Ostrava - ranní lítání

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od tks »

Při cestě z města přejedeš přes most a potom je to první odbočka doleva - na polní cestu. Parkujeme hned u cesty a tak 50m stačí dojít pěšky (je tam obvykle bláto na průjezd autem).

Je to přesně tady.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
pmarvel

#152 Příspěvek od pmarvel »

Děkuji děkuji moc, odpoledne se tam zajedu podívat. Mám to 10minut autem od baráku, tak bych to tam rád vyzkoušel s mým easygliderem elektro. Nevíte ještě jak vysoká je tam tráva teď?
Jinak podle mapy to vypadá na docela velikou plochu.
Sonic High Wing Enya 3,2ccm
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Q.B. 20 H2 3,5ccm MVVS 0,8KW laděný výfuk
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
souprava Hitec Optic 6 Sport
tks
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od tks »

Je tam slušná plocha trávy a potom začíná obilí až do nevidím...
Byl jsem tam v pondělí a tráva měla tak 15cm (?), ale roste tam i nějaký náhodný plevel a to působí trochu problém při přistání (stačí brnknout o nějakou větvičku křídlem a je to...).
Ale dá se to v pohodě, na EG určitě naprosto vyhovující plocha.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
pmarvel

#154 Příspěvek od pmarvel »

Ještě se chci zeptat, budete tam někdo dnes kolem 17:00 ? to pojedu zrovna z práce. Jinak lítat jsem chtěl jít kolem 18:30 právě za ten most poprvé a nebo na jedno místo v Hrabové kde to taky není špatné. TADY TO JE. Přidal by se někdo, nebo že bych se přidal já.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
pmarvel

#155 Příspěvek od pmarvel »

To je paráda, pokud tam je taková tráva jak říkaš, tak to je dostačující. Hlavně ať tam nejsou takové ty tvrdé stébla co lehce poškodí křídlo. No nic, potom bych musel přistávat do ruky :wink:
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Snek
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Snek »

pmarvel píše:Ještě se chci zeptat, budete tam někdo dnes kolem 17:00 ? to pojedu zrovna z práce. Jinak lítat jsem chtěl jít kolem 18:30 právě za ten most poprvé a nebo na jedno místo v Hrabové kde to taky není špatné. TADY TO JE. Přidal by se někdo, nebo že bych se přidal já.

Bacha tvoje misto pokud koukam na mapy.cz je cca 1km od hrabovskeho letiste, brano z pohledu pilota RCV2/F3J, takze muzes zpusobit horke chvile. Jen muj vysilac/prijmac ma overenej dosah na zemi 1,5km !!!

Co ti brani stavit se za predsedou MK Paskov a optat se zda te vezmou do klubu? Rocni poplatek za pouzivani plochy je vic nez simbbolickej.
pmarvel

#157 Příspěvek od pmarvel »

to Snek:

které letiště máš přesně na mysli, je to tady TOTO?
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Snek
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Snek »

pmarvel píše:to Snek:

které letiště máš přesně na mysli, je to tady TOTO?

Ano to je ono. bezne se lita s vetroni nad domy smerem k loukam kde jsi chtel litat, pokud se nepletu. Minimalne pri soutezich RCV2 poradanych na tom letiasti a kolegove tam chodivaj obcas trenovat s F3J.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Snek »

Kurna ja jsem ale stastnej ze jsem presel na WiFi :) I ten nejobycejnejsi ASSAN mi ted dava pri cteni, kde se "chce" litat, vic jistoty nez kvalitni 35Mhz prijmac za x nasobek ceny :)

Navic to na hrabovskem letisti v jednom miste kope do prijmacu (tvrdi kolega co tam lita) a podezrivaji "wifi link", ja jsem si toho ale s wifi nijak nevsiml.
pmarvel

#160 Příspěvek od pmarvel »

to Snek:

no nebrání mi v tom nic, dokonce bych poplatek zaplatil velice rád za tak perfektní místo a to bez řečí. Zdá se mi, že je tam čím dál více lidí, ale to by zase až tak nevadilo jako to, že se většina co jsem tam potkal neřídili zásadními pravidly i když ony pravidla jsou vyvěšeny hned při vsupu na letiště. Nevím, ale například mi vůbec neděla dobře když vidím jak lidi poletují kde se jim zachce včetně prostoru nad diváky, auty, krávami atd. Zdá se mi že je vyhrazený letový prostor nebaví. Je to veliká škoda si myslím a měli bychom být asi více ohleduplní. To je můj názor. Možná mám smůlu a narazil jsem na tento problém jen já.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Snek
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Snek »

