Motor Modela Junior 2
Re: Motor Modela Junior 2
Tedy pokud budu chtít něco lepšího, než byl ve své době Bažant, tak budu muset mít upravený difuzor
. Jo, tohle dovysvětlení stačí.
Hitec Aurora 9X
Nie, zle citas, pokial budes mat nieco lepsieho ako bazant, tak zacnes upravovat (nielen)ten difuzor
ale kludne sa moze stat ze ten bazant ti klasicky po starte zdochne, tak budes riesit ten difuzor este predtym ako urobis tych prvych 5 bazantich letov
ale kludne sa moze stat ze ten bazant ti klasicky po starte zdochne, tak budes riesit ten difuzor este predtym ako urobis tych prvych 5 bazantich letov
Jó, jasně. Tak to je snad vždycky, po začátečnickém modelu přijde něco lepšího a už se začne laborovat co s tím udělat, aby to bylo ještě lepší.
Hitec Aurora 9X
Ešte je tu aj taká možnosť, že ak si po tých 5 bažantich letoch dáš vždy 5-ročnú pauzu, tak pri ďalších 5 letoch zažiješ to vzrušenie znova a tak dokola znova a znova. To je potom program na celý život "made in VTjr".
Má to však jeden závažný nedostatok - takto sa nikdy nestaneš majstrom sveta. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Vážení přátelé,
netušil jsem co rozpoutám za diskusi kolem jednoho sériově vyráběného difuzoru pro spotřební motůrek. Když jsem před skoro 50 ti lety začínal s "upoutancema" byli jsme rádi ,že to vrčelo, zvedlo se to ze země a když chcipnul motor, že to po přistání zůstalo celé. A jelikož se touto kratochvílí (leteckým modelářstvím byť v jiných odvětvích) zabývá stále, chci si z nostalgie postavit účko, protože při likvidaci pozůstalost po matce jsem objevil řídící dráty a rukojeť a detonační motor Junior. Na drátech jsem nelítal skoro 40let a tak chci vyzkoušet jestli to mam ještě v ruce a v oku. Nic víc nic míň. Nekladu si za cíl ani superakrobaty, ani makety řízené mnoha dráty jenom takovou trošku vzhlednou poletuchu od pana Fary jak byly publikovány v Modeláři. Děkuji za informace a rady a už vlákno ukončíme.
Děkuji Sozda
netušil jsem co rozpoutám za diskusi kolem jednoho sériově vyráběného difuzoru pro spotřební motůrek. Když jsem před skoro 50 ti lety začínal s "upoutancema" byli jsme rádi ,že to vrčelo, zvedlo se to ze země a když chcipnul motor, že to po přistání zůstalo celé. A jelikož se touto kratochvílí (leteckým modelářstvím byť v jiných odvětvích) zabývá stále, chci si z nostalgie postavit účko, protože při likvidaci pozůstalost po matce jsem objevil řídící dráty a rukojeť a detonační motor Junior. Na drátech jsem nelítal skoro 40let a tak chci vyzkoušet jestli to mam ještě v ruce a v oku. Nic víc nic míň. Nekladu si za cíl ani superakrobaty, ani makety řízené mnoha dráty jenom takovou trošku vzhlednou poletuchu od pana Fary jak byly publikovány v Modeláři. Děkuji za informace a rady a už vlákno ukončíme.
Děkuji Sozda
Opravdu si myslíš, že ho ukončíme?
Každé vlákno si žije svým vlastním životem a ani zakladatel s tím nezmůže nic.
Když téma lidi chytí, tak diskutují a rádi. Leda moderátor/admin ho může zablokovat. Pokud ale neporušuje pravidla, tak není důvod, a taky to přece nikomu nevadí. 
Každopádně je hezké od tazatele, když se účastníkům poděkuje. Nebo taky když poinformuje zda a jak svůj problém nakonec vyřešil. Bohužel tohle není vždy pravidlem, spíš naopak.
Zakladatel se obvykle stáhne a téma vyšumí do ztracena.
Každé vlákno si žije svým vlastním životem a ani zakladatel s tím nezmůže nic.
Každopádně je hezké od tazatele, když se účastníkům poděkuje. Nebo taky když poinformuje zda a jak svůj problém nakonec vyřešil. Bohužel tohle není vždy pravidlem, spíš naopak.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
sozda píše:Vážení přátelé,
Děkuji Sozda
Ak je to dizel, tak si precitaj to o tom "neregulovani" tak ide skorej o to aby to po vzlete aspon nezdochlo
a pokial chces nieco vyskusat, najdi si radsej planik akrobata od Trnku ako polomaketu od Faru, ako chalani sme (teda ja osobne som to nikdy neskusal, proste chalani okolo) nikdy do dobreho letu nedostali, belo tie konstrukcie boli dobre pri pouziti dreva ktore dnes uz asi nezozenies (vzhladom na stav zasob lahkej balzy vo svete). Proste jednoduchy akrobat od Trnku urcite poleti lepsie ako polomaketa s malym kridlom od Faru. ... alebo si proste nieco namaluj sam, nie je v takom lataku ziadna veda, len si opakuj, tlsty profil, tlsty profil .... : -))))