RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
Mně po týdnu používání přestal hrát repráček, upadl drátek. Vzhledem k tomu že záruka u Hořejšího padá už při upgrade firmware tak jsem to neřešil, rádio jsem rozdělal a drátek jsem připájel. A protože mi blbnul roler tak jsem ho taky celej přepájel a umyl od pasty která tam zůstala z výroby a nejspíš dělala svod.
Rádio se nabíjí std nabíječkou, tzn 5V. Ze std USB, když se zapojí na horní konektor leze taky 5V, v případě USB3 tuším až 0,7A(?). Jak by mohlo připojení nabíječky do horního konektoru poškodit vysílač? Jde to vůbec aspoň teoreticky?Hořejší píše:USB sokl na horní straně, vedle antény, je určen pro připojení k počítači. Pro nabíjení baterie je určen sokl na spodní straně. Záměna může vést k neopravitelému poškození vysílače, které není kryto zárukou.
Nevíte proč by mělo přehrání FW zrušit záruku? Asi se jen nechce "zdržovat" přehráváním FW. Nebo tam mělo být, že HW je OK, ale oprava FW nebude zdarma? Formulace je možná jen nešťastná.Hořejší píše:TX16S se dodává s instalovaným programovým vybavením, které je v době výroby nejlepší a nejstabilnější.
Pokud nemáte dostatek znalostí v problematice, do update firmware se nepouštějte. Při nesprávném postupu by mohlo dojít ke kolapsu systému nebo k chaotické funkci vysílače.
Změna soft- a firmware uživatelem ruší záruku !
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak se musím asi s TX16S neradostně rozloučit – jak jsem psal, že skápla komunikace s PC (nové kabely, nový USB konektor - nepomohly), tak jsem dnes zjistil další chybu – obzvlášť vážnou – tlačítko MDL se chová stejně jako SYS – to znamená že nejde zapnout editace modelu – obě zapínají „sys menu.“- takže se s pokorou musím vrátit k TGY 9XR PRO. Neumí někdo udělat zázrak -jak vrátit tlačítku MDL tu správnou funkci?.
JASSoft píše:Tak se musím asi s TX16S neradostně rozloučit ...
Reklamovat? Pohrozit šroubovákem a pájku nepomáhá?
JASSoft píše:Neumí někdo udělat zázrak -jak vrátit tlačítku MDL tu správnou funkci?
Awandalor?
JASSoft píše:Tak se musím asi s TX16S neradostně rozloučit – jak jsem psal, že skápla komunikace s PC (nové kabely, nový USB konektor - nepomohly), tak jsem dnes zjistil další chybu – obzvlášť vážnou – tlačítko MDL se chová stejně jako SYS – to znamená že nejde zapnout editace modelu – obě zapínají „sys menu.“- takže se s pokorou musím vrátit k TGY 9XR PRO. Neumí někdo udělat zázrak -jak vrátit tlačítku MDL tu správnou funkci?.
On se ještě rozlišuje krátký a dlouhý stisk.Když jdeš do Mdl držíš to stlačené nebo jen ťukneš?Jinak bež do Sys Hardware a sjeď dolů na Debug pak vpravo Keys...potvrď rollerem a objeví se Switches Test.Mačkej tlačítka,přepínače,trimy které potřebuješ.Když bude fungovat objeví se číslo 1...když ne zůstane 0.
To vše bylo uděláno - ať zmáčknu kterékoliv tlačítko (MDL/SYS) tak v monitoru naskočí obě dvě jedničky (jako by ty tlačítka byla zapojena paralelně)
JASSoft píše:To vše bylo uděláno - ať zmáčknu kterékoliv tlačítko (MDL/SYS) tak v monitoru naskočí obě dvě jedničky (jako by ty tlačítka byla zapojena paralelně)
Koupil jsi u nás tak opravdu reklamace.Tohle bude někde na desce.
Zdarec piloti,
tak jsem upgradoval na OTX 2.3.11, včetně obsahu SD karty a zapsal na rádio uložené modely z verze 2.3.9. Potud stále vše OK. Potom jsem ještě chtěl nahrát na kartu obrázky modelů z minulé verze karty, ale udělal jsem to na kartu přímo. Od té doby rádio hlásí, že nemá kontakt s vloženou SD kartou, ani po připojení přes kabel není vidět. Rádio tím pádem nejede. Zkusil jsem i jinou kartu.
Neměli byste někdo nějaký tip, jak na to?
Díky Petr
tak jsem upgradoval na OTX 2.3.11, včetně obsahu SD karty a zapsal na rádio uložené modely z verze 2.3.9. Potud stále vše OK. Potom jsem ještě chtěl nahrát na kartu obrázky modelů z minulé verze karty, ale udělal jsem to na kartu přímo. Od té doby rádio hlásí, že nemá kontakt s vloženou SD kartou, ani po připojení přes kabel není vidět. Rádio tím pádem nejede. Zkusil jsem i jinou kartu.
Díky Petr
Trochu míň mi svítila druhá "packa" z 6-ti polohového přepínače. Pak jsem jednou vrkal s rollerem, LED zablikala a teď svítí normálně...
Nemohla by v rádiu občas "kroužit" nějaká ta kulička cínu dělat výše zmíněné problémy? -- SYS + MDL se tiskne spolu, nefunguje SD, "přizkratovaná LED",...
Zkusím/zkuste rozebrat, prohlédnout, možná pokvedlat konektory, vytáhnout a zastrčit ploché kabely (jestli tam nějaké jsou)...
Nemohla by v rádiu občas "kroužit" nějaká ta kulička cínu dělat výše zmíněné problémy? -- SYS + MDL se tiskne spolu, nefunguje SD, "přizkratovaná LED",...
