Bodové sváření páskových vývodů

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
MPml

Re: Bodové sváření páskových vývodů

#16 Příspěvek od MPml »

jyrry píše:No, já dělám jen svářecího technologa, od cca 1988. Co ale nadělám :-D

myslím, že to je marný.
Jinak u nás bodovačka je, žádný dělaný bastl (dělají se na ní nějakých 20 let svíčky a hlavy a další věci) - takže nějaká :D praxe tedy asi možná je a když jsem na konci loňskýho roku potřeboval spáchat bodovaný pack do pragotronů, tak jsem byl xxxxxxx ještě dva dny potom.
No nic - obvykle čím má kdo větší zkušenosti, tím pak bývá vůči technologií pokornější a má i menší sebevědomí.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Celeron »

I ve Fulgur Battmanu, kde na dílně nedělají nic jinýho, než od rána do večera bodování baterek do zakázkových bloků se občas nezadaří. Už jsem našel pár bodnutí, kde jedna z dvojce bodování na čepičce nebo dýnku 18650 nebyla dobrá. Pokud to pospíchalo, zapájel jsem, pokud ne, vrátil do reklamace. Bloky mám vždy více článků paralelně a asi jedinnej způsob je baterku zatížit a kouknout na ní infrakamerou. Špatný bodování se projeví zvýšením teploty bodnutí. Ale je to dost nejistý, špatným spojem teče menší proud než dobře bodnutejma paralelníma článkama. Musí se baterka zatěžovat delší dobu aby se to projevilo na teplotě celýho článku, blbě bodovanej je chladnější. Naštěstí mám bloky v prizmátkách s mezerama, takže teplota jednotlivých článků změřit jde. Taky je problém čím zatížit třeba 11P aby skrz každej článek teklo aspoň 8-10A.
bida
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bida »

jyrry píše:No, já dělám jen svářecího technologa, od cca 1988. Co ale nadělám :-D

ale stale nechápeš jak jsem to myslel,na to je ti svářecí technolog jaksi k....
Golfista

#19 Příspěvek od Golfista »

A co pásky a druh použitého materiálu, nebo povrchové úpravy? Jak je to se svářením, třeba měděného plechu?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jyrry »

bida píše:ale stale nechápeš jak jsem to myslel,na to je ti svářecí technolog jaksi k....

Jasně, vím o tom hovno. Chápu. Nech mne tápat v nevědomosti.
jyrry.webnode.cz
MPml

#21 Příspěvek od MPml »

Golfista píše:A co pásky a druh použitého materiálu, nebo povrchové úpravy? Jak je to se svářením, třeba měděného plechu?

jako myslíš na bodovce - tj. odporově?
Když použiješ na elektrody diametrálně vodivější materiál, než je měď a když u svařované mědi dokážeš aby nevedla teplo, tak to půjde docela dobře :)
Chvilku vážně - myslím, že na vznik dostatečných problémů úplně stačí i běžné svařované materiály - v tomto případě nikl, nebo niklovaná nizkouhlíková ocel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jyrry »

Odporově jde svářet i hliník - tak svařujeme od cca 80. let oběžné kolo dmychadla spalovacího vzduchu v legendárním topení X7-1M "bufík" (tenhle lidový název to dostalo neoprávněně, po jeho předchůdci DESSA, kde fakt bufík byl - ohřívací nádoba na jídlo). Dřív se to oběžné kolo nýtovalo (jazýčky), pak bylo nýtování nahrazeno právě bodovými sváry.
X7.jpg

Tohle topení vyrábíme od roku 1979 do dneška (po malé modernizaci řídící elektroniky).
http://branomarket.brano.eu/cz/e-shop/t ... 02109.html
jyrry.webnode.cz
Golfista

#23 Příspěvek od Golfista »

Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Celeron »

Ježíš, to je 3,14čovina. Každej kdo o bodování něco ví, tak taky ví, že na kvalitní bodovanej spoj je potřeba určitej tlak, případně časovej průběh tlaku ve spoji. To se jaksi dvěma klepajícíma se hnátama zaručuje dost těžko.
lukant

#25 Příspěvek od lukant »

Je to dobrá bodovačka

https://youtu.be/pXd5Il9gvI0
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Celeron »

Jistě, tak přeji mnoho úspěšných pádů. Kámoš z letiště zrovna minulý týden boural na upadlej spoj propojky na LiIon 18650-ce.
MPml

#27 Příspěvek od MPml »

lukant píše:Je to dobrá bodovačka

https://youtu.be/pXd5Il9gvI0

Více jisker, více pruhů, více Addidas! :mrgreen: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“