RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tybeos

Re: RadioMaster TX16S

#691 Příspěvek od Tybeos »

Plánuji pořízení RadioMaster TX16S, jde o moje první rádio. Má někdo vysloveně špatnou zkušenost z objednáním z Banggood? Kdybych k tomu přikoupil ještě oficiální akumulátor k tomu ovladači (RadioMaster 2S 7.4V 37Wh 5000mah Li-ion Battery) tak to stále vychází levněji než z eshopu na horejsi.cz.
Giorgo

#692 Příspěvek od Giorgo »

Tybeos píše:Plánuji pořízení RadioMaster TX16S, jde o moje první rádio. Má někdo vysloveně špatnou zkušenost z objednáním z Banggood? Kdybych k tomu přikoupil ještě oficiální akumulátor k tomu ovladači (RadioMaster 2S 7.4V 37Wh 5000mah Li-ion Battery) tak to stále vychází levněji než z eshopu na horejsi.cz.

Ja som to spravil presne tak isto, a som s tym nanajvys spokojny.
Giorgo

#693 Příspěvek od Giorgo »

Prosim vas, viete niekto poradit, ako vypnem v TX16S Yaapu lua script pre niektore modely, kde ho nepotrebujem?
EDIT: Uz som to vyriesil. Stale mi to hlasilo pri zapnuti ten script, aj ked som obrazovky so scriptom vymazal (tento model som kopiroval z ineho modelu so scriptom). Nejako to zblblo a po zapnuti radia sa tam tie obrazovky so scriptom znova objavili, ale po druhom zmazani to uz ide ok. Pre info, ak by aj niekoho ineho postihlo daco podobne...

Druha otazka: aky je rozdiel v nastaveni Radio setup - Country code (Europe, Japan, America)?
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od Ryko »

Já ho také koupil přes banggood a v pohodě,ale nedávno jsem od nich vzal nabíječku a to už v pohodě nebylo.Byla to Hota D6 pro a začal blbnout jeden kanál ,koupil jsem ji z cz skladu takže jsem jim napsal výměnu a oni to chtěli vrátit jedině do Číny jinak to prý nejde. Balík mne stal 960kc a oni mi vrátili jen cenu nabíječky. Píšu to jen proto abyste s tím počítali při případné reklamací.
prikrylm

#695 Příspěvek od prikrylm »

Giorgo píše:Druha otazka: aky je rozdiel v nastaveni Radio setup - Country code (Europe, Japan, America)?

Podle toho, co jsem našel, tak toto nastavení může mít teoreticky vliv na vysílací výkon, resp. jeho omezení (např. 100mW pro EU). Protokoly (jako druh protokolu) toto nastavení nijak neomezuje a jiný vliv mě nenapadá (ani jsem nenašel).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
mokris

#696 Příspěvek od mokris »

Tybeos píše:Plánuji pořízení RadioMaster TX16S, jde o moje první rádio. Má někdo vysloveně špatnou zkušenost z objednáním z Banggood? Kdybych k tomu přikoupil ještě oficiální akumulátor k tomu ovladači (RadioMaster 2S 7.4V 37Wh 5000mah Li-ion Battery) tak to stále vychází levněji než z eshopu na horejsi.cz.

Šel jsem stejnou cestou = Banggood. Objednáno 9.1.21, dodáno 27.1.21. Všechno OK, jenom jsem hodinu bojoval s připojením ke Companionu. Dírku na vysílači jsem použil tu správnou. Pak jsem, místo dodaného kabelu, použil jiný => problém vyřešen. Nabíjení přes ten dodaný mi funguje (přes jinou dirku).
Dodáno s OpenTX 2.3.9 => povýšeno bez problémů na 2.3.11, angl menu, povídá česky. Migrace FunCuba z Taranisu X9E proběhla v Companionu. Zatím však bez letových testů (až roztaje sníh, schovám běžky a přijde čas na létání).
Provedení se mi líbí, zatím to vypadá na hezký vztah.
Na ovládání motoru jsem z X9E zvyklý na "řechtačku". Snažil jsem se to na TX16S nastavit obdobně, ale neuspěl jsem <= "řechtá" dost málo.

#697 Příspěvek od Miro_V »

Ja som mal opacny problem - nedokazal som sa napojit s beznym (ale kvalitnym) usb kablom - ide mi to len s kablom dodanym k vysielacu :)

Mozno to ide aj s inymi kablami ale asi len s niektorymi , na com je to zavisle netusim...