Zkusím/zkuste rozebrat, prohlédnout, možná pokvedlat konektory, vytáhnout a zastrčit ploché kabely (jestli tam nějaké jsou)...
petrzbrna píše:Zdarec piloti,
Díky Petr
Niektore verzie vyzaduju novy obsah karty. Takze:
1. V PC vyzalohovat obsah z karty a kartu vymazat ci preformatovat (pripadne odlozit bez vymazu a pouzit inu kartu)
2. Stiahnut novy obsah karty od vyrobcu OpenTX , verzie ktoru si tam nahral (ak nie je tak na najblizsiu starsiu)
3. Naformatovat kartu najlepsie v radiu
4. Kartu vybrat a nahrat na nu novy - stiahnuty obsah
5. Vlozit do radia a malo by to byt OK
Mozne problemy :
- Caste su problemy s kablami , niektore radiu nedetekuje spravne a karta z PC nie je vidno. Najlepsie byvaju tie kratucke originalne ale nie vzdy.
- Radio ma 2 USB porty , na data funguje len ten vrchny. To kazdy vie ale aj tak sa casto pomyli a skusa ten spodny.
- Dolezite je aby verzia firmwaru a karty spolu pasovali , okrem firmwaru je mozne prepalit aj soft (verziu) vysielacieho modulu.
Ak ti radio nejde ani spustit , mozno bude nutne najprv prepalit software cez Bootloader. Presny postup ti skor napise niekto iny , ja som to robil len raz . Skus poprosit napr. Prikrylm , je urcite sikovnejsi nez ja
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Děkuji za rady,
ale všechny popsane body jsem udělal. Problém je, že jak v menu rádia, tak i přes propojení přes kabel SD karta úplně zmizela. Sice při připojení kabelu to vyzve k přeformátování SD karty, ale to nějak nejde provést. Jedině když ji vytáhnu z rádia a dám do noťasu, tak lze formátovat. Ale ani to nemá po opětovném vrácení do rádia efekt, karta zůstává nedetekovaná. Zkoušel jsem i jinou kartu, ale nepomohlo.
ale všechny popsane body jsem udělal. Problém je, že jak v menu rádia, tak i přes propojení přes kabel SD karta úplně zmizela. Sice při připojení kabelu to vyzve k přeformátování SD karty, ale to nějak nejde provést. Jedině když ji vytáhnu z rádia a dám do noťasu, tak lze formátovat. Ale ani to nemá po opětovném vrácení do rádia efekt, karta zůstává nedetekovaná. Zkoušel jsem i jinou kartu, ale nepomohlo.
petrzbrna píše:Děkuji za rady,
Skusal si formatovat kartu cez menu radia ?
petrzbrna píše:Děkuji za rady,
ale všechny popsane body jsem udělal. ...
Naozaj si skusal znovu prepalit software cez bootloader ? To je programcek priamo v radiu ktory to dokaze... bez pouzitia PC.
Ale ak ti vysielacka ide tak to asi netreba, staci Companion a PC
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Skusal si formatovat kartu cez menu radia ?
V menu rádia se SD karta vůbec neukáže, nabídne to jen "přejmenovat", a po entru to spadne do nouzového režimu
Naozaj si skusal znovu prepalit software cez bootloader ? To je programcek priamo v radiu ktory to dokaze... bez pouzitia PC.
Ale ak ti vysielacka ide tak to asi netreba, staci Companion a PC[/quote]
Ano, zkoušel jsem znovu zapsat firmware, použil jsem Zadig 2.4, STM32 bootlader a Companion. Přesto SD karta stále není vidět...
V menu rádia se SD karta vůbec neukáže, nabídne to jen "přejmenovat", a po entru to spadne do nouzového režimu
Ale ak ti vysielacka ide tak to asi netreba, staci Companion a PC[/quote]
Ano, zkoušel jsem znovu zapsat firmware, použil jsem Zadig 2.4, STM32 bootlader a Companion. Přesto SD karta stále není vidět...
A jukout dovnitř, jestli se někde něco neuklepalo jsi zkoušel?
"Propípat" jestli drátky na SD fungují, případně změřit aspoň napájení SD...
Pokud jsi vytahoval SD, nedostal se do konektoru nějaký "bordel"?
Při troše zlé vůle bych se na rádio mohl podívat. Když, tak jen pokrčím rameny. A při nejhorším mainboard stojí +-$65.
"Propípat" jestli drátky na SD fungují, případně změřit aspoň napájení SD...
Pokud jsi vytahoval SD, nedostal se do konektoru nějaký "bordel"?
Při troše zlé vůle bych se na rádio mohl podívat. Když, tak jen pokrčím rameny. A při nejhorším mainboard stojí +-$65.
Naposledy upravil(a) prikrylm dne stř 28.04.2021 21:16, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem znovu zkusil nahrát firmware do rádia, proběhlo to, ale v podrobnostech to napsalo:
File downloaded successfully
No valid DFU suffix signature
Warning: File has no DFU suffix
Edit - tak podle návodu ty dva poslední řádky jsou správně.
Nicméně jsem vyzkoušel stáhnout firmware i ze stránek RadioMasteru, ale ani to nepomohlo.
Po zapnutí TX to napíše: STORAGE WARNING Bad radio data, Press any key
Výsledek pořád stejný
File downloaded successfully
No valid DFU suffix signature
Warning: File has no DFU suffix
Edit - tak podle návodu ty dva poslední řádky jsou správně.
Nicméně jsem vyzkoušel stáhnout firmware i ze stránek RadioMasteru, ale ani to nepomohlo.
Po zapnutí TX to napíše: STORAGE WARNING Bad radio data, Press any key
Výsledek pořád stejný