Taky mě to napadlo, podle Googlu je "včil" v obou jazycích.prikrylm píše:Jo, jako "včil"!
Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Kolegové mohl bych poprosit o radu? Mám 2 přijímače R168, ale trochu s nimi zápasím. Jeden jsem flashnul na LBT Eu v2, druhý originál. Ten flashnutý mi nejde s TX16S spárovat (předtím to šlo), druhý jde. Zkoušel jsem zvolit módy D16 a LBT Eu, ani v jednom to nejde. Jen mi svítí červené a zelené světlo. Druhý neflashnutý přijímač se spáruje, ale zase mi nejde telemetrie, ačkoli jsem vybral telemetry on. Nebo teda vlastně částečně to jde, problikává mi hodnota RSSI a TQLY, ale jen na zlomky vteřiny. Rxbatt mi to nedává vůbec. Senzor mi to najde, ale žádná hodnota. Neporadí mi prosím někdo s obojím? Předem díky moc.
Edit: v TX16S mám aktuální verze Opentx i multimodulu.
Edit: v TX16S mám aktuální verze Opentx i multimodulu.
Nadšený začátečník.
TX16S + FS-i6 (záloha) + pěnolety
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ten original ( neflashnuty ) by mal ist sparovat v mode MULTI FrSky D16 ( ak si ho kupoval na BG, alebo inde u Cinana. ).
Ten flashnuty musis sparovat ako MULTI FrSkyX2 D16 LBT(EU).
A este: ako daleko mas od seba TX a RX? Ked su moc blizko - pod jeden meter - tak sa prijimac moze pripajat - odpajat.
A este: ako daleko mas od seba TX a RX? Ked su moc blizko - pod jeden meter - tak sa prijimac moze pripajat - odpajat.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Kde je teraz najlepšie kúpiť Rx R168? Na BG je nedostupný. Zdá sa, že zdražil.
FrSky Tandem X20
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Kde je teraz najlepšie kúpiť Rx R168? Na BG je nedostupný. Zdá sa, že zdražil.
No, je nedostupný, lebo bol v akcii za 10€, tak ich ľudia kupovali na kýble...
ddano007 píše:Ten original ( neflashnuty ) by mal ist sparovat v mode MULTI FrSky D16 ( ak si ho kupoval na BG, alebo inde u Cinana. ).
Díky - nevěděl jsem o tom X2. Spárováno bez problémů.
Problém s telemetrií ale trvá - i když odejdu pár metrů, tak je to pořád stejné. Zajímavé je, že mi přesně to samé dělají oba přijímače - ten flashnutý i ten s originálním softwarem. Viz video (omluvte kvalitu záznamu a to, že to je na výšku - nemám tu čím to upravit):
[youtu_be]https://youtu.be/2Fourm-AZcU[/youtu_be]
Nemůže to souviset s tím, že model byl původně na jiném protokolu (Flysky AFHDS 2a)? Jen jsem přebindoval, smazal senzory v kartě telemetrie, dal "objevit" nové a pak upravil widgety. RSSI a kvalita signálu mi tam aspoň problikává, ale to napětí baterie mi to třeba vůbec neukazuje (baterie je samozřejmě připojená na kolík "Batt"). Zkusím udělat nový model a nabindovat to znovu, předtím mě to bohužel nenapadlo. Nebo někoho napadá něco jiného? Díky
Nadšený začátečník.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
No, na tom videu toho moc nevidím, o 90 stupňov hlavu otočiť neviem
Takto: nepočujem, že by Ti rádio hlásilo telemetria odpojená - telemetria pripojená.
Takže usudzujem, že spojenie je dobré.
Pozri si logické spínače a špeciálne funkcie, či si tam neresetuješ telemetriu - raz som to tiež riešil, keď som model len tak skopíroval a potom som sa čudoval, prečo mi to blbne. To vieš, starší páni...
Takto: nepočujem, že by Ti rádio hlásilo telemetria odpojená - telemetria pripojená.
Pozri si logické spínače a špeciálne funkcie, či si tam neresetuješ telemetriu - raz som to tiež riešil, keď som model len tak skopíroval a potom som sa čudoval, prečo mi to blbne. To vieš, starší páni...
ddano007 píše:No, na tom videu toho moc nevidím, o 90 stupňov hlavu otočiť neviem![]()
Díky! Já bych řekl že takhle se k tomu dostaneme...
Edit: Samozřejmě to byl logický spínač, vyřešeno. Ještě jednou díky moc.
Nadšený začátečník.
Moje první zkušenosti z provozu - dva přijímače, jeden ve cvičném větroni Beta 1400, druhý v RCEV 100 palcovce, oba v provozu s HORUS 10 a sw LBT pro X8R. V obou případech sice bez výpadků, ale velmi často se hlásí slabý rf signál, což není nic příjemného. Nejhorší je to u modelu na zemi, to se hlášení objevuje už při vzdálenosti kolem 100m od modelu
. Nastavení úrovně nevím, ale je stejné jako u originálních přijímačů, takže na lítání kolem hlavy s houboletem OK, telemetrický analogový vstup taky fajn, ale citlivost bída a na té bohužel záleží.... zase byly za 10USD ...
S jednou R168 FCC mám už pár hodin nalétáno v E-RES, rádio TX16S. Dál než 300m jsem asi nebyl, kvalita signálu bez zaškobrtnutí. Antény jsou přitom dost nevhodně nataženy vedle sebe a končí v uhlíkové ocasní trubce. Další budu teď dávat do Funcuba NG, tam už mám antény poctivě rozházené co dovolil trup, čili cca 80°. No a dva mám plonkové v šuplíku. Spíš mě zarazil rapidní nárůst ceny, kupoval jsem je u stejného číňana na Ali, cca 230-240Kč/ks, teď zdražil na 360Kč/ks a spolu s ním i ostatní. Asi bude platit ddanova verze o akci a následném vymetení skladů. Že já blbec jich nevzal víc.
Zdravím,
chci se zeptat, jestli můžu použít přijímače Radiomaster R88, R86C a R84 s vysílačem Frsky Taranis Plus?
chci se zeptat, jestli můžu použít přijímače Radiomaster R88, R86C a R84 s vysílačem Frsky Taranis Plus?
Starší Taranis, protokol ACCST D8 umí. Nový Taranis s ACCESS, už tento protokol nezná.Janek2 píše:Zdravím,
ellet píše:
Starší Taranis, protokol ACCST D8 umí. Nový Taranis s ACCESS, už tento protokol nezná.
Tak to si některý z těch přijímačů můžu koupit. Mám ACCST.
Prosím Tě a párují se ty přijímače tak, jak přijímač X8R?
Starší Taranis, protokol ACCST D8 umí. Nový Taranis s ACCESS, už tento protokol nezná.
Tak to si některý z těch přijímačů můžu koupit. Mám ACCST.
Prosím Tě a párují se ty přijímače tak, jak přijímač X8R?
Já ty přijímače nemám, ale bude to podobný. Já mám jen R168 a ten šel stejně jako X8R. Hlavně si ověř, jestli můžeš při párování vybrat D8.
ellet píše:
Já ty přijímače nemám, ale bude to podobný. Já mám jen R168 a ten šel stejně jako X8R. Hlavně si ověř, jestli můžeš při párování vybrat D8.
Tak to asi nepůjde. Mód D16 a LR12.
Tak to asi nepůjde. Mód D16 a LR12.