Vystřelovací letadlo

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Vystřelovací letadlo

#46 Příspěvek od zdzd »

dominikjenej9 píše:jde vidět že jsi pražák :lol:

To jakože nemá pravdu?
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od kaplik »

"synku", napisu na tohle tema podruhe a asi naposledy :)

To co ti tu napsal DAF i dalsi s tim se, ale naprosto ztotoznuji... Co me hlava nebere, jak skaces od jednoho modelu ke druhemu, navic v ruznych vlaknech, jak se Ti to hodi...
Mimo jine ze me taky bude od srpna "prazak" a nevidim v tom zadny problem :wink:

UJASNI SI ASPON V RAMCI SVYCH "ZNALOSTI" CO A JAK, mimo kolegove jako veka, DAF i ostatni ti tu dali mraky podkladu a rad, tak zacni studovat :!:

Mas mou podporu, ale prestan blbnout!
DAF
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od DAF »

Hmmm, skvělý postřeh. Poprvé ve všech debatách, které zde vedeš :lol:. Jen tak dál! 6 let vedu kroužek, tím neříkám, že vím všechno, ale par kluků - absolutních začátečníků, kroužkem prošlo. Začínali házedly, většinou od kolegy Hiesböka, a ti nejvytrvalejší už staví třetí RC model. V tvém věku jsem už stavěl modely podle plánu z prkna, ne ze stavebnic (stavebnice se tehdy vyřezávaly, žádný rozsyp hotových dílů). Létal jsem účka a začínal s radiáky. Žádné rady z internetu jsem neměl (možná budeš překvapen, ale byly doby, kdy internet neexistoval), do kroužku jsem nechodil, všechno jsem se učil sám, něco i metodou pokus omyl, něco vyčteno z tehdy jediného modelářského časopisu Modelář.
Hitec Aurora 9X
Petr Budai

#49 Příspěvek od Petr Budai »

DAFe,
zapoměl jsi, že velikost hromádky výsledných třísek je důležitá. Hromádka RD třísek bude větší, než hromádka z vystřelovadla. Vzhledem k tomu, že pracuji v Praze, tam se počítám mezi pražáky z 1/3-tiny.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od DAF »

...a že by z QB 20 těch třísek bylo docela víc než dost :lol: ! Chtěl bych být v tu chvíli muška jenom zlatá. Ale mladý pán má svůj rozum.
Hitec Aurora 9X
Petr Budai

#51 Příspěvek od Petr Budai »

DAFe,
nenapadlo Tě občas, že si některý z našich zkušených kolegů z nás dělá srandu a založí si nový profil a ptá se na začátečnické otázky a směje se nám, jak se snažíme?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od DAF »

Také mám občas ten pocit. Ač mě život neustále přesvědčuje o opaku, stejně se stále chovám podle "presumtio boni viri" - předpoklad řádného občana. Ovšem, pokud by to byla pravda, tímto svým přístupem může dosáhnout i toho, že se zde objeví skutečný neznalý, ale zapálený, začátečník a nikdo, v podezření na fakeprofil, na to neodpoví.
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jyrry »

Hle, symbióza - vystřelovací a k tomu RC model :mrgreen:
F-16.jpg

už nevím, koho jsem tenkrát přemluvil aby držel gumu... :lol:
Ale jeho větší následovník F-18 (foto nemám) potřeboval ku startu opředenou gumou 7mm dva nebojácné magory nebo 2 židle a 2 stanové kolíky :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od DAF »

Podle značek a typu vozidel a přiloženého rádia soudím, že ta fotka je opravdu, ale opravdu hóóódně stará. Pokud ta auta neshnila, jsou už v kategorii veteránů a rádio uz nejspíš nesplňuje podmínky pro provoz. Ale model je pěkný, ten by se uchytil i dnes.
Hitec Aurora 9X
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jyrry »

Jo, to je hoodně dávno :-)
Ona ta zmíněná větší F-18 aktuálně visí pod stropem naší klubovny, to je taky už nějaký ten rok nazpátek co jsme tím zahajovali Model Air Show Rakovník...
Kuurwaaa, to to ale letí...
jyrry.webnode.cz
HONZIK 22

#56 Příspěvek od HONZIK 22 »

DAF píše:...a že by z QB 20 těch třísek bylo docela víc než dost :lol: ! Chtěl bych být v tu chvíli muška jenom zlatá. Ale mladý pán má svůj rozum.

Cim driv ho rozbije tim lip pro nej. Chybama se clovek uci.
Ale stavbu si osvojit na nem muze i s dokupem komponent.
Ja jsem v jeho veku taky zacal stavet,, Orchidej,, libivou. Ale bylo to takove,, kujva,, zihadlo, ze jsem to hned rozbil. Kridla mi na gumicuku zatleskala. No a od te doby, uz vim. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne pát 11.06.2021 17:57, celkem upraveno 1 x.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od DAF »

Jsou lidé, kteří to ví a pak jsou lidé, kteří to vědět nechtějí a stávají se průkopníky slepých uliček. Ano, zkušenosti jsou nepřenositelné, ale i tak mohou být odrazovým můstkem pro vnímavé. Snad každý z nás si v mládí naběhl, když se pustil do stavby něčeho, co bylo v danou chvíli nad jeho síly. Hrdina zalezl do nory a myslí si něco o temnotách análního otvoru. Jsem zvědav, zda se časem pochlubí, ovšem opravdu svou prací, ne "cizím peřím".
Hitec Aurora 9X
dominikjenej9

#58 Příspěvek od dominikjenej9 »

[quote="DAF"] DAF si myslí něco o temnotách análního otvoru, jen aby tam vyhodil ten odpad co za jeho dobu vytvořil :!:
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od kaplik »

dominikjenej9 píše:

Kamo byt Tebou tak brzdim, DAFovi nejen modelarsky nesahas ani po ten analni otvor, takze opatrne :P
hrábě

#60 Příspěvek od hrábě »

Jestli jsem tě pochopil správně, tak chceš něco bazlovýho, a to za každou cenu, chceš aby to mělo odolnost bublinek a chceš si to vyrobit sám doma. V tomto případě si fakt najdi někoho, kdo by ti s tim pomohl, a ví co dělá, a nebo si pořiď nějaký bubliny, jestli chceš RC tak něco jako beta nebo bixler či jiný bratranec, a nebo pokud chceš házet, tak toto: https://www.mall.cz/rc-modely/foxglider ... 0019549777
foxyglidery mám, a dá se s tim dost vyblbnout, i za betou na provázku jsem to zkoušel tahat :-D
Odpovědět

Zpět na „Volný let“