto prostoru...)
to pp:
tak zrovna tímto směrem 49°47'13.84"N, 18°10'52.237"E jsem nikdy namířeno neměl, ale můžu se tam někdy až pojedu kolem mrknout co by tam mohlo být.
tak zrovna tímto směrem 49°47'13.84"N, 18°10'52.237"E jsem nikdy namířeno neměl, ale můžu se tam někdy až pojedu kolem mrknout co by tam mohlo být.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Mě teď ještě docela zajímá, kde Vy to vlastně přesně chodíváte po ránu lítat v tom Přívoze u té Odry za tím mostem. Můžete mi to ještě někdo kdo tam chodí prosím podrobně popsat kudy tudy cesta vede a jak se tam dostanu ?
Dík moc.
Dík moc.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2