pmarvel píše:to Snek:

no nebrání mi v tom nic, dokonce bych poplatek zaplatil velice rád za tak perfektní místo a to bez řečí. Zdá se mi, že je tam čím dál více lidí, ale to by zase až tak nevadilo jako to, že se většina co jsem tam potkal neřídili zásadními pravidly i když ony pravidla jsou vyvěšeny hned při vsupu na letiště. Nevím, ale například mi vůbec neděla dobře když vidím jak lidi poletují kde se jim zachce včetně prostoru nad diváky, auty, krávami atd. Zdá se mi že je vyhrazený letový prostor nebaví. Je to veliká škoda si myslím a měli bychom být asi více ohleduplní. To je můj názor. Možná mám smůlu a narazil jsem na tento problém jen já.

S vetronem si taky litam nad rekou, kravami i auty, pri hledani termiky ve vysce nevidim problem. Pokud bych tam lital s akrobatem, tak to jo.

Jinak se tam dodrzuje co je vyveseno a pokud tam jsem 3-4 tak kolicek nevesime, to je fakt. Modelari co jsem tam parkrat potkal ohledupni jsou.

Jedine co mne vadilo u dvou modelaru bylo predhaneni kdo projede rychleji streku autem a na konci se obrati na rucni brzdu. Zrovna jsem vtech mistech mel deti 3 a7 let, a krve by se ve mne hruzou nedorezal.

Takze doporucuji nebrat deti sebou na letiste do hrabove a pokud ano, privazat je na plochu at neutecou nedej boze na cestu se zakazem vezdu kde je znacka 20km/hod nebo nejaka podobna :(
pmarvel

#162 Příspěvek od pmarvel »

Jo tak to máš pravdu, pokud líta někdo s větroněm a hledá termiku je dost vysoko a v tom případě to ještě chápu, ale ja měl na mysli takové nízké přelety nad hlavou kolem 5-10m. To absolutně nechápu. A s těmi dětmi to máš pravdu. Souhlasím. Opatrnosti není nikdy nazbyt.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
pmarvel

#163 Příspěvek od pmarvel »

Jednou jsem tam dokonce viděl jak někdo prásknul s elektro modelem čenichovku asi tak 2m od toho mostku kde parkuji auta a ten model prásknul asi tak 3m od jednoho modeláře co tam seděl na rozkládací židličce v prostoru kde se vůbec létat nemá.
To je blbý, že mám takovou smůlu a vetšinou co tam jedu, tak natrefím na takové kaskadéry :(
Moc se mi to tam líbí a jak říkam, rád se přidám a zaplatím potřebný poplatek, ale chtěl bych se tam cítit trošku bezpečně.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Snek
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Snek »

pmarvel píše:Jednou jsem tam dokonce viděl jak někdo prásknul s elektro modelem čenichovku asi tak 2m od toho mostku kde parkuji auta a ten model prásknul asi tak 3m od jednoho modeláře co tam seděl na rozkládací židličce v prostoru kde se vůbec létat nemá.
To je blbý, že mám takovou smůlu a vetšinou co tam jedu, tak natrefím na takové kaskadéry :(
Moc se mi to tam líbí a jak říkam, rád se přidám a zaplatím potřebný poplatek, ale chtěl bych se tam cítit trošku bezpečně.

Vse je to o lidech, nikdo neni svatej, kazdej ma svoje. Ja tento tyden tam prasknul taky cenichovku, ale dost daleko a ve spravnem smeru :) Nemam ten model v ruce a podle toho se taky ridim.
pmarvel

#165 Příspěvek od pmarvel »

Ano máš pravdu, všechno je to v lidech. Snad tam budu potkávat takové fajn lidi jako jsi ty, kteří jsou právě ohleduplní a znají své možnosti a přizpůsobí tomu i svůj let.. :wink: jen aby takových bylo více. Je to pravda, prásknout s letadlem může i sebelepší pilot, ale je potřeba preventívně lítat tam kde riziko při náhlém pádu nezpůsobí poškození cizího majetku nedejbože ublížení na zdraví. Obzvláště když jsem viděl, že evidentně ten modelář nemá model právě v rukou a ještě k tomu se pouští do takovýchto letových prostor, raději jsem se schoval :roll: a vyplatilo se, o chvili později byl na zemi.
Dvouplošník Safír 3,2ccm
Noname RCV2
Easy Glider elektro
Skylady II
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“