P.S.: "řechtačka" - mne pomohlo otvorit vysielac a zhodit dolu a napruzit ocelovy pasik ktory sa pritlaca na to "ozubene" plastove koliesko. Potom znovu nahodit.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od juraj.jurej »

Radiomaster ohlásil ukončenie výroby modelov TX16s Standard / TX16s SE a nové zvýšenie cien od 5.3.2021.
Přílohy
cenník Tx Radiomaster.jpg
Cenník Rx Radiommaster.jpg
Cenník Rx Radiommaster.jpg (9.41 KiB) Zobrazeno 1765 x
FrSky Tandem X20
Miro_V

#699 Příspěvek od Miro_V »

No neviem ci nespravili chybu , ludia si ho kupovali prave kvoli vybornemu pomery cena/vykon , a vo vyssej cenovej kategorii je o vyssia konkurencia , zvlast ked niekomu staci Multimodul do sachty alebo ho nepotrebuje.
Ale je pravda ze aj tu mierne zvysenu cenu by som kludne dal , je to fajn radio...

TX16S MAX by sa mal robit nadalej , je to prakticky to iste...
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od Ryko »

Zdravím, chtěl bych se zeptat kdy bude provozu schopná ta dotyková obrazovka.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od juraj.jurej »

Miro_V píše:No neviem ci nespravili chybu , ludia si ho kupovali prave kvoli vybornemu pomery cena/vykon , a vo vyssej cenovej kategorii je o vyssia konkurencia , zvlast ked niekomu staci Multimodul do sachty alebo ho nepotrebuje.
Ale je pravda ze aj tu mierne zvysenu cenu by som kludne dal , je to fajn radio...

TX16S MAX by sa mal robit nadalej , je to prakticky to iste...

Tvrdia, že museli zdražiť lebo sa im zvýšili náklady výroby kvôli cenám materialu. Maržu nezvyšovali.
FrSky Tandem X20
prikrylm

#702 Příspěvek od prikrylm »

Ryko píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat kdy bude provozu schopná ta dotyková obrazovka.

šalamounská odpověď je tady: https://openrcforums.com/forum/viewtopi ... 3&p=149646
Tedy podpora dotykové obrazovky bude u OpenTX ve verzi 2.4.x a to bude, až bude hotová. :)
Jak mnozí vědí, zárodek fungování je vidět i u verzí 2.3.x na obrazovce "analog test", kde je vidět nakreslený křížek + souřadnice dotyku.
prikrylm

#703 Příspěvek od prikrylm »

Nedaří se mi interním modulem TX16S napárovat "staré" FlySky přijímače. Konkrétně FS-GR3E a FS-R9B (jiné nemám).
AFHDS 2A (FS-iA6B) napáruju normálně, takže A7105 čip nejspíš funguje správně. Zkusil jsem i update FW modulu, ale nepomáhá.

Originál vysílačka a orig modul se párují, dokonce i externí multiprotokol modul v rádiu se páruje, interní ne. Nevzpomínám si, jestli jsem je někdy pároval, takže je možné, že AFHDS mi s TX16S spárovat nešly nikdy.

Nějaký nápad, co bych měl zkusit? Rozebrat a složit? :-D

Ne, že bych tuto funkcionalitu nutně potřeboval, spíš jsem jen zvědavý proč TO nejde.
MKfly

#704 Příspěvek od MKfly »

Ahoj,
mám takový laický dotaz.
Jako první rádio (abych zjistil jestli mě to bude vůbec bavit) jsem si nakonec z důvodů "cenové politiky" koupil Flysky FS-i6 včetně jejich přijímačů a telemetrických čidel. Ale hned u druhého modelu a prvního s klapkami jsem zjisti že bych zřejmě dokázal využít více než jen tři mixy které FX-i6 umí.
A dotaz zní: Má cenu si kvůli tomu teď koupit TX16X s hally (dokud ještě jsou) a pokud ano, půjdou s ním bez problémů využít i telemetrická čidla určená pro FS-i6? A nebo nepanikařit, s tím omezením na 3mixy se zatím smířit a časem koupit třeba Radioking TX18S Hall Sensor nebo něco jiného co doba přinese.
Giorgo

#705 Příspěvek od Giorgo »

Vedeli by ste niekto poradit, na aky protokol sa s TX16S da naparovat prijimac Frsky XM+ (mam v nom teraz tento FW: XM+_ACCST_2.1.2_LBT_RSSI16)? Skusal som MULTI FrSkyX2 LBT(EU) aj FrSkyX LBT(EU), a nejde mi to ani s jednym.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“