Presnost Varia zavisi hlavne na samotnom senzore (ci uz externom cidle alebo zabudovanom v prijimaci).
Porovnavat presnosti senzorov roznych znaciek je dost tazke , osobne som ziadne solidne recenzie nevidel , ale obcas niektori vyrobcovia presnost udavaju - ale ide skor o presnost spracovania a vystupu senzoru , nie o celkovu presnost merania vysky ci rychlosti stupania/klesania.
Napr. Frsky ma varia presnejsie aj menej presne (za nizsiu cenu). Ten presnejsi mam vyskusany s Frsky Horus X12 aj so spominanym Radiomastrom , na bezne lietanie som ziadny problem nezaznamenal.
Ale aj ked ti senzor ukazuje vysku s presnostou napr. na 0.1m tak presnost merania vysky na 0.1m urcite nebude -
vplyv ma na to napr. zmena tlaku vzduchu ci zohrievania senzoru - co sa snazia vyrobcovia kompenzovat samotnym zapojenim ale nie je to na 100%.
Vo vseobecnosti - skoro kazdy vysielac s telemetriou (ale nie kazdy) dokaze zvukovo signalizovat zmenu vysky (rychlost stupania/klesania) - a zobrazit hodnoty na displeji dokaze asi kazdy telemetricky vysielac- samozrejme v kombinacii s telemetrickym prijimacom a pripadne s externym variom, ak ho neobsahuje prijimac.
Poradit znacku vysielaca, pripadne konkretny model je dost tazky , kazdy ti asi poradi tu "svoju" znacku. Ja by som ti napr.poradil ten spominany Radiomaster Tx16s hall v kombinacii s Frsky vario prijimacom (na protokole ACCST - Radiomaster sa s novsim ACCESS bez harwarovych hackov nespoji) ktore su specialne urcene do vetronov , Radiomaster aj kvoli jeho univerzalnosti.
Ale je to rada cisto osobna a existuju desiatky ci stovky inych moznosti a znaciek...Rozhodnut sa budes musiet sam podla svojich preferencii.
Odporucam si prestudovat temy tu na fore (Obsah fóra » Elektronika » Vysílače » Výběr vysílače) , ziskas prehlad a rozne pohlady na problematiku "vyberu a moznosti", mas to citanie na par vecerov ale stoji to za to

Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....