PBS píše:To je opravdu zajímavý názor (dle mne totální kravina), a platí to jen na vzduch, nebo i na vesmír nad tvým pozemkem? A pak, co takhle kopat hluboko, taky můžeš kamkoli? A postavit si na něm můžeš cokoli a nikdo Tě nesmí omezovat? A cokoli na svém pozemku najdeš, je Tvoje?
No, pokud jsi skutečně vlastníkem nějakého pozemku, doporučuji, aby ses seznámil s tím co můžeš a co nemůžeš, ať nejsi překvapen. A klidně demonstruj za svoje domnělá práva, to je tak jediné co můžeš. Dokud nedojde ke změně zákonů.
Hele taky se mi to nelíbí, taky jsem lítal výš než 300m, ale holt podobně jako na silnici - nejezdím na 100% dle předpisů, ale pokud něco poruším, jsem si vědom možných následků. A pokud k něčemu dojde - je to o to větší můj problém. Tak holt jsou zde nějaké zákony, a je na Tobě, zdali je budeš respektovat nebo porušovat, a musíš počítat s důsledky. A ohrožení ostatních s dnešními modely a možnostmi je daleko větší než dříve, to je fakt.
Tady se Leona musím zastat , opravdu jsou protíchůdné zákony a teoreticky když budeš mít svoje pozemky tak můžeš lítat bez nějaké Eu buzerace , ale samozřejmě musíš brát v potaz že tam můžou létat i jiné stroje , které se řídí zase jiným zákonem a při kolizi je to už pouze na soudu co bude upřednostněno, tedy žádnou spravedlnost bych v tom stejně nečekal.
Co je ale zarážející je fakt že většina modelářů bere EU nová pravidla jako zákon co se nedá nijak ovlivnit a cokoliv co se napíše proti je trestná činost
FPV je pro někoho sen a pro druhé absolutně neznámá věc, která je ani nezajímá .
FPV bez Autopilota či Kopilota , elektroniky co dnes koupíte už od 1000kč méně bezpečná u modelů letadel , ale i tak je zakázáno používat . Jasný omyl či nesmysl v legislativě.
Například ZOHD systém by mohli používat i běžní modeláři začátečníci , stačí když jim zkušený modelář model nastavý .
Start - přepnete do režimu RTH-návrat, přidáte na plno plyn (motor i přesto stojí až při hodu se dle rychlosti aktivuje) a hodíte model v klidu bez vysílače na sobě či v ruce a model sám vystoupá v kruzích do cca 50m výšky kde krouží dokud nepřepnete na manuální řízení.( bavíme se o modelech z EPP např. Beta 1400, kompozitní model s 5kg váhy bych tomuto systému nesvěřil !!!)
Let- bud řídíte samy, nebo s korekcí stabilizace pro začátečníky a větru.
Přistání pro začátečníky určitě s režimem stabilizace .
Ta tisícovka by se začátečníku vyplatila , ale tak jak to je nastavený tak tu píšu asi jen o snu, jak by to mohlo vypadat
Letu Zdar