jyrry píše:No, ten měřáček co mám musím pokaždé tlačítkem vynulovat, jinak pořád přičítá a pamatuje si to. Ale nevím jestli se pak někdy vynuluje, nenechal jsem ho jet dál. Proud by měl umět do 10A, bočník má v sobě (kus tlustýho drátu).
Ten s tím bočníkem je to samé, mám ho tu v šuplíku taky, jen má rozsah měření proudu navýšený tím externím bočníkem.
Tiskne mi syn, když ho přemluvím tak to i vymodeluje

mě něco tisknul kámoš modelář, ale nechci ho otravovat s kdejakou hovadinou, když si to neumím ani vymodelovat a vím i prd, jak to nakreslit---potřeboval jsem profilované podložky mezi rám koloběžky a lože baterie.výsledek tím 3D tiskem naprosto luxusní, dílenským nářadím né, že by to trvalo déle, vubec bych to nebyl takto schopný vyrobit.
tady ty panelové měřáky se nulují tuším po 99,9Ah, to by bylo už vcelku v poho, ale to prodrátování mě odrazuje---já bych potřeboval tu variantu 50A
plán je zatím takový, že dokud budou něco dávat po návratu z vyjíždky od odpoledne do večera soláry, dobijel bych ty cyklobaterie co to pujde---čím víc mi klesne napětí na autobateriích, tím víc mi dává solár---a teprve večer a přez noc bych ten nabijecí proud snížil.
zvažoval jsem i variantu mít ty cyklobaterie dvojmo a druhý den dobijet baterky v podstatě jen ze soláru z minulého dne, ale asi bych nebyl uplně v poho při vědomí, že se mi v autě dobijejí nehlídané baterky zatím co si já někde drandím na koloběžce a druhá věc--100A autobaterka mi přijde na necelé 3K, zatím co tři další cyklobaterky přez 6k a navíc autobaterka je podle mého co do bezpečnosti přecijenom na tom lépe, než cyklobaterie poskládané z babilion článku a dáli buh, neblbnoucí elektronikou BMS.
ty měřáky by mi měli jen plus mínus ukázat, že pokud si večer nenatáhnu v kempu prodlužku 220V, těžko budu někoho nahánět aby mě připojil ve 4 ráno, až mi začne řvát alarm .
Bez soláru jsem v tom měl jasno--věděl jsem kolik ty baterie dají, ted vím ale prd kolik ty soláry reálně dobijou a také bych chtěl zjistit, jestli to má vubec smysl je případně naklápět a ještě častěji pak hold absolvovat exkurze kolemjdoucích obytného osobního auta.
ještě si tak trochu lámu hlavu ohledně ventilátoru těch mojich nových výkonnějších měniču napětí 12/220V, zvažuji, jestli tady na to udělat vlákno a poradit se s někým chytřejším, než jsem já, jen se trochu bojím, že když mi někdo poradí něco jiného, než co chci slyšet, stejně si to udělám po svém a opět se poučím až když to mé po svém zase dopadne blbě