Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Půjde. Do rádia nahrej OpenTX přes Companion tak, že nezaškrtneš verzi EU. Povolí se tak D8.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Zrovna jsem ten obrázek udělal... 
Pro Janek2: Musíš potom ale znovu nahrát do vysílače OpenTX.
Pro Janek2: Musíš potom ale znovu nahrát do vysílače OpenTX.
Tak jo. Dík kluci za vaše rady.
Tak se to nedaří. Přeinstaloval jsem to na poslední verzi 2.3.7 a mám tam: Mód - XJT D16 LR12. Víc nic. Zafajfkované jsem v tabulce nechal pouze Lua. Tak jak to ofotil prikrylm.
Jo a mimochodem dělám to na Taranisu QX7. Ale to by mělo být jedno, jestli je to Taranis plus X9D, nebo QX7. Do X9D se nechci vrtat.
Jo a mimochodem dělám to na Taranisu QX7. Ale to by mělo být jedno, jestli je to Taranis plus X9D, nebo QX7. Do X9D se nechci vrtat.
Tak, přišel jsem na jednu věc. Mám externí modul JP4in1-SE. Je to ten bez toho "točítka vzadu". A zjistil jsem, že po té přeinstalaci se mě při zaplém tom externím modulu objevilo toto: Mód XJT D16 D8 LR12. A Kanály CH1-8. Takže bych si některý z těch výše uvedených přijímačů mohl zakoupit?
Jen malá poznámka. Při té přeinstalaci jsem měl ten externí modul z vysílače vydělaný.
Jen malá poznámka. Při té přeinstalaci jsem měl ten externí modul z vysílače vydělaný.
Janek2 píše:Tak se to nedaří. Přeinstaloval jsem to na poslední verzi 2.3.7 a mám tam: Mód - XJT D16 LR12. Víc nic. Zafajfkované jsem v tabulce nechal pouze Lua. Tak jak to ofotil prikrylm.
Je to QX7 nebo QX7Access?Mám taky dotaz.Když bude v R168 Accst V2 funguje pak ten Rx s protokolem D8 nebo to v tom firmware už není?
blembondo píše: Je to QX7 nebo QX7Access?
V takovém stručném manuálu, který je anglicky(já anglicky neumím) je napsáno toto: FrSky 2,4GHz ACCST Taranis Q X7.
Je to vysílač koupený hned, jak vyšel jako novinka. A koupil jsem jej u E-Motots.
Takže je to "první série Q X7".
V takovém stručném manuálu, který je anglicky(já anglicky neumím) je napsáno toto: FrSky 2,4GHz ACCST Taranis Q X7.
Je to vysílač koupený hned, jak vyšel jako novinka. A koupil jsem jej u E-Motots.
Takže je to "první série Q X7".
...jak je tam LR12, tak je to starší model...
Nepřítomnost D8 je podivná a jsem si téměř jistý, že máš v rádiu stále eu verzi. Jestli je to X9D+ nebo Q X7 je jedno. Chování, z pohledu výběru protokolů, je stejné.
Zkontroluj systémové menu 7/7 (tam je verze OpenTX) a tam vyber [firmware options]. Vsadím botky, že v options je volba eu (viz obrázek).
Pokud máš multiprotokol modul, tak se na D8 z interního modulu vykašli. Externí modul, na rozdíl od modulu interního, na D8 umožňuje "model match", tedy (pokud mám správně nastaveno a rádio mě k tomu nutí) nemůžu ovládat model špatným nastavením pro model jiný.
Nepřítomnost D8 je podivná a jsem si téměř jistý, že máš v rádiu stále eu verzi. Jestli je to X9D+ nebo Q X7 je jedno. Chování, z pohledu výběru protokolů, je stejné.
Zkontroluj systémové menu 7/7 (tam je verze OpenTX) a tam vyber [firmware options]. Vsadím botky, že v options je volba eu (viz obrázek).
Pokud máš multiprotokol modul, tak se na D8 z interního modulu vykašli. Externí modul, na rozdíl od modulu interního, na D8 umožňuje "model match", tedy (pokud mám správně nastaveno a rádio mě k tomu nutí) nemůžu ovládat model špatným nastavením pro model jiný.
- Přílohy
-
- tato testovaná verze je EU, a nedá se u interního modulu použít D8
- screen-2021-02-21-142000.png (1.13 KiB) Zobrazeno 1223 x
-
- stránka sys menu s verzí, dole je tlačítko [firmware options]
- screen-2021-02-21-141956.png (762 bajtů) Zobrazeno 1223 x
blembondo píše:Když bude v R168 Accst V2 funguje pak ten Rx s protokolem D8 nebo to v tom firmware už není?
Když jsem se dozvěděl že X8R uměl i D8, tak to bylo už 2 verze FW po té, co už uměl jen D16. Orig R168 nemám, ale nový FW z X8R, který jsem do R168 dal, D8 neumí.
Pro prikrylm:
máš pravdu, s externím modulem je na7/7 toto:
FIRMWARE OPTIONS
bluetooth, crossfire,
ghost, eu, afhds3,
multimodule, lua, luac
a s vyjmutým multimodulem je tam toto:
FW
pentx-X7
WERS: 2.3.11-otx(4328055e)
DATE: 2021-01-08 16:21-11
EEPR: 219
(Firmware options)
Takže já dám na ten externí multimodul a koupím si dva přijímače R88. Protože nevím jak to udělat jen se samotným vysílačem.
