dudaj píše:...
Na ty svoje staré 6000 ujedu 20 km v hodně náročném terénu ....
Opravdu? Nemělo to být 16000?
dudaj píše:...
Na ty svoje staré 6000 ujedu 20 km v hodně náročném terénu ....
jyrry píše:Opravdu? Nemělo to být 16000?
jyrry píše:Opravdu? Nemělo to být 16000?
jyrry píše:Hm, na 36V olovo ujedu 8km a dobíjím 9Ah... něco mám špatně.
A jo, kolo. Já se vezu v podstatě na skutru.
pepin píše:... z číny mohu koupit lion bike baterii třeba 10Ah za necelé dva tisíce..
jyrry píše:Mám na cestě 80 článků 18650, budu z toho bastlit 10s8p a i když tu celou kapacitu nevyužiju moc často, budu baterky hejčkat max. 4A na článek.
pepin píše:... mohu se zeptat, na kolik kč tě přišlo těch 80čl ?...
jyrry píše:
s poštou 186 EUR.
Zapojím si je do dvou sad 5s8p abych je mohl nabíjet modelářskými ládovačkami co tu mám (umí do 6s). Budou bez BMS.
jyrry píše: 2A na 4p sadu neni zrovna moc.
pepin píše:
není to tak jednoznačný, pokud mu nevadí vyšší váha a cenově nebyl zásadní rozdíl mezi jeho a tvoji baterkou, pokud by on nabijel po každém výletě pouze na 80 procent a nevybijel baterii tolik, jako ty, určitě by měl ve výsledku větší počet použitelných cyklu, určitě by si regulátor vystačil s menším proudovým zatížením než více vybitá baterie a pokud má tu vícekapacitní baterii složenou z většího počtu XP článku, bude taková baterie fungovat i když už budou články staré a vyměklé.
dudaj píše:
U koloběžky hmotnost nevadí. U HORSKÉHO kola už ano.
Pokud budu jezdit hodně a pravidelně, baterka vydrží ve slušné kondici víc jak 8 let.
Mám obavy, že to nedá spousta jinejch věcí na kole, protože to je 40 000 Km
jyrry píše:No jo, to je úplně jiná situace, jiný přístup a využití, než předpokládám já.