ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: ČEská pošta a nové podmínky doručování od 1.2.2020
Zajímalo by mne, zda už se nějak projevují změny posunuté na 1.1.2021? Máte někdo konkrétní zkušenosti?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Nějaké drobnosti (imbus šroubovák a náhradní motor) zaplaceno 18.12. a doručeno 8.1. což je zhruba doručovací doba jako za starých časů. Objednáno z Aliexpresu.
Edit: z čínského skladu.
Edit: z čínského skladu.
- Buckeye-Blitz
jio píše:Pozor! V době kdy si necháváte cokoliv posílat přes českou poštu, nepáchejte žádné zločiny! Jinak máte smolíka.
BINGO!
Zážitky z letošního roku:
1) ve schránce nalezeno oznámení o tom, že "výjimečně" nebyl učiněn pokus o doručení firemní zásilky (doporučený dopis) - důvod proč, neuveden, schránka je 15 metrů od dveří firmy, tel. číslo na pobočku pošty pro požádání o opakované doručení nefunkční...
2) firemní zásilka nedoručena - adresát neznámý, ačkoliv na dané adrese sídlí adresát 20 let...doručovatel se ani neobtěžoval zatelefonovat a kontaktovat adresáta - hodil to rovnou na poštu... dohodnout si telefonicky opakované doručení - nemožné, telefon na poště nikdo nebere...
Česká pošta, to je podnik na zrušení.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
VB pošta bude na podobnej úrovni ako tie naše. O dva dni som nestihol Brexit a teraz mám z toho clo + DPH.
PS Praha 120 sa sťahuje, tak predpokladám zvýšenú rýchlosť odbavení v týchto dňoch
PS Praha 120 sa sťahuje, tak predpokladám zvýšenú rýchlosť odbavení v týchto dňoch
Buckeye-Blitz píše:1) ve schránce nalezeno oznámení o tom, že "výjimečně" nebyl učiněn pokus o doručení firemní zásilky (doporučený dopis) - důvod proč, neuveden, schránka je 15 metrů od dveří firmy, tel. číslo na pobočku pošty pro požádání o opakované doručení nefunkční...
Pokud nebyl učiněn pokus o doručení, je úplně jedno jak je zvonek/firma/cokoli daleko od schránky. To oznámení mnohde roznáší někdo jiný než ten, kdo měl danou věc doručovat.
O opakované doručení bych zkusil požádat přes web, tam to není závislé na tom, jestli se někdo uráčí zvedat telefon.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
Dnes byla ráno na ČT (8:38 +-) reportáž o nové pošte v Šterboholách. Prostory s parkováním hezké, ale to, že to stojí osobně 103 Kč + DPH místo 200 Kč v zastoupení už nezmínili

Kdo to tam má blízko, jistě je to pro něj zajímavá informace. Pro nás ostatní, kteří bychom si museli brát den dovolené a projet hromadu litrů, jde o kosmetický detail.
Na té tiskové konferenci mě zaujalo, že o původním baráku z roku 1979 mluvili, jako kdyby pamatoval ještě dinosaury. Přitom jsou napříč republikou pošty v domech mnohem starších a leckde to podle toho vypadá.
Na té tiskové konferenci mě zaujalo, že o původním baráku z roku 1979 mluvili, jako kdyby pamatoval ještě dinosaury. Přitom jsou napříč republikou pošty v domech mnohem starších a leckde to podle toho vypadá.
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
Fenius píše:Dnes byla ráno na ČT (8:38 +-) reportáž o nové pošte v Šterboholách. Prostory s parkováním hezké, ale to, že to stojí osobně 103 Kč + DPH místo 200 Kč v zastoupení už nezmínili![]()
Od 1.7.2021 se bude proclívat vše mimo EU a tak se připravují.
Sem zvědavej jak na to proclívání zareagují aliexpres a bangggood. Koupit si pytlík tranzistorů LEDek nebo podobné drobotiny za 20Kč včetně pošty bylo tuze fajn, že sem čekal měsíc sem zvyk.
Koupit to u nás za dvacku taky skoro de ale rámcově stovku za poštovné je ranec!!! Za to bych měl z číny balíků (pytlíků) pět.
Jestli mě po změně pytlík prkotin proclí (to clo dph či co bude v haléřích) ale pošta si vezme za proclení 200Kč tak sem s pytlíčky skončil.
Ale já doufám že aliexpres a banggood se usídlí někde v EU a proclí zboží ještě u nich aby se nemuselo dávat poště pokaždé 200Kč za proclení.
Myslím že už na tom pracují léta a sklady tu mají dávno, jen se víc rozhoupat. Cena asi poporoste o daň a poštovný bude asi dražší než z číny (divnej to paradox).
Jediné pozitivum bude že balíky z EU budou rychlejší.
Koupit to u nás za dvacku taky skoro de ale rámcově stovku za poštovné je ranec!!! Za to bych měl z číny balíků (pytlíků) pět.
Jestli mě po změně pytlík prkotin proclí (to clo dph či co bude v haléřích) ale pošta si vezme za proclení 200Kč tak sem s pytlíčky skončil.
Ale já doufám že aliexpres a banggood se usídlí někde v EU a proclí zboží ještě u nich aby se nemuselo dávat poště pokaždé 200Kč za proclení.
Myslím že už na tom pracují léta a sklady tu mají dávno, jen se víc rozhoupat. Cena asi poporoste o daň a poštovný bude asi dražší než z číny (divnej to paradox).
Jediné pozitivum bude že balíky z EU budou rychlejší.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
S Aliexpresem pošta uzavřela nějakou smlouvu a tahají to sem snad přes Holandsko.
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
ano, balíčky z Holandska doručuje. A nejen ty. Škoda pro poštu, že když si balík vyzvednu a tím pádem v počítači na poště je zásilka doručená, druhý den mám už v podstatě zbytečně ve schránce doručenku. Kterou tam musel někdo dát, ztráta času.
ladous píše:S Aliexpresem pošta uzavřela nějakou smlouvu a tahají to sem snad přes Holandsko.
Jako že se nebude řešit clo a půjde to bez proclení a DPH přímo z Holandského EU skladu?
Stejně jako EU shiping banggood, nebo PostNL z Aliexpresu?
ladous píše:S Aliexpresem pošta uzavřela nějakou smlouvu a tahají to sem snad přes Holandsko.
Posílají to přes PostNL, která má pobočky v Číně.
Clo a DPH z třetích zemích bude platit po celé EU a tak je možné, že se bude platit clo a DPH v první zemi, kde zboží vstoupí do EU.
kraro píše:Od 1.7.2021 se bude proclívat vše mimo EU a tak se připravují.
Kde bylo psáno, že to posunuli na 1.7.2021 ? Původně to přece mělo být 1.1.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
kde to je napsané nevím, ale už jsem to četl několikrát i na jiných než modelářských webech