Identifikace starého házedla

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Identifikace starého házedla

#16 Příspěvek od veka1 »

Skusil bych prosmejdit album, venovane malym kluzakum kat A1,A2

https://veka1.rajce.idnes.cz/

Zopar informaci je i tu: http://www.vekamodel.cz/category/dilna/

veka1
JardaRůžička

#17 Příspěvek od JardaRůžička »

Kuba78 : Při pohledu na detail zlomeného křídla mám dojem, že tam máš potahový materiál (Mikelanta?) vlákny ve směru letu.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kuba78 »

JardaRůžička píše:Kuba78 : Při pohledu na detail zlomeného křídla mám dojem, že tam máš potahový materiál (Mikelanta?) vlákny ve směru letu.

ano, to mam. viz dalsi foto.

Veka - tvoje fotoalba mam samozrejme prosmejdeny, ale nenasel jsem co by to bylo. bud sedi plus minus trup ale ma to jiny kridla nebo obracene. Je fakt mozny, ze je to custom uprava neceho, pak by si mozna Karel vzpomnel az se potkame. Ostatne, pokud si vzpominam, tak upravy jsme delali, dodneska tam v kulne vedle tohoto lezi gino s kridlama s usima misto do V jak byl original.
Kazdopadne, jednou na to prijdu a ona i ta faze hledani a objevovani s sebou nese takove ty prijemne nostalgicke pocity.
Přílohy
stare_hazedlo_6.png
stare_hazedlo_5.png
veka1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od veka1 »

Ze, to je stavba konkretniho clovicka ( bez nutnosti kopirovat cizi konstrukci ) si myslim od pocatku.

Odkaz jsem dal, protoze na nem visi tabulka ( prehled) co uvadel Petr Budai a tak nejak i pro vseobecne info . At lidi tusi
o cem tocite. :)

veka1
Asja

#20 Příspěvek od Asja »

... podle fota to vypadá, že žebra v řídle budou z dýhy, je to tak?
littlebull

#21 Příspěvek od littlebull »

Jsou to žebra z dýhy vava, dělaná Vítem Mastihubou, distribuovaná Svazarmem, nebo předáním na soutěži. Byl k tomu i původní plánek. A3 poněkud létala, A1 moc ne, použitý profil byl nevhodný. Psal se rok 1982 +-
Mám za to, že je to i originální hlavice. Tedy, abych to upřesnil. šlo sehnat pouze žebra v bloku navlečené na "špejli", nebo stavebnici z "tuzemského" materiálu, nebo spíš ne z balsy, která prostě v těch letech prakticky nebyla.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

Kuba78 píše:toto cislo modelare bohuzel nevlastnim, tak pokud by mel nekdo scan teto casti, rad se podivam, dekuji.

https://rcbookcase.com/details.php?publication_id=990
Steve

#23 Příspěvek od Steve »

Připadá mi to jako Kumul od Z.Rašky. A1.
Nebo A3 Kumulek.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kuba78 »

tak po nejake dobe vyreseni, po konzultaci s puvodnim vedoucim krouzku - zakladem je asi opravdu Andulka2 nebo tomu podobna stavebnice jak pise littlebull, ke ktere jsou jina zebra a jinak zbrousena hlavice trupu. ale jestli to bylo vyuziti stavebnice nebo staveno jen podle planu, tahle informace jiz upadla v zapomneni. Presny nazev a presny planek tedy zustane asi zahadou..
Jediny co vim presneji, ze to bylo staveno nekdy zkraje 90tych let po revoluci a matne si vybavuji, ze to nijak extra dobre neletelo :-)
Odpovědět

Zpět na „Volný let“