Ale.....
pokud bych ho později prodal, nebo daroval, asi by mne hanba fackovala, když do něj dá nový majitel svůj přijímač, nastavení "vše v nule" a éro bude po oživení naježené jako vzteklý kocour.
TomasC píše:jak se deformuje výchylka kormidla, když je různý směr otáčení serva a kormidla.
YenyaKas píše:...Vlastně bych mohl i použít šikmé namontování serva samotného, jak někdo výše doporučoval, ale zase to by bylo opticky škaredé...
YenyaKas píše:
[/b][/color]Jak nastavujete délku táhla ovládané plochy? Vysílačku včetně subtrimů do neutrálu, a pak délku táhla tak, aby ovládaná plocha byla okometricky v neutrálu? Nebo naopak páku serva do kolmé polohy subtrimem? A po záletu upravujete délku táhla, anebo přenesete trimy do subtrimů?
DAF píše:A co máš za rádio? Nejsem sice příznivcem hlavního nastavování přes menu, ale pokud máš chytrou vysílačku, zkus nastavit neutrály v něm. Jinak nejspíš rada pro příště, vyzkoušej to definitivně ještě přede lepením.
Co máš za servotester. Je pro toto používám JETI box, který ukazuje "ms".msk píše:přes servo tester jsem si serva "napároval"
TomasC píše: Co máš za servotester. Je pro toto používám JETI box, který ukazuje "ms".
Případně zpětně kalibrovat servotester s radiem.
prikrylm píše:...
Není pak lepší tvořit rovnoběžníky a moci tak použít slabší/lehčí serva?
Chápu staré praktiky, že se jim "elektronické" řešení nemusí líbit, ale pokud můžu snížit mechanické namáhání byť jen třeba o 30%, mechanická diferenciace mi nedává smysl.