Pozn. nevím, jak se tam dostal ten smajlík.
máš pravdu, s externím modulem je na7/7 toto:
FIRMWARE OPTIONS
bluetooth, crossfire,
ghost, eu, afhds3,
multimodule, lua, luac
a s vyjmutým multimodulem je tam toto:
FW
(Firmware options)
Takže já dám na ten externí multimodul a koupím si dva přijímače R88. Protože nevím jak to udělat jen se samotným vysílačem.
Pozn. nevím, jak se tam dostal ten smajlík.
Janek2 píše:...s externím modulem je na7/7 toto:
FIRMWARE OPTIONS...
Ne, vytažení nebo zasunutí externího modulu nemá žádný vliv na obrazovku 7/7.
Toto:
je na rádiu vidět, pokud u následující obrazovky (to je ta 7/7):FIRMWARE OPTIONS
bluetooth, crossfire,
ghost, eu, afhds3,
multimodule, lua, luac
zmáčkne právě to [Firmware options]FW : opentx-X7
(Firmware options)
Takže stále tvrdím, že ve tvém rádiu je (stále) EU verze OpenTX (ten smajlík se tam dostal přepisem kombinace dvojtečky následované písmenkem O - vrazil jsem za : mezeru)
Pokud v rádiu s EU OpenTX někde vidíš D8, je to protokol externího (multiprotokolového?) modulu, tam je D8 nezávisle na verzi OpenTX.
Takže je potřeba dávat pozor na to, kde protokol nastavuji, jestli pro interní nebo externí modul. Není to stejné.
Tak, že se do něj nahraje OpenTX, které nemá zaškrtnuté EU. Tzn pustit Companion, vybrat vysílačku, do které bude OpenTX potřeba, nezaškrtnout EU, případně zaškrtnout to, co chci, stáhnout a někam na PC uložit. Tento (a ne jiný) OpenTX pak nahrát do rádia. Co vím, tak to jde 3-mi způsoby. 1. Přes Companion do vypnutého rádia, 2. Přes Companion do zapnutého rádia, 3. přes SD kartu (skoro) bez PC.Janek2 píše:Protože nevím jak to udělat jen se samotným vysílačem.
Zítra se s tím ještě pohraju. Pokazit není co.
Tak zatím dík za rady.
Tak zatím dík za rady.
Tak jsem to znovu zkusil podle Janka Urbánka jak to popisuje v "Companion I. díl - instalace a nastavení. Tak jsem to dělal i včera a zase nic.
Samozřejmě jsem si stáhl Open TX 2.3.11 a to jsem tam nahrál při vypnutém rádiu. Já už prostě nevím.
A zafajfkoval jsem jen to Lua. Dělám to podle návodu na dvou počítačích. Na jednom sleduju, jak se to dělá a na druhém to instaluju. Ovšem ta verze D8 zase nic. Tak opravdu už nevím. Taranis QX7 je ACCST.
Samozřejmě jsem si stáhl Open TX 2.3.11 a to jsem tam nahrál při vypnutém rádiu. Já už prostě nevím.
A zafajfkoval jsem jen to Lua. Dělám to podle návodu na dvou počítačích. Na jednom sleduju, jak se to dělá a na druhém to instaluju. Ovšem ta verze D8 zase nic. Tak opravdu už nevím. Taranis QX7 je ACCST.
Vem stažený otx.bin (ujisti se, že je to ten správný nonEU), zkrať jeho název na +-8znaků (8 bez přípony - příliš dlouhé názvy jsou z OpenTX "neviditené") a nahrej ten bin na SD kartu do adresáře FIRMWARE. Rádio s touto SD kartou zapnit v sys režimu (trimy k sobě a zapnout), z menu vyber "write firmware" a z poskytnutých možností vyber soubor, který jsi na SD v předchozím kroku nahrál. Tuším chce dlouhý stisk enteru. Proběhne žížala a mělo by být hotovo. Zkontroluj pak zase verzi OTX a dej vědět, jak to dopadlo.
Držím palce.
Držím palce.
Pro prikrylm:
Moc Ti děkuju za Tvou snahu mě pomoct, ale ten návod co jsi mě teď poslal, tak tomu já nerozumím. Já su na tyto věci blbí. Nevím třeba co je otx.bin, nebo nonEU. A hned to další mě taky nic neříká. Tak se nezlob. Dík za pochopení.
Jo ještě dodatek: podle Rimra v těch jeho videjích si nastavím všechno. Proto jsem si tyto soupravy taky koupil. Tam pěkně vidím na displej. Ale samostatně mě to nejde.
Moc Ti děkuju za Tvou snahu mě pomoct, ale ten návod co jsi mě teď poslal, tak tomu já nerozumím. Já su na tyto věci blbí. Nevím třeba co je otx.bin, nebo nonEU. A hned to další mě taky nic neříká. Tak se nezlob. Dík za pochopení.
Jo ještě dodatek: podle Rimra v těch jeho videjích si nastavím všechno. Proto jsem si tyto soupravy taky koupil. Tam pěkně vidím na displej. Ale samostatně mě to nejde.