Tak jsem se konečně dostal k osazení RX, nicméně se to neobešlo bez komplikací. Po zprovoznění začala pocukávat serva umístěná v trupu (VOP a SOP) kolem neutrálu cca 3 mm na každou stranu (cyklování). Serva v křídlech byla v klidu. Stejně se chovala i po připojení externí přijímačové baterie = BEC za to nemohl. Bezradnost jsem vyřešil konzulatací s panem Urbánkem a na jeho radu vypnul telemetrii. Rušení ustalo a byl klid.
Ale telemetrii chci mít v provozu, takže jsem začal "honit duchy"

.
Prvním krokem bylo zabalení demontovaných serv do alobalu a zkouška mimo letadlo. Rušení zmizelo, takže jsem zakoupil samolepicí CU folii, alobal odstranil a serva olepil ze spodní části až po jejich patky a část přívodního kablíku. Vše jsem namontoval zpět a spokojenost = bez rušení, serva naprosto v klidu.
Bohužel po připojení serv křidélek a upevnění křídel k trupu se rušení pro změnu přeneslo i na tato vzdálená serva

.
Začalo další kolo duchařiny. Serva jsem z křídel naštěstí demontovat nemusel a po mnohých pokusech pomohlo až zabalení obou prodlužovaček pro tato serva (asi v jejich polovině = 5 cm). Kablíky jsem prostě přiložil k sobě a omotal úzkou Cu páskou v délce cca 2 cm.
Teď se zdá být vše konečně v klidu a čekám na záletové počasí.