laminovaný potah samokřídla (polyš, epp)

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JuraS.

Re: laminovaný potah samokřídla (polyš, epp)

#46 Příspěvek od JuraS. »

Díky už jsem to pochopil a přečetl pár odkazů..pro mě v panelákovým bytě se 3 mi ženskými nic co bych mohl udělat..takže polepení skleněnkou a nebo laminace pomocí folie s žehličkou a foliií z práce je moje jediné východisko...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od RiMr »

JuraS. píše:Díky už jsem to pochopil a přečetl pár odkazů..pro mě v panelákovým bytě se 3 mi ženskými nic co bych mohl udělat..takže polepení skleněnkou a nebo laminace pomocí folie s žehličkou a foliií z práce je moje jediné východisko...

To jsme na tom stejně. Já k těm ženským mám ještě tři kočky a papouška. Veškerá moje modelařina se odehrává v pokoji 3x4m. Ve zvlášť vyjímečných příípadech, kdy potřebuju přístup z obou stran ke stolu, mám povolený časově omezený a draze zaplacený přístup na jídelní stůl... :D
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od pad »

Přátelé, mě taky zabralo dost času abych se vymanil z možnosti modelařit jen v ložnici a výjimečně v kuchyni :) Ale podařilo se.
bitovod

#49 Příspěvek od bitovod »

RiMr píše:Kucííííí!!!
Jak bych to jenom......
Tak schválně, co si vyberu? :D

Já si tipuju, že si vybereš možnost A, ale s tím rozdílem, že si vezmeš TŘI dny volna, protože k tomu ještě budeš dělat "step-by-step" video :) Nebo se mám dát poddat?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od RiMr »

No po pravdě řečeno nějaký fotonávod bude, možná i to video... Na potisk Modelspanu a jeho lepení, už to dělám zase trochu jinak... Ale je to v pořadí... :D
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od pad »

Tak tady je to přímo od zdroje. Nejnázornější video jak samotné laminace tak vlastně celé stavby samokřídla Zephyr v podání Trappyho. Laminace je někde po 20. minutě.

http://vimeo.com/23049807
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jen se k tomuto postupu zeptám: Mám obarvenou Betu tempmerami smíchanými s latexem, když to nastříkám tou 3M90 a poté na to přiložím a nažehlím folii, bude držet? :) docela se na to těším.
firerush

#53 Příspěvek od firerush »

čau lidi, mohu mít jeden laický dotaz? :( - hledal jsem na rcmanii i rcgroups, ale ne uplně úspěšně, respektive, co vše užíváte pro laminování s žehličkou? Docela mne to oslovilo, normál laminování s epo mi dělá bubliny :( ....

Případně kde se dá koupit potřebná folie v roli - jaká tloušťka?
Žehličku seženu v tady v RC obchůdku... na jakou teplotu? Vážně 250C?

Dále bych rád věděl, jak je po zatavení folie do epo předmět pevný :) - zdali jako normál olaminování "jakošutr"...

Pěkně děkuji.
beginner99

#54 Příspěvek od beginner99 »

Ahojte , řeším nějakou možnou povrchovku na epp , je reálné použít šlehaný tmel a na to ještě tuto fólii ? díky
pad
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od pad »

Podle mě je použití tmelu pod potah laminovací folií zbytečné, jen práce navíc. Ta folie zajistí slušný povrch sama o sobě. Také je otázka proč používáš epp když chceš parádní povrch?
kombat na kopci i s motory :-)
beginner99

#56 Příspěvek od beginner99 »

Protože všechny rozsypy , které jsem chtěl , jsou vyprodané :) Tak hold zas to epp a šrotím nad nejjednodušším způsobem dobré povrchovky , pak ještě nevím , jestli to mám nabarvit pod fólií nebo na ni normálně lihovýma barvama na plast , přijde mi že na fólii budou ty barvy mnohem jasnější hezčí :D:D
Maco33

#57 Příspěvek od Maco33 »

Ahoj particko, tak jak to vypada s laminovacima foliema? Nasli jste nekdo neco kloudneho? Treba kdo by prodal jen par metru?
Dik za info.
M.
leve89

#58 Příspěvek od leve89 »

Nemáte někdo zkušenosti jak to drží na balse? Rád bych takto zpevnil směrovku u malého f3k. Hlavně jak je s přehyby a oblé hrany? Pořizovat chci folii cca 38 mikronu.
Mám zkušenost jen s obyč izoletou, která, když se zažehlí, tak drží a přesahy se dají téměř rozžehlit do ztracena.
Nebo je lepší použít snad klasickou potahovou folii?
pad
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pad »

Ber to tak, že tyhle folie jsou takový tvrdší průhledný film s tenkou vrstvou lepidla, které se aktivuje teplem. Rozhodně nepočítej s tím, že by se ten film dal nějak vytáhnout přes oblé hrany jako třeba běžná nažehlovací folie. Lepší než třeba na odtokovce folii ohýbat na druhou stranu je nechat jak shora tak zespoda přesah sežehlit je dohromady a pak třeba s přesahem 1-2mm oříznout. Na balze to drží slušně.
Běžná izolepa je pružná, ten film nikoli.
kombat na kopci i s motory :-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“