Dva vzdálení modeláři na jednom simulátoru

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
StrycAlois

Dva vzdálení modeláři na jednom simulátoru

#1 Příspěvek od StrycAlois »

Pánové,
chtěl bych poprosit zkušenější kolegy o radu, nebo alespoň o fundovaný názor.

Modelářský simulátor AeroFly Professional DeLuxe umožňuje, aby si současně "zalétali" dva modeláři se dvěma nezávislými modely, prostřednictvím dvou připojených ovladačů.

Je možné, aby v současném Koronovém období byl jeden z nich takříkajíc "vzdálený". Tedy aby byl připojen např. pomocí TeamVieweru?

Děkuji za ochotu.
Alois
dudaj

Re: Dva vzdálení modeláři na jednom simulátoru

#2 Příspěvek od dudaj »

To určitě ne.
Každej musí mít svou koupenou licenci, nainstalovaný program a pak běžně hrát po síti.
Prostě každej si to doma spustí, na síti se pak vyhledaj a propojej ve svých programech.
StrycAlois

#3 Příspěvek od StrycAlois »

Mou snahou není nějak "ochcat" licenci - tedy jako že jednu z nich.

Dejme tomu, že jsme dva modeláři, každý má onen simulátor legálně, tedy s licencí.

Naší snahou je trénovat společné polétání. Jak to "skloubit", abychom se navzájem na simulátoru viděli a trénovali společný let dvou modelů, bez kolizí?
hrst

#4 Příspěvek od hrst »

StrycAlois píše:Mou snahou není nějak "ochcat" licenci - tedy jako že jednu z nich.

Dejme tomu, že jsme dva modeláři, každý má onen simulátor legálně, tedy s licencí.

Naší snahou je trénovat společné polétání. Jak to "skloubit", abychom se navzájem na simulátoru viděli a trénovali společný let dvou modelů, bez kolizí?

Kdyby to mohl být jinej simulátor, dle toho co jsem zkoušel, tak to vypadá že to umí napřímo Phoenix RC.
dudaj

#5 Příspěvek od dudaj »

Mám Aerofly RC 8 a jakmile to spustíš, tak je tam záložka multiplayer, a tam si to nastavíš a necháš vyhledat hostitele.
Nezkoušel jsem, ale ostatní hry hraju přes net a spojím se i s konkrétními lidmi.
Tak si to otevři a prozkoušej.
hrst

#6 Příspěvek od hrst »

StrycAlois píše:...

Tak jak jste to pořešili?
Nebo se přidáte sem?
viewtopic.php?f=12&t=89717
StrycAlois

#7 Příspěvek od StrycAlois »

hrst píše:Tak jak jste to pořešili?
Nebo se přidáte sem?
viewtopic.php?f=12&t=89717

Inu, pořešil i nepořešil.

To co píše Dudaj, tedy tlačítko Multiplayer na mé verzi AeroFly není.
Takže v tomhle směru 0 bodů.

Avšak, alespoň jsem odzkoušel dva piloty na jednom "místním" počítači. Mám (momentálně) k dispozici dva vysílače Turnigy i10 a ty jsem přes USB v mém AeroFly zprovoznil tak, že každý krásně a samotatně ovládal svůj model.
Možnosti zobrazení jsou tři: obrazovka rozdělená na horní a spodní půlku, na levou a pravou půlku, nebo jedno zobrazení, kde dominantní je 1. model.

Co se týče toho vašeho simulátoru Phoenix, měl bych několik dotazů, poněváč má stará hlava to má ráda na jednom místě, jednoduše a srozumitelně, takže mi odpusťte.
- Pochopil jsem, že simulátor - softvér je volně stažitelný, nebo si mám začít z penze odkládat po dvacetikoruně na nějakou licenci?

- Mám počítač - notebook Toshiba - asi 7 let starý a na něm Windows 7 Home Edition. Bude to na tom fungovat?

- Bude ten Phoenix fungovat na mém vysílači Turnigy i10 přes USB?

- Pokud budou dosavadní odpovědi kladné a stejně úspěšný bude i můj simulační "sparing partner" - tedy kamarád - modelář, budem si moci spolu zalítat na tom Phoenixu.

Dál se zatím ptát nebudu, protože to má smysl až to všechno na svých počítačích oba rozchodíme.

Zatím moc děkuji za zájem o můj problém a ochotu pomoct to vyřešit.
Ještě jednou dík.
hrst

#8 Příspěvek od hrst »

StrycAlois píše:Inu, pořešil i nepořešil.

To co píše Dudaj, tedy tlačítko Multiplayer na mé verzi AeroFly není.
Takže v tomhle směru 0 bodů.

Avšak, alespoň jsem odzkoušel dva piloty na jednom "místním" počítači. Mám (momentálně) k dispozici dva vysílače Turnigy i10 a ty jsem přes USB v mém AeroFly zprovoznil tak, že každý krásně a samotatně ovládal svůj model.
Možnosti zobrazení jsou tři: obrazovka rozdělená na horní a spodní půlku, na levou a pravou půlku, nebo jedno zobrazení, kde dominantní je 1. model.

Co se týče toho vašeho simulátoru Phoenix, měl bych několik dotazů, poněváč má stará hlava to má ráda na jednom místě, jednoduše a srozumitelně, takže mi odpusťte.
- Pochopil jsem, že simulátor - softvér je volně stažitelný, nebo si mám začít z penze odkládat po dvacetikoruně na nějakou licenci?
Ano je volně stažitelný a návod jak postupovat při instalaci je zde viewtopic.php?f=17&t=89173&start=15#p1505812
- Mám počítač - notebook Toshiba - asi 7 let starý a na něm Windows 7 Home Edition. Bude to na tom fungovat?
Nejspíše ano, mne to běží na ještě starším PC a wokna jsou stejný
Tady netuším, snad tady poradí jiní
- Pokud budou dosavadní odpovědi kladné a stejně úspěšný bude i můj simulační "sparing partner" - tedy kamarád - modelář, budem si moci spolu zalítat na tom Phoenixu.
Pokud by byl nějaký problém se zprovozňováním, rádí zde poradíme. :wink:
Dál se zatím ptát nebudu, protože to má smysl až to všechno na svých počítačích oba rozchodíme.

Zatím moc děkuji za zájem o můj problém a ochotu pomoct to vyřešit.
Ještě jednou dík.
StrycAlois

#9 Příspěvek od StrycAlois »

Díky.

Tak to tedy nějak zkusím. Jen při tom nesmí nastat žádný zádrhel.
S instalací, s nějakým emulátorem nebo donglem, nebo s něčím ještě horším.
prikrylm

#10 Příspěvek od prikrylm »

StrycAlois píše:...
...

Dle návodu vidím, že se FS-i10 umí "tvářit" jako HID zařízení. Dokonce píšou "game controller". Takže pokud je vysílač v PC vidět jako "herní zařízení", půjde s ním ovládat PhoenixRC. Bude potřeba "emulátor krabičky" - o tom více píše hrst - a půjdou použít kanály 1,2,3,5,6,8 - nevím proč, prostě ten "emulátor" takto funguje. Takže model v rádiu by měl umět poslat řízení do zmíněných kanálů. Jestli jsem se dobře díval do manuálu, tak by neměl být problém.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“