Ake lietadlo ?
Marek71 píše:MZ:
No neviem... ale toto sa mi nezdá ako dobrá cesta. Práve RC set je na to, aby si mohol za málo peňazí hneď lietať a potom prestúpiť na niečo poriadne. Nevidím zmysel v tom vrážať také peniaze do setu typu WH.
Ja som na začiatku vrazil 11.000, ale to bol ES. A v tej cene bola aj nabíjačka a Optic 6 - oboje mi slúži doteraz.
a co z toho, co jsem do toho vrazil bylo zbytečný ? Když koupim jenom ten set, tak s jednim akupackem je lítání o ničem, člověk to rozbalí a za deset minut zase balí a jde domů (někdy i dřív, když se zadařilo to rozbít
Nabíječka je taky potřeba, nechá se sice nabíjet i tou co je v setu, ale musí se to hlídat a jakmile se začne akumulátor hřát, tak okamžitě odpojit. Nabíječka s delta peakem je k akumulátorům šetrnější, navíc se s ní dá i formovat. Osmičlánek bych s původní stejně asi nenabil.
Motor, větší vrtule a serva na křidélka z WH udělali úplně jiné letadlo, dá se říct, že už mám vlastně pokračovací model po WH
Možná ten regl a 123 článek už jsou peníze navíc, ale když bych to koupil (zbylo by mi to klidně i do dalšího éra), tak nejdřív vylítam 123 článek (15 min), dam ho nabít na nabíječku připojenou do auta, pak vylítam 3 NiMh packy (3x7 min), zatím se mi nabije 123 článek a vylítám ho znovu (dalších 15 min). to je celkem cca 50 letových minut, to už stojí za to někam jet lítat
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
no právě proto jsem už na začátku koupil Hyperion 0606 ACDC, počítal jsem s tím, že Li-xx někdy taky budu mít. Zatím mám regl původní a 480ku zvládá i bez úprav, ten novej bych koupil kvůli tomu 123 článku, aby včas vypínal a nedocházelo k podvybití.
Zatím právě nemám potřebu kupovat další letadlo, s WH mě to furt baví a rozhodně mě nenudí, ani nemám představu, co bych měl dalšího koupit a doma by to asi taky momentálně neprošlo
Zatím právě nemám potřebu kupovat další letadlo, s WH mě to furt baví a rozhodně mě nenudí, ani nemám představu, co bych měl dalšího koupit a doma by to asi taky momentálně neprošlo
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Najviac by si prerobil, keby ťa to prestalo baviť. Toto treba povedať na začiatok.
Ja robím taku "svoju" akrobaciu aj bez krídelok, je to adrenalín keď počuť ten zvuk motora pod 10 m nad zemou. Dúfam že to ešte neprasknem do zeme.
Minule som nielenže dal to "stabilne" na chrbát /keď nieje dostatočná rýchlosť a reakcie pilota
tak bez krídelok to niekedy na chrbáte nejde udržať/, to znamená že som si letel na chrbáte ako dlho som chcel, a ešte som dokonca aj stúpal
ale potom obrátiť to naspäť keď už je človek tak 30 metrov nad zemou je adrenalín ako sviňa...
K tomu wildhawkovi. Ja lietam s dvoma packmi /jeden asi 30 cyklov a druhý asi 15 cyklov/ a vydržím vo vzduchu minimálne 45 minút v pohode /bez blbostí/. S blbosťami je to minimálne 30 minút. Akonáhle tomu trošku niečo pomáha, nie je až taký problém hodinu...
Set je v pôvodnom stave, akurát mi kolega urobil vzpetie krídel, takže je to stabilné ako sviňa...
Motor, regulátor, servá, nabíjačka, vysielač, prijímač - všetko pôvodné, akurát veľmi dobre skontrolované /kvôli servám bolo nutné trošku vypáliť EPP, aby nedrhli/ + 4 vetracie malinké otvory + zmeraná nabíjačka, teda už presne viem, koľko nabíjať aby baterky ani neboli teplé. U mňa je to 2 hodiny 45 minút.
Celé to vyšlo asi 4700 Sk. /cca 3620 Czk./ Set + poh. accu /náhradné/+ accu do vysielača + skelná páska.
Fúha, ale som sa trošku rozpísal

Ja robím taku "svoju" akrobaciu aj bez krídelok, je to adrenalín keď počuť ten zvuk motora pod 10 m nad zemou. Dúfam že to ešte neprasknem do zeme.
Minule som nielenže dal to "stabilne" na chrbát /keď nieje dostatočná rýchlosť a reakcie pilota
K tomu wildhawkovi. Ja lietam s dvoma packmi /jeden asi 30 cyklov a druhý asi 15 cyklov/ a vydržím vo vzduchu minimálne 45 minút v pohode /bez blbostí/. S blbosťami je to minimálne 30 minút. Akonáhle tomu trošku niečo pomáha, nie je až taký problém hodinu...
Set je v pôvodnom stave, akurát mi kolega urobil vzpetie krídel, takže je to stabilné ako sviňa...
Motor, regulátor, servá, nabíjačka, vysielač, prijímač - všetko pôvodné, akurát veľmi dobre skontrolované /kvôli servám bolo nutné trošku vypáliť EPP, aby nedrhli/ + 4 vetracie malinké otvory + zmeraná nabíjačka, teda už presne viem, koľko nabíjať aby baterky ani neboli teplé. U mňa je to 2 hodiny 45 minút.
Celé to vyšlo asi 4700 Sk. /cca 3620 Czk./ Set + poh. accu /náhradné/+ accu do vysielača + skelná páska.
Fúha, ale som sa trošku rozpísal