Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
Může být vadný. Já mám jeden, do kterého se bez problému dá flashovat firmware, nabinduje se a vše funguje skvěle.... asi minutu. Potom se ale nějak unaví, začne hlásit ztrátu telemetrie a po chvíli zcela umře. To vše je snadno replikovatelné, dokážu si představit, že nějaká ku*va by ho dokázala prodat i s předvedením bezchybné funkce - málokdo to zkouší déle jak minutu. Možná ba šel opravit, neřešil jsem. Nechal jsem ho na případné díly (krabičky, antény...)n
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Já jsem koupil u Hořejšího čtyři kusy a nic jsem do nich nenahrával. Všechny jdou normálně spárovat s Taranisem plus. Jeden už vesele "poletuje"
po obloze v modelu letadla.
Způsob párování: (Opis z uživatelského návodu pro R168)
1. Na přijímači stiskněte a přidržte tlačítko BIND a přijímač zapněte. Led svítí červeně a zeleně. Přijímač je v režimu pro párování.
2. V menu vysílače zvolte protokol LBT(EU) a stiskněte volbu BIND. Zelená Led svítí a červená bliká. Spárování se úspěšně povedlo.
3. Vystupte z režimu BIND. Vypněte a znovu zapněte přijímač. Led svítí zeleně.
Podle tohoto postupu jsem spároval přijímače R168 s vysílačem Taranis plus.
Toť vše.
Způsob párování: (Opis z uživatelského návodu pro R168)
1. Na přijímači stiskněte a přidržte tlačítko BIND a přijímač zapněte. Led svítí červeně a zeleně. Přijímač je v režimu pro párování.
2. V menu vysílače zvolte protokol LBT(EU) a stiskněte volbu BIND. Zelená Led svítí a červená bliká. Spárování se úspěšně povedlo.
3. Vystupte z režimu BIND. Vypněte a znovu zapněte přijímač. Led svítí zeleně.
Podle tohoto postupu jsem spároval přijímače R168 s vysílačem Taranis plus.
Toť vše.
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Prodávající tvrdí že mu na radiomastru fungoval bez problémů. Tak nevím jestli mu věřit. Jestli ho vezme zpět.
Bindovani znám, mám už jeden r168. Ten funguje parádně. Ale je z alienexpres.
Bindovani znám, mám už jeden r168. Ten funguje parádně. Ale je z alienexpres.
rrmichalbarna píše:
Bindovani znám, mám už jeden r168.
Já jsem to párování uvedl proto, kdyby si náhodou někdo nebyl jistý. Naškodu to určitě není.
Bindovani znám, mám už jeden r168.
Já jsem to párování uvedl proto, kdyby si náhodou někdo nebyl jistý. Naškodu to určitě není.
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Jasný kolego. Je škoda že nejde.
rrmichalbarna píše:Ahoj kolegové, mám problém. Jestli se tu s tím někdo tady setkal. Pořídil jsem si první r168 z Číny, nahrál firmware a naparovat. Všechno v pohodě, paráda. Minulý týden se objevil na model bazaru jeden r168 od Hořejší ho, hned jsem koupil. Dorazil a začal jsem s firmware x8r. Začne mazat, nahrávat a vypadne že zařízení nespolupracuje.zkousel jsem to asi 20x.nic. Tak zmacknu bindovaci tlačítko,přijímač svítí normálně,když na taranis plus 2019 začnu parovat. Tak přijímač nic nedělá.kdyz odpojim napájení a připojím,neni zparovany. Stalo se vám to? Děkuji za odpověď předem.
Jako zkoušku bych bindoval ve všech možnostech.D16V1 V2 Fcc Eu a D8.Poslední možnost je nahrát tam firmware Midelic který má vlastní bootloader.
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Belmondo děkuji za radu, ale můj taranis má jen D16
rrmichalbarna píše: Belmondo děkuji za radu, ale můj taranis má jen D16
Tak to udělej tak, jak já. Na straně 7 a 8 v tomto vlákně mě to vysvětluje prikrylm. Taky jsem v Taranisu neměl D8. A stačilo nezafajfkovat EU a už v něm D8 mám.
Já su na to programování levý, prostě nic moc. Ale když mě to někdo napíše polopatě, tak mě to jde. A právě prikrylm mě to vysvětlil moc dobře, abych to pochopil. Holt každý jsme na něco jiného.
Tak to udělej tak, jak já. Na straně 7 a 8 v tomto vlákně mě to vysvětluje prikrylm. Taky jsem v Taranisu neměl D8. A stačilo nezafajfkovat EU a už v něm D8 mám.
Já su na to programování levý, prostě nic moc. Ale když mě to někdo napíše polopatě, tak mě to jde. A právě prikrylm mě to vysvětlil moc dobře, abych to pochopil. Holt každý jsme na něco jiného.
To asi Michalovi nepomůže, on nemá D8 tak nějak vůbec. Zato má ACCESS... (Taranis 2019)Janek2 píše:Tak to udělej tak, jak já. Na straně 7 a 8 v tomto vlákně mě to vysvětluje prikrylm. Taky jsem v Taranisu neměl D8. A stačilo nezafajfkovat EU a už v něm D8 mám.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Pro prikrylm:
Máš pravdu. My máme protokol ACCST.
Za chvílu se v tých protokolech ani kristus nevyzná. Vždyť taková obyčejnější souprava KADET už má čtyři protokoly.
Máš pravdu. My máme protokol ACCST.
Za chvílu se v tých protokolech ani kristus nevyzná. Vždyť taková obyčejnější souprava KADET už má čtyři protokoly.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
rrmichalbarna píše:Ahoj kolegové, mám problém. Jestli se tu s tím někdo tady setkal. Pořídil jsem si první r168 z Číny, nahrál firmware a naparovat. Všechno v pohodě, paráda. Minulý týden se objevil na model bazaru jeden r168 od Hořejší ho, hned jsem koupil. Dorazil a začal jsem s firmware x8r. Začne mazat, nahrávat a vypadne že zařízení nespolupracuje.zkousel jsem to asi 20x.nic. Tak zmacknu bindovaci tlačítko,přijímač svítí normálně,když na taranis plus 2019 začnu parovat. Tak přijímač nic nedělá.kdyz odpojim napájení a připojím,neni zparovany. Stalo se vám to? Děkuji za odpověď předem.
Ako nahrávaš FW D16 V2 EU LBT do prijímaču?
https://www.frsky-rc.com/x8r/
FrSky Tandem X20
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Stáhnu si firmware z téhle stránky, dám na sd cartu a přes vysílač kabelem na sport přijímače. Taranis má konektor na nahrání přijímače.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
rrmichalbarna píše:Stáhnu si firmware z téhle stránky, dám na sd cartu a přes vysílač kabelem na sport přijímače. Taranis má konektor na nahrání přijímače.
Máš prehodené kábliky na konektore do vysielačky? (+ s -) V Taranise sú piny od spodu: 1. signál, 2. mínus, tretí plus.
https://www.youtube.com/watch?v=CKNQ_jkhwUE&t=1s
FrSky Tandem X20
- rrmichalbarna
- Kontaktovat uživatele:
Kamaráde taranis plus 2019 má vyvedeny programováci konektor u baterie. Nepoužívám ten co je v šachtě. A tam je to správně. Signál, plus a minus. Na videu je ten starší model Taranise.
Jinak jsem zjistil, na r161 jde použít firmware jen pro x8r. A pak funguje.
Jinak jsem zjistil, na r161 jde použít firmware jen pro x8r. A pak funguje.
Mysel jsi R168, ne? R161 by odpovidalo spise XSR (R-XSR). A jelikoz se jedna o presne kopie Frsky prijimacu (taktez duvod proc uz je nesmi prodavat) funguje i Frsky firmware